Tri namirnice bogate vlaknima koje možete jesti svaki dan, a da ne dobijete na težini

 

vlakna_proteini_celer_kikiriki-puter_mršavljenje_zdravlje

U potrazi za zdravim načinom života, grickalice bogate vlaknima su i niskokalorične te će vam zadovoljiti nepca, ali i pomoći u kontroli težine.

 

Ove grickalice su bogate dijetalnim vlaknima, komponentom poznatom po tome što potiče sitost, pomaže probavu i podržava opću dobrobit.

 

Odabir grickalica koje su bogate vlaknima i s malo kalorija može biti pametna strategija za one koji žele zadržati ili smršaviti bez kompromisa u pogledu okusa i zadovoljstva.

 

Michelle Saari, stručnjak u EHealth projektu, otkrio je koje su to tri niskokalorične grickalice bogate vlaknima koje možete jesti svakodnevno i ne brinuti o debljanju.

 

Kokice na zraka

Kokice na zraku ističu se kao odlična grickalica bogata vlaknima, niskokalorična, što ih čini pametnim izborom za one koji su na putu mršavljenja. Ova mekana i hrskava poslastica prirodno je niska u kalorijama, što omogućava izdašne porcije bez ugrožavanja vašeg unosa kalorija. Ono što izdvaja kokice koje se pripremaju zrakom je visok sadržaj vlakana, koji podstiču osjećaj sitosti koji obuzdava želju i sprječava prejedanje.

 

Kriške kruške i sir

Kruške nisu samo prirodno slatke i osvježavajuće, već su i bogate dijetalnim vlaknima, podstičući osjećaj sitosti i pomažući probavi. Kada se kombinuje sa skromnom porcijom sira, koji dodaje proteine ​​i ukus, ovaj duo postaje zadovoljavajuća i hranljiva opcija.

 

Saari napominje da je ova grickalica savršena kombinacija voća bogatog vlaknima i zdravih proteina i masti. Kruške su bogate vlaknima te to pomaže pri mršavljenju jer vam pruža osjećaj sitosti i zadovoljstva nakon jela. One mogu dovesti do prirodnog smanjenja unosa kalorija. Dodavanje sira dodajete proteine ​​i malo masti, što može povećati sitost i smanjiti vjerovatnoću kasnijeg prejedanja. Važno je da porcija sira bude mala kako biste kontrolirali kalorije.

 

Celer i potpuno prirodan puter od kikirikija

Štapići celera upareni sa potpuno prirodnim puterom od kikirikija stvaraju ukusnu i hranjivu užinu bogatu vlaknima, niskokalorična grickalica koja savršeno odgovara ciljevima mršavljenja. Hrskavost celera pruža zadovoljavajuće hrskanje, dok njegov visok sadržaj vlakana doprinosi osjećaju sitosti i podržava zdravlje probave. Kada su upareni sa potpuno prirodnim puterom od kikirikija, ne samo da im se poboljšava ukus, već i unosite zdrave masti i proteine, promovišući trajnu energiju i sitost.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...