Nina Badrić o izazovima u karijeri: Mnogo puta sam doživjela ucjene i zastrašivanja moćnih muškaraca

 

nana-badrić_zabava_lifestyle_celebrity_poznati_muzika_žena_zlostavljanje_femicid_nizama-hećimović_story

Nina Badrić nedavno je za medije govorila o temi seksualnog nasilja i uznemiravanja žena, a tom prliikom se prisjetila i izazova koje je imala na početku karijere.

 

Naime, hrvatska pjevačica je u intervjuu za Story na početku rekla da je jako važno da sve žrtve imaju podršku i empatiju svih nas. Međutim, kaže da su mnoge žene nažalost vlastitim životima platile svoju borbu.

 

Badrić se prisjetila i Nizame Hećimović iz Gradačca, čiji je partner putem live prijenosa na društvenim mrežama snimio njeno ubistvo.

 

"Prisjetimo se samo, nažalost, stravičnog događaja u Gradačcu gdje je monstrum u prijenosu uživo na društvenim mrežama ubio suprugu. Komentari ljudi na njegovu profilu bili su zastrašujući, slični nogometnom navijanju, što je u meni izazvalo golemu jezu, tugu i nemoć. To me iznimno plaši i rastužuje. Kao društvo moramo dosegnuti stanje svijesti da osobama koje trebaju našu pomoć ona u svakom trenutku bude i omogućena. Psihološka, medicinska i policijska zaštita, ali prije svega ona ljudska", rekla je Nina Badrić.

 

Inače, u Hrvatskoj se u posljednje vrijeme mnogo govori o reditelju Daliboru Mataniću koji je priznao da je godinama seksualno uznemiravao saradnice. Mnogima nije jasno kako se o tim situacijama nije govorilo 20 godina. Međutim, Nina je istakla da se mnoge žene plaše jer postoji strah da ostanu bez egzistencije i sigurnosti. S tim u vezi otkrila je s kakvim se situacijama susretala tokom karijere.

 

"Zadržati svoje dostojanstvo i proći sve bilo je jako teško. Platila sam visoku cijenu svoje nezavisnosti. U ovome poslu kao ženi niko mi nije čuvao leđa pa sam sama sebi morala biti čuvar i korektor. Mnogi su se 'očešali' o mene jer su znali da me nema ko odbraniti. Ipak, dobri Bog me je pripazio na mom putu, to sa sigurnošću mogu reći jer su se neke iznimno opasne situacije u kojima sam se našla uvijek okrenule na dobro", objasnila je.

 

Ona je rekla kako je tokom karijere često doživljavala ucjene, nepravde i zastrašivanja moćnih muškaraca.

 

"Susretala sam se na svome putu s različitim ljudima i dobrim i onim lošim. Doživjela sam puno puta ucjene, nepravde i zastrašivanja moćnih muškaraca. U životu sam, nažalost, upoznala i psihopate u pravom smislu te riječi koji su me pokušali psihički ili emocionalno zlostavljati. Zapravo, ispravnije je reći slomiti. Nažalost, to su redom bili muškarci koji su demonstrirali svoju silu u danom trenutku. To su teške situacije kojih se nerado sjetim", dodala je.

 

Sada kaže da se više ne plaši te da su takve situacije iza nje. Osobe s kojima je imala problema, ne želi nazivati bolesnim nego samo pokvarenim. Istakla je da pod svaku cijenu nastoji sačuvati vlastiti mir.

 

Tvrdi i da je situacija danas nešto bolja u odnosu na početku njene karijere tokom 90-ih. Tvrdi da joj mnogi ne bi vjerovali kada bi ispričala šta se tada događalo. Nina tvrdi da je situacija danas znatno bolja jer se sve više javno priča o zlostavljanju.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...