Japan: Najčarobniji muzej na svijetu

 

muzej_japan_azija_putovanja_journal_turizam_atrakcija 

Na putovanjima često tragamo za nečim posebnim, a muzeji su često mjesto gdje se čuva bogata tradicija i historija. Međutim, kada je riječ o Japanu, on je otišao korak dalje. Osim što ćete tamo otkriti mnoge znamenitosti i ljepote, ne propustite posjetiti i ovaj muzej, koji je 2023. godine proglašen vodećom azijskom turističkom atrakcijom.

 

TeamLab Planets je interaktivan muzej u kojem posjetioci hodaju bosi kroz vodu, maglu i vrtove koji ih pretvaraju u dio cvjetnih polja, kao i umjetničkih instalacija. Smješten u Toyosu, Tokio, muzej se sastoji od četiri velika zatvorena umjetnička prostora i dva bajkovita vrta stvorena uz pomoć tehnologije. Ovo je izvanredan primjer kako se umjetnost, tehnologija, priroda mogu kreativno i maštovito spojiti. Samim ulaskom u muzej, posjetioci se osjećaju kao da su vraćeni u djetinjstvo, a čarobna atmosfera odvodi ih u potpuno drugačiji svijet.

Posebna karakteristika ovog muzeja je interaktivnost koja omogućuje posjetiocima da postanu jedno s umjetničkim djelima. Ta djela se mijenjaju i reaguju na prisutnost posjetilaca, igrajući se s njihovom percepcijom. Zahvaljujući 3D vizualizacijama i instalacijama, posjetioci mogu doživjeti umjetnost na potpuno nov način, koristeći sva svoja osjetila i postajući aktivni učesnici u stvaranju umjetničkog iskustva.

Ovdje imate priliku umjetnost doživjeti na jedan drugačiji način – ne samo očima već čitavim tijelom. Muzej postoji od jula 2018., a imate ga prilike posjetiti do 2027.godine.

(zene)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...