9 savjeta Lujze Hej za bogatiji i lakši život

  

9 SAVJETA LUJZE HEJ ZA BOGATIJI I LAKŠI ŽIVOT

Lujza Hej, najpoznatija motivaciona govornica i autorka knjiga za samopomoć, govorila je da sve potiče od našeg stava koji imamo sami prema sebi. Kada nemamo ljubavi prema svom biću, kako ćemo onda stvoriti i živjeti život kakav želimo.

 

Donosimo vam 9 savjeta Lujze Hej za poboljšanje života i razvijanje ljubavi prema sebi:

 

1. Prestanite sebe stalno da kritikujete – Kritika nikoga ne mijenja, ona vas samo povređuje i još više vuče u zamku neuspijeha. Prihvatite sebe tačno onakvima kakvi jeste. Kada kritikujete sebe, vaša promjena je negativna. Kada odobravate sebe, mijenjate se na pozitivno.

 

2. Prestanite sebe da malteretirate i tolerišete sopstvenim mislima – Kada su u vašem umu stalno negativne misli, kroz vaš život se provlači negativna energija. Prestanite da se gušite u sopstvenim mislima. Lujza Hej je isticala da, kada se pojave negativne misli, odmah treba da zamislite nešto što je za vas lijepo i pozitivno, za nju je to bila slika žute ruže. Nađite sebi sliku koja vam je prijatna i njom zamijenite tok negativnih misli.

 

3. Budite velikodušni, ljubazni i strpljivi prema sebi – Tretirajte sebe kao osobu koju zaista volite, motivišete i želite joj dobro.

 

4. Budite ljubazni prema svom umu – Mrziti sebe znači mrziti svoje misli. Ne bi trebalo da osjećanje mržnje uopšte postoji u vama. Umjesto toga, promijenite svoje misli.

 

5. Pohvalite sebe – Kritika uništava unutrašnji samopuzdanje, a pohvala ga jača. Kada nešto uradite dobro, zaista pohvalite sebe. Ponekad činimo mnogo dobrih stvari kojih zapravo i nismo svjesni.

 

6. Podržite sebe. Pronađite načine da sebe motivišete i inspirišete. Kao kada prijatelju treba da date savjet i da ga motivišete, tako se ophodite i prema sebi.

 

7. Tretirajte svoje nesavršenosti s ljubavlju – Shvatite da ste ih sami kreirali da biste zadovoljili neke svoje potrebe. Oslobodite se starih stereotipnih negativnih obrazaca ponašanja i zamijenite ih novim, ali bez pretjerane samokritike.

 

8. Vodite računa o svom tijelu – Osjetite koja hrana je potrebna vašem organizmu. Aktivirajte svoje tijelo, ponekad mu pružite zadovoljstvo, ne zaboravite na odmor i relaksaciju. Volite svoje tijelo i ono će vam vratiti dobrim zdravljem.

 

9. Vježba sa ogledalom – Češće gledajte sebe u oči i radite afirmativnu vježbu sa ogledalom po savjetu Lujze Hej. Kada s gledate u ogledalo, oprostite sebi, pokažite prema sebi razumjevanje i ne zaboravite sebi da kažete “Volim te.”

(pozitivnikutak)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...