Morska mahovina sadrži obilje zdravih tvari i nova je zvijezda wellnessa i ljepote

 

Bella-Hadid_Zdrav-Život_Minerali_Jutarnja-Rutina_Tinktura_Manekenka_Model_Zabava_morska-mahovina

Bella Hadid nedavno je otkrila svoju jutarnju rutinu koja uključuje širok spektar suplemenata, uključujući morsku mahovinu, koja je postala popularna u beauty i wellness zajednici.

 

Morska mahovina, poznata kao Chondrus Crispus ili irska alga, raste na stijenama u okeanu i bogata je vitaminima, mineralima i antioksidansima. Tradicionalno se koristila kao hrana i lijek, posebno u Irskoj tokom gladi.

 

Ova alga obiluje hranjivim tvarima kao što su jod, željezo, kalcij, magnezij, cink te vitamini A, B, C, D, E i K. Najčešće se konzumira kao gel radi svojih hidratantnih svojstava koja pomažu u zadržavanju vlažnosti kože i sprečavanju suhoće. Zahvaljujući vitaminu C, morska mahovina može posvijetliti ten i dati koži zdravi sjaj.

Osim u beauty primjeni, morska mahovina je popularna i kao dodatak prehrani zbog svojih antioksidativnih svojstava koja pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i prevremenog starenja kože. Korisnici su također primijetili pozitivne učinke na zdravlje, uključujući smanjenje menstrualnih bolova i regulaciju ciklusa, te podršku zdravlju mišića, kostiju, štitnjače, srca i crijeva.

@makeupbybrooktiffany #greenscreenvideo Incorporating Sea Moss in my routine for the next 30 days 🤍 wish me luck 🤞🏼 #seamoss #skincare #bellahadid ♬ original sound - Makeupbybrooktiffany

Unatoč mnogim koristima, važno je koristiti morsku mahovinu pod nadzorom stručnjaka, posebno ako je cilj poboljšanje zdravlja kože. Kao i kod svih suplemenata, preporučuje se konsultacija s dermatologom ili nutricionistom prije početka redovne upotrebe.

(zene)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...