Romantični kutak Slovenije za zimski odmor

 

BLED_putovanja_JEZERO_LIFESTYLE_MAGAZIN_SLOVENIJA_zima_snijeg_odmor_relaksacija_wellness

Bled, biser smješten u srcu Slovenije, nije samo destinacija za ljetne avanture već i zimski raj koji zrači čarolijom i mirnom ljepotom. Ova idilična destinacija pruža jedinstveno iskustvo koje privlači putnike željne romantičnih trenutaka i bijega od svakodnevice čak i u zimskim mjesecima.

 

Jezero je središnja tačka koja svojom ljepotom oduzima dah tokom cijele godine, a zimi dobija posebnu čaroliju. Snijegom prekriveni vrhovi Alpa oko jezera stvaraju slikovit prizor. Pješačka staza oko jezera pruža priliku za nezaboravnu šetnju ili vožnju kočijom.

Bled zimi izgleda poput gradića iz bajke zbog čega se opuštajuće šetnjice oko jezera pretvaraju u nezaboravne trenutke. Na sredini alpskog jezera, za koje smo rekli da je centralna tačka ovog mjesta, nalazi se prirodno ostrvo do kojeg se stiže jedinstvenim čamcima – pletne, koje su svoj originalni izgled zadržale od 1590. godine.

Na ostrvu se smjestilo nekoliko građevina, od kojih je najpoznatija Crkva Marijinog vaznesenja, čiji zvonik je visok 54 metra sa kojeg se pruža pogled na Bled koji ostavlja bez daha.

 

Zimska sezona donosi i posebne kulinarske užitke. Lokalni restorani nude tradicionalna jela, ali ono što je nezabilazno za sve gastro avanturiste je tradicionalna bledska kremšnita.

Ako želitš relaksirajući odmor, wellness centri i spa centri nude različite tretmane koji će vas opustiti i osvježiti. Za bogate termalne izvore Bleda zna se još od 17. vijeka, a početkom 19. počeo se oko ljekovite vode razvijati i turizam.

Bled nije samo prirodna ljepota već i čuvar bogate kulturne baštine. Posjeta crkvi na otočiću u sredini jezera, uz romantičnu vožnju tradicionalnom pletnom, pružiće osjećaj iz bajke. Stari grad Bled sagrađen na stijeni nudi zapanjujući pogled na jezero i okolne planine.

Zimska sezona čini Bled posebno romantičnim odredištem. Smještaj u rustikalnim hotelima ili udobnim seoskim kućama dodatno obogaćuje doživljaj. Prošetajte uz obalu jezera pod zvijezdama ili se zagrljeni pored kamina opustite uz čašu vina.

Bled tokom zimske sezone nije samo destinacija – to je iskustvo. Romantični prizori, aktivnosti za sve ukuse, bogata kulturna baština i lokalni šarm čine ovu destinaciju nezaboravnom. Za sve one koji traže bijeg od svakodnevice, Bled nudi toplinu, ljepotu i mir za opuštajući vikend izvanrednih doživljaja.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...