U 5 koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju

 

obrve_ljepota_oblikovanje-obrva_žena

'Kako uspijevaš da tvoje obrve uvijek izgledaju tako dobro?', ovo je pitanje koje bismo sve rado čule. No znači li to da moramo redovito posjećivati kozmetički salon i prepustiti se rukama stručnjaka? Zapravo ne, obrve možeš sasvim dobro urediti i sama u 5 jednostavan koraka.

 

Prije svega, bitno je znati koji oblik obrva je najbolji izbori za tvoj oblik lica, a također i kako ih naglasiti u pravoj mjeri. Slijedi naš kratki vodič – korak po korak do savršenih obrva u kućnoj radinosti:

 

Pronađi svoj idealni oblik

Svaki oblik lica ima optimalan oblik obrva. Nisi sigurna je li tvoje lice ovalno, okruglo, srcoliko ili četvrtasto? Najlakši način da saznaš koji je tvoj oblik lica jest da trakom ukloniš svu kosu s lica i pažljivo pogledaš liniju čela i brade u ogledalu. Važno je također i da ukloniš šminku kako bi mogla vidjeti prirodan oblik svog lica.

 

Ovalno lice: proporcije su uravnotežene, linija kose je zaobljena, kao i područje brade. Lice je blago izduženo. Ako imaš ovalno lice, pristaju ti svi oblici obrva.

Okruglo lice: ovakvo je lice zaobljeno na liniji kose i čeljusti, jagodične kosti su široke i istaknute te čine da lice izgleda kratko. Za okruglo lice idealan oblik obrva je četvrtast, tako da vrh bude viši, a rubovi oštriji kako bi lice izgledalo izduženije.

Srcoliko lice: čelo je široko i izraženo, donja polovica lica je uska, a brada šiljasta. Kod ovakvog oblika lica najbolje pristaju zaobljene obrve. Zamisli da ti je brada donji ugao srca, a obrve gornji lukovi.

Kvadratasto lice: konture lica su uglate, područje brade djeluje široko, a bočne linije su ravne. Za kvadratast oblik lica idealne su obrve u zaobljenoj krivulji jer će na taj način lice djelovati mekše i skladnije.

Definiraj obrve

Definirajte savršene obrve uz poznati trik s tri točke. Treba ti ogledalo. četkica za obrve, olovka ili kist. Najprije postavi četkicu za obrve s dugom drškom uz jednu stranu nosa i unutarnji kut oka. Ondje gdje prolazi ova linija obrva bi trebala imati početak. Najviša točka obrve trebala bi biti ondje gdje prolazi linija koju ćeš dobiti kad olovku ili kist postaviš uz rub nosa i zatim zaokreneš tako da prolazi preko sredine zjenice dok gledaš ravno u ogledalo. Obrva bi trebala završavati ondje gdje je presijeca zamišljena linija koju dobivaš kad olovkom spojiš kut nosa i vanjski ugao kapka.

Anastasia Beverly Hills Perfect Brow Pencil Olovka za obrve

 

Sisley PhytoSourcils Perfect Olovka za obrve

 

Oblikovanje obrva

Dobro oblikovane obrve definiraju lice i čine da izgledamo mlađe i ljepše. Za definiranje trebaš četkicu za obrve, škarice i pincetu s kosim vrhom. Počni s oblikovanjem obrva četkicom za obrve i podrezivanjem neposlušnih dlačica na vrhu i dnu. Dlačice izvan oblika obrva počupaj dezinficiranom pincetom u smjeru rasta. Nakon ovog postupka očisti kožu vodom i namaži je kremom. Alternativno, dlačice možeš ukloniti i voskom.

REAL TECHNIQUES® Face & Brow Razors Britva za obrve

 

Benefit Cosmetics Brow Grooming Tweezer & Brush Pinceta

 

Bojanje obrva

Bojanje obrva jednostavan je trik kojim možeš istaknuti svoje obrve - osobito ako su prirodno svjetlije jer uz malo boje izgledat će izraženije, a također ćeš istaknuti i svoje oči.

Za ovaj postupak treba ti krema za bojanje, razvijač boje, štapići za bojanje, vazelin i pamučni štapići za uši. Vrlo je važno je da tvoje obrve prije bojanja budu čiste i suhe. Najprije nanesi vazelin kako bi zaštitila kožu od ostatka boje. Zatim pomiješaj željenu boju sa 3 do 5 kapi razvijača u kremastu smjesu. Štapićem za bojenje ili kistom rasporedi boju po dlačicama u smjeru njihova u rasta pa ostavi da boja da djeluje 10-ak minuta. Ocrtaj konture obrva pamučnim štapićem za uši i ukloni višak boje.

All-In-One Brow Tint Kit boja za obrve

 

Comair boja za obrve

 

Isticanje obrva

S puderom za obrve možeš lako popuniti male praznine u obrvama i naglasiti njihov oblik. Nijansu proizvoda za obrve uvijek uskladi s prirodnom bojom svojih obrva - najbolje je odabrati za nijansu svjetliji puder, jer će u protivnome tvoje obrve izgledati pretamno. Najprije četkicom za obrve četkaj dlačice prema dolje i zatim iscrtaj gornju liniju obrve. Zatim slijedi obrnuti postupak, četkaj dlačice prema gore i iscrtaj donju rub. Zatim prođi po cijeloj obrvi, ali pazi da ne naneseš previše boje jer će tvoje obrve djelovati neprirodno. Na kraju, nanesi malo highlightera ispod najvišeg dijela obrve – i tvoje savršene obrve su gotove.

Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo Kompaktni puder za obrve

 

It Cosmetics Brow Power™ Powder Puder u prahu za obrve

(zena)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO