Kefir se smatra poželjnijom namirnicom od jogurta

 

zdravlje_KEFIR_CRIJEVA_ANTIKANCEROGENO-DJELOVANJE_IMUNITET_KOSTI_ZATVOR_ŠEĆER-U-KRVI

Kefir se smatra poželjnijom namirnicom od jogurta jer sadrži više sojeva probiotika, ima malo laktoze, pa ga čak i osobe s netolerancijom na laktozu uglavnom mogu piti. Smatra se superhranom jer je prepun vitamina, minerala i hranjivih tvari.

 

Evo šest dobrih razloga da ga češće pijemo:

 

Potiče zdravlje crijeva

Sadrži oko 12 aktivnih probiotičkih sojeva koji pomažu držati štetne bakterije pod kontrolom. Redovito pijenje kefira može smanjiti simptome upalnih bolesti crijeva i ublažiti zatvor.

 

Održava jake kosti

Čaša kefira sadrži hranjive tvari potrebne za izgradnju i održavanje jakih kostiju, uključujući kalcij, fosfor, magnezij i vitamin K.

 

Bori se protiv klica

Kefir se smatra crijevnim superherojem jer se bori protiv klica koje uzrokuju bolesti.

 

Pomaže u regulaciji šećera u krvi

Istraživanje koje je uključilo oboljele od dijabetesa tipa 2 pokazalo je da redovito svakodnevno pijenje kefira pomaže u održavanju glukoze pod kontrolom.

 

Održava jake mišiće

Kefir sadrži proteine, magnezij i fosfor, koji ima ključnu ulogu u rastu i oporavku tkiva.

 

Ublažava stres

Magnezij, B-vitamini i triptofan pomažu u stvaranju i regulaciji kemikalija u mozgu koje stabiliziraju naše raspoloženje.

 

Ima antikancerogeno djelovanje

Nekoliko studija je pokazalo da kefir ima potencijalna antikancerogena svojstva protiv raka dojke, raka debelog crijeva i malignih T limfocita. No, oni koji se aktivno liječe od raka ili imaju oslabljeni imunološki sustav trebali bi prije konzumiranja kefira razgovarati sa svojim liječnikom.

(zivim)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...