Dobar dizajn nema "rok trajanja" : Na Filmskom festivalu u Cannesu, Naomi Campbell u haljini koju je prvi put nosila '96. godine

 

Naomi-Campbell_moda_filmski-festival-u-Cannesu_ljepota_manekenka_magazin

Da dobar dizajn nema "rok trajanja" pokazala je Naomi Campbell pojavivši se sinoć na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu u staroj Chanel haljini.

 

Legendarna manekenka prisustvovala je premijeri filma "Furiosa: A Mad Max Saga", a za tu priliku oduševila je sve pojavivši se u haljini koju je prvi put nosila 1996. godine. Radi se o Chanel kreaciji koju je kreirao Karl Lagerfeld, a bila je dio kolekcije za jesen/zimu '97.Šljokičasta crna haljina imala je prozirne dijelove, a za razliku od 1996. kad je ispod haljine imala postavu, u Cannesu se pojavila bez nje te se ispod prozirnih traka nazirao crni veš.

 

Stilizirao ju je Law Roach kojeg nazivaju "arhitektom imidža" u Hollywoodu, a upravo je on zaslužan za Zendayin status modne ikone u posljednje vrijeme.

Haljina je imala biserne naramenice, a ovaj komad je uparila sa špicastim salonkama i visećim dijamantnim naušnicama.

Manekenka je privukla znatnu pažnju noseći istu haljinu nakon 28 godina, a na mrežama su se pitali je li moguće da izgleda još bolje nego tada.

 

Film "Furiosa: A Mad Max Saga", čijoj je premijeri prisustvovala, je postapokaliptični akcijski avanturistički film koji je režirao George Miller. To je peti nastavak u Mad Max franšizi, a služi i kao spin-off i prequel "Mad Max: Fury Road".

 

Ove godine su među članovima Festivala u Cannesu žirija Greta Gerwig, Eva Green i Lily Gladstone, a na ceremoniji otvaranja Meryl Streep je uručena počasna Zlatna palma, koja se dodjeljuje kao priznanje za doprinos filmu.

 

Filmski festival u Cannesu 2024. traje od 14. do 25. maja 2024. godine.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...