Ovo su najupečatljivija modna izdanja s dodjele Zlatnih globusa: Od elegancije do "rukavica ubice"

 

celebrity_crveni-tepih_Selena-Gomez_Jennifer-Lopez_Heidi-Klum_Zlatni-globus_Margot-Robbie_Dua-Lipa_Cillian-Murphy_Pedro-Pascal_magazin_lifestyle

Ceremonija dodjele Zlatnih globusa tradicionalno služi kao najava za dodjelu Oscara, a kritičari traže tragove o tome koji će filmovi dominirati tokom sezone dodjele nagrada.

S obzirom na to da je "Barbie" nominiran za više Zlatnih globusa nego bilo koji drugi film ove godine, nije bilo iznenađenje da je zvijezda filma Margot Robbie stigla u rozoj Armani haljini.

 

Zanimljivo je da je ovaj komad kreiran upravo po uzoru na onu koju je nosila lutka "Superstar Barbie" objavljena 1977. godine.

Brojne dame odlučile su se za crvenu boju te su tako Selena Gomez, Heidi Klum, Julianne Moore nosile komade upravo u ovoj boji.

Gillian Anderson istaknula se odvažnom porukom koju njena haljina šalje. Na prvi pogled obična elegantna bijela haljina, međutim, sadrži i izvezene detalje u obliku vagine. Kako je prenio Deadline nosila ju je u znak protesta protiv ograničavanja ženskih prava.

 

Među zvijezdama koje su se istaknule svojim odjevnim kombinacijama svakako su bile i Taylor Swift u zelenoj metalik kombinaciji, Jennifer Lopez u rozoj Nicole + Felicia haljini, kao i Hannah Waddingham u prozirnoj crnoj haljini.

Pjevačica Dua Lipa nosila je Schiaparelli haljinu sa zlatnim ukrasima i ogrlicu iz 1962. iz arhive brenda Tiffany & Co.

 

Među muškarcima koji su se istaknuli na crvenom tepihu tu je svakako Cillian Murphy koji jeo svojio Zlatni globus za svoju ulogu u "Oppenheimeru", a pojavio se u klasičnom crnom Saint Laurent odijelu.

Jared Leto nosio je odjeću iz Givenchyjeve kolekcije za proljeće-ljeto 2024. godine, a njegove crne kožne rukavice izazvale su pometnju na internetu te su gaa korisnici društvenih mreža su upoređivali s ubicom ili vođom kulta.

 

Timothee Chalamet nosio je crnu Celine kombinaciju šljokičastog sakoa, košulje i pantalona. Za crveni tepih Pedro Pascal birao je Bottega Veneta komade - džemper s bijelim detaljima, crne hlače i crne čizme.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...