Otporni, lijepi, divan dodatak interijeru: Ovih 5 sukulenata će vas oboriti s nogu

 

sukulenti_cvijeće_magazin_zabava_biljke_uredi-dom

Sukulenti su definitivno među najpopularnijim biljkama, a vole ih svi od stručnjaka do biljnih amatera. Ono što im je svima zajedničko je to da izgledaju super i trebaju minimalno brige – što vam više treba? To da su ružičaste boje. Upravo smo pronašli 5 takvih rozih sukulenata koji će vas oboriti s nogu.

 

Echeveria ‘Pink Champagne’

Ova sorta echeverije ima listove koji su nježno roza boje, stvarajući atraktivne rozete. Kada je izložena sunčanoj svjetlosti, boja postaje intenzivnija.

Graptopetalum paraguayense ‘Pink Ghost’

Ovaj sukulent ima srebrno-zelene listove s naglaskom na ružičastim tonovima duž rubova. Njegova privlačna boja čini ga idealnim za razne ukrase i aranžmane u kojima su sukulenati glavne zvijezde.

Sedum rubrotinctum ‘Aurora’

Ovaj sedum, poznat i kao “Jelly Bean” ili “Pork and Beans”, ima sočne listove koji se mijenjaju u ružičastu boju kada su izloženi jakom sunčevom svjetlu.

Kalanchoe ‘Pink Butterflies’

Ova vrsta kalanchoe ima izuzetno lijepe cvjetove u nijansama ružičaste boje. Cvjetovi nalikuju leptirima, stvarajući izvanredan vizualni efekt.

Aeonium ‘Sunburst’

Iako je više poznat po svojim šarenim listovima, uključujući žute i zelene tonove, ovaj sukulent također može imati nježne ružičaste akcente na svojim listovima, što ga, naravno, čini neodoljivim i stavlja na našu listu.

Briga i njega kod svih sukulenata je manje više identična. Važno je da im stavite dobropropusni supstrat (najbolje zemlja za sukulente), da i zalijevate tek kada se zemlja između dva zalijevanja potpuno osuši i da ih stavite na lijepo i osunčano mjesto.

(journal)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...