Tri recepta Jelene Đoković za sve one koji žele da se hrane zdravo

 

jelena-đoković_novak-đoković_instagram_zdravlje_zdrava-prehrana

Jelena Đoković na Instagramu često dijeli recepte za ukusna jela od namirnica koje nisu životinjskog porijekla, a neke je i sama osmislila.

 

Supruga Novaka Đokovića insistira na zdravom načinu života, a prije svega na zdravoj hrani.

 

U prirodi, koju i ona i Nole neizmjerno poštuju, sve može da se pronađe, pa u njihovom domu prednost imaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica.

 

Donosimo tri recepta Jelene Đoković.

 

Salata sa kinoom i povrćem

– Salata je superukusna! Malo kinoe, puno povrća i… pun stomak, napisala je Jelena uz fotografiju punu boja, kojima sigurno nećete moći da odoljeti.

Jednostavno se pravi, za nekoliko minuta. Potrebni su vam jedan krastavac, paradajz, paprika i peršun koje ćete isjeckati i posuti kinoom. To je cijeli proces, a dobit ćete savršenu salatu koja osvježava i vraća energiju dok ste rekli „najbolji teniser planete“!

 

Grilovani karfiol

– Ovo je preukusno! Ispod karfiola nalaze se razne vrste graha u odličnom sosu, ima i malo orašastih plodova, napisala je pored fotografije jela na Instagramu.

Za prelazni period nutricionisti preporučuju više vitamina kako bismo se efikasnije odbranili od virusa, a upravo su karfiol, rukola i crveni luk odlični izvori onog što nam treba. Jednostavno je i, kao što kaže Jelena, inspirativno.

 

Brusketi bez hljeba

Hljeb često sadrži gluten, na koji je Novak alergičan, pa je Jelena otkrila šta koriste kao zamjenu. Riječ je o krompiru.

 

Sastojci: 2 veća ili 4 manja bijela krompira; 2 šolje cheri-paradajza isječenog na kockice; 2 čena izgnječenog bijelog luka; 5 listova svježeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu

Priprema: Uključite rernu na 220 stepeni. Krompir isjecite po dužini na ovale od po 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.

 

U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, bijeli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promješajte.

 

Kriške pečenog krompira poredajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i sjeckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.

(azra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...