Sretan vam Međunarodni dan žena!

 

dan-žena_8.-ožujka_međunarodni-dan-žena_8.-mart

Okrenula se još jedna godina i opet slavimo NAŠ dan - 8. ožujka – Međunarodni dan žena. Kroz povijest ženama definitivno nije bilo lako, niti nam danas nije bajno, ali ipak bolje živimo od vremena kada su se generacije prije nas borile kako bismo mi danas imale jednaka prava kao i muškarci.

 

Upravo oko 8. ožujka žene su se diljem svijeta okupljale tražeći svoja prava, a najpoznatija demonstracija održana je 1908. godine u New Yorku na kojoj je marširalo više od 15 tisuća žena za bolje plaće i pravo glasa. Dvije godine poslije u Kopenhagenu „Socijalistička Internacionala“ ustanovila je Međunarodni dan žena koji je sljedeće godine obilježen u brojnim državama Europe. Trebalo je imati hrabrosti otrgnuti se okovima prošlosti, no zahvaljujući snažnim ženama i njihovoj neumornoj borbi to je uspjelo.

 

Upravo zato s vama dijelimo inspirativne citate snažnih žena:

 

Judy Garland: Uvijek budite prvorazredna verzija sebe, umjesto drugorazredna verzija nekog drugog.

 

Coco Chanel: Najhrabrija stvar koju možete učiniti još uvijek je da mislite svojom glavom. Na glas!

 

Beyonce: Mi trebamo preoblikovati našu vlastitu percepciju kako same sebe doživljavamo. Mi moramo iskoračiti kao žene i preuzeti vodstvo.

 

Oprah Winfrey: Ja sam odgajana da vjerujem da je vlastita izvrsnost najbolje sredstvo suprostavljanja rasizmu ili seksizmu. I ja upravo tako živim svoj život.

 

Roseanne Barr: Ono što žene moraju naučiti jest da nam nitko ne daje moć. Mi je moramo sami uzeti.

 

Eleanor Roosevelt: Ja nisam mogla, u kojoj god dobi, biti zadovoljna samo zauzimajući svoje mjesto kraj kamina i gledajući kako sve prolazi pored mene. Život treba živjeti. Znatiželju treba održavati na životu. Ne smijemo nikada, iz kojeg god razloga, okrenuti leđa životu.

 

Eleanor Roosevelt: Žena je kao vrećica čaja – nikada ne znate koliko je jaka sve dok je ne ubacite u vruću vodu.

 

Angelina Jolie: Shvatite tko ste kada ste odvojeni od obitelji, i od muškarca ili žene s kojom ste u vezi. Saznajte tko ste u ovom svijetu i što trebate činiti kako biste se dobro osjećali kada ste sami sa sobom. Mislim da je to najvažnija stvar u životu. Pronaći osjećaj sebe, jer s time dalje možete učiniti što god poželite.

 

Cher: Žene trebaju zauzdati svoju moć – to je apsolutno točno. To znači naučiti ne prihvatiti prvo ne koje čujete. A ako ne možete u životu ići ravno – skrenite i krenite dalje.

 

Hillary Clinton: Pretpostavljam da sam mogla ostati kod kuće, peći keksiće i održavati čajanke, no ja sam odlučila do kraja ispuniti svoju profesiju, u koju sam krenula prije nego mi je suprug postao poznat.

 

Diana Ross: Umjesto gledanja u prošlost ja se zamislim dvadeset godina u budućnosti i pokušavam shvatiti što sada trebam učiniti kako bi postigla to što zamišljam.

 

Anaïs Nin: Ja sam, s dubljim instinktom, odabrala muškarca koji budi moju snagu, koji traži nevjerojatno puno od mene, koji ne sumnja u moju hrabrost niti moju nepopustljivost, koji ne misli da sam naivna ili nevina, koji ima hrabrosti odnositi se prema meni kao prema ženi.

 

Ella Fitzgerald: Samo nemojte odustajati od onoga što stvarno želite raditi. Gdje ima ljubavi i inspiracije, nemojte misliti da griješite kada u tome ustrajete.

(zena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...