Ovo je top 10 najguglanijih odredišta u 2023. godini

 

italija_grčka_portugal_hrvatska_španjolska_google_destinacije_izlet_najpopularnije-destinacije_putovanja

Hrvatska se prema Googleovim podacima o najčešće pretraživanim odredištima za putovanja u 2023. našla među prvih deset zemalja u svijetu odnosno na petom mjestu, iza prve Grčke, druge Španjolske, zatim Italije i Portugala, objavio je američki i globalno priznati magazin za putovanja Conde Nast Traveler.

 

Magazin je do liste najguglanijih odredišta u 2023. došao ekskluzivnim uvidom u odjeljak podataka Googlea o putovanjima, objavljenih nedavno u sklopu šireg Googleovog istraživanja o tome što su korisnici najviše pretraživali posljednjih 12 mjeseci.

 

Hrvatska kao europska turistička destinacija

 

Uz prateću fotografiju Dubrovnika, za Hrvatsku, koja je na petom mjestu najviše pretraživanih turističkih odredišta u 2023. na toj tražilici, pišu kako postupno stječe reputaciju europske turističke destinacije.

 

Uz opis da je “cjenovno pristupačnije odredište za odmor od nekih susjednih zemalja”, u magazinu preporučuju obilazak otoka, posebice Korčulu, ali i unutrašnjosti zemlje.

 

Upućuju i na “slasna gurmanska putovanja oko Splita ili Zagreba” te posjet povijesnom Dubrovniku okruženom zidinama.

 

Ipak, ističu da su plaže pravo mjesto koje se u Hrvatskoj protežu na više od 4.000 km obale i da će posjetitelji biti razmaženi njihovim izborom.

Deset najguglanijih destinacija u 2023. godini:

Grčka

Španjolska

Italija

Portugal

Hrvatska

Cipar

Tajland

Egipat

Malta

Maroko

(ljepotaizdravlje)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...