Četiri ideje za uređenje kuhinje koja će plijeniti pozornost

 

kuhinja_interijer_zadovoljna_savjeti_uredi-dom

Kuhinja je često srce doma, sigurno utočište iz kojeg se šire neodoljivi mirisi i toplina. Taj prostor u kojemu iskušavamo svoju kulinarsku kretivnost i sam može biti kreativan i zanimljiv.

 

Ono što je najviše na cijeni svakako su svestranost, praktičnost i multifunkcionalnost, ali uvijek ima prostora i za dekorativna poigravanja koja će vašoj kuhinji dati novi sjaj i učiniti da se u njoj osjećate još ugodnije.

 

Za vas smo izdvojili četiri zanimljiva trenda koja će dominirati uređenjem kuhinja u 2024. godini, a vi zavirite u našu galeriju, inspirirajte se i, tko zna, možda pronađete prijedlog koji vas navede na preuređenje najtoplije i najmirisnije prostorije doma.

 

Zemljane i tople boje

Bijele kuhinje više nisu poželjne, umjesto toga ljudi se sve više odlučuju za tople i zemljane palete boja koje umiruju osjetila. Od smeđe do tamnozelene ili narančaste, na vama je da odlučite koja će biti vaš adut. Ormarići od prirodnog drva također će se lijepo uklopiti u ovaj trend.

Slojevita rasvjeta

Najpopularniji novitet vezan uz kuhinjsku rasvjetu odnosi se na slojevitost i stvaranje svestranog ambijenta. Integrirana rasvjeta ispod ormarića itekako je funkcionalna i potrebna, ali istovremeno dodaje i zanimljivu misterioznost prostoru jer se ne može tako lako shvatiti odakle dolazi svjetlost. Takva rasvjeta ujedno i naglašava teksturu vaših pločica i ističe kuhinjske elemente.

Mramor

Prirodni materijali, poput mramora, veliki su hit su za pultove i podove. Iako je bijeli mramor pomalo rizičan materijal jer je osjetljiv na mrlje, taj se rizik isplati prihvatiti jer njegove žile izgledaju dojmljivo i prostoru daju dozu suptilne elegancije. Crni mramor još je bolji izbor jer se lakše održava, a neočekivan je, odvažan i predivan.

 

Kameni zid

Kamene pozadine prije su se mogle vidjeti u modernijim, minimalističkim kuhinjama, a sada se vrlo lako mogu uklopiti i u one toplije uređene. Dat će prostoriji dojam spajanja s prirodom i osvježiti je na vrlo zanimljiv način. U paru sa zidnim policama izgledat će kao dio izložbenog prostora u nekoj modernoj galeriji i bez iznimke privlačiti poglede.

(zadovoljna)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...