10 beauty trikova uz koje ćete izgledati svježe i odmorno, čak i kada se osjećate suprotno

 

magazin_samotamnjenje_korektor_rumenilo_maska-za-lice_maskara_sjaj-za-usne_hidratacija_ljepota_olovka-za-oči_make-up_beauty-trikovi_njega-kože_vitamin-c

Čak i ako se osjećate iscrpljeno u ovo doba godine, nema potrebe dopustiti da se to vidi. Svi se susrećemo s danima kada izgleda da nam nedostaje sna ili kada stres i umor prevladaju. Ipak, postoje beauty trikovi koje možete primijeniti kako biste održali svjež i odmoran izgled, čak i kada se osjećate suprotno. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći postići taj svjež izgled bez puno truda.

 

Koristite kremastu olovku za oči

Godinama su vizažisti koristili bijelu olovku za oči kako bi posvijetlili umorne oči. Međutim, radije koristite nude ton zbog prirodnijeg izgleda i nije previše upadljiv. Prođite njime duž donje vodene linije kako biste neutralizirali eventualno crvenilo. Također će poboljšati bjeloočnice i dati im svježiji izgled.

 

Posegnite za njegom kože i vitaminom C

Prvi korak da izgledate manje umorno je vaša baza. Hidratacija je neophodna u ovo doba godine, a dobro ulje ili serum mogu učiniti čuda ispod pudera. Može vam dati prirodniji sjaj koji vam možda nedostaje. Stvarno pomaže i da šminka izgleda bolje. Koža oko naših očiju često je sklona tamnjenju – obično zbog dehidracije u ovo doba godine. Korištenje kreme za područje oko očiju s vitaminom C neće samo ojačati ovu nježnu kožu, već će i povećati sjaj.

 

Nanesite dodatni sloj korektora

Ponekad sam korektor nije dovoljan za prekrivanje podočnjaka i sakrivanje znakova umora. Stoga, dodatno, preporučuje se korištenje korektora za neutralizaciju tamnih sjena i pigmentacije. Samo mala količina daje vašoj koži pravo buđenje. Ako koristite korektor, tražite one koji su svjetlucavi i reflektiraju svjetlost. Dodat će svjetlinu i podići ten ako ih obilno nanesete preko pudera. Iako biste mogli doći u iskušenje da ga nanesete samo ispod očiju, najbolje djeluje kada ga pomiješate kroz najviše točke lica kako biste podigli cijeli ten, a ne samo jedno područje.

 

Rumenilo je vaš najbolji prijatelj

Rumenilo energizira kožu i vraća boju vašem tenu. Kada se osjećate iscrpljeno i bez sjaja, bolje je koristiti rumenilo umjesto bronzera. Zašto? Jer bronzer stvara dubinu i sjenu, dok rumenilo izvlači obraze naprijed i stvara mladenački, zdravi sjaj. Nanesite ga od jabučica obraza natrag prema sljepoočnicama kako biste dobili više “podignuti” učinak. Tekuća i kremasta rumenila nanosite prstima ili fluffy kistom.  Uvijek počnite sa manjom količinom i postupno povećavajte – zapamtite, rumenila su obično jako pigmentirana.

 

Pojačajte svoj sjaj

Highlighteri su još jedan jednostavan način da unesete malo svjetla u lice. Priprema je ovdje ključna – ako ustanovite da vaša koža izgleda beživotno i umorno, to je vjerojatno zato što joj ne pridajete pravu pozornost prije nanošenja drugih proizvoda. Koristite primer s glow efektom ispod vaše šminke za poboljšanje sjaja koji će udahnuti život dosadnom izgledu kože u zimi.

Isprobajte hibridne proizvode

Možda ne mislite tako, ali upotreba klasičnih pudera neće vam pomoći da izgledate manje isprano, stoga uložite u dobru hibridnu podlogu bogatu sastojcima za njegu kože.  Njega kože unutar makeupa pomaže prikriti dehidraciju, suhoću i pojačava sjaj. Tonirani serumi ili kreme spajaju sve praznine između njege kože i make-upa, dajući blistavu, prozirnu pokrivenost, dok također popunjavaju ten.

 

Sheet maske

Sheet maske pokazale su kao spas za revitalizaciju dosadne, umorne kože. Ništa ne djeluje bolje u ubrzavanju hidratacije i smanjenju znakova natečenosti. Uz maske koristite i alate za lice po gua sha kamena i primijetit ćete kako vaš ten izgleda čvršći i mekši u trenu.

Vodootporna maskara

Vodootporne maskare nikada se ne razmazuju, što je idealno jer nećete imati tamnu boju ispod očiju. Potpuno mijenja smjer vaših trepavica, proširuje oblik vaših očiju, dajući im svježiji, razbuđeniji izgled. Kada nanesete maskaru, četkicom povucite unutarnje trepavice prema sredini lica, zatim sredinu trepavica prema gore, a vanjske povucite prema vanjskim rubovima lica. Ovo vam otvara oči i stvara stvarno puni učinak.

 

Držite sjajilo za usne pri ruci

Sitnica i jednostavan način za osvježenje dosadnog makeupa je dobro sjajilo za usne ili ulje. Trenutačno vraćaju malo sjaja i glamura u vaš izgled. Ovi proizvodi jednostavno daju usnama zdrav izgled.

Ne zaboravite i samotamnjenje

Ako je vrijeme od presudne važnosti, dobar fake tan može biti presudan. Možete se odlučiti za serum za samotamnjenje i nekoliko kapi dodati u svoju hidratantnu kremu. Boja će se razvijati postupno tijekom dana i trenutno vratiti malo života vašoj koži. Budući da je to još jedan hibridni proizvod, vidjet ćete da njeguje i vaš ten.

(journal)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...