Koja je savršena frizura za oblik vašeg lica

 

frizure_frizure-prema-obliku-lica_kosa_ljepota

Uz ovaj vodič frizura prema obliku vašeg lica napokon pronađite frizuru koja će vam najbolje pristajati – i zablistajte!

 

Jeste li se ikad ošišali i bili razočarani? Ili možda želite promijeniti svoju frizuru, ali niste sigurni koja frizura će vam najviše pristajati? Ako je vaš odgovor “da”, tu smo da vam pomognemo.

 

U nastavku smo pripremili vodič koji će vam, za početak, pomoći da odredite oblik svog lica (u slučaju da niste sigurni u to), a zatim ćemo vam dati nekoliko prijedloga modernih frizura koje će laskati crtama vašeg lica.

Ovalni oblik lica

Ako imate ovalni oblik, proporcije vašeg lica u finom su balansu. Drugim riječima, duljina vašeg lica obično je nešto veća od širine, a čelo je vaš najširi dio.

Ovalnim oblicima licima pristaju gotovo svi stilovi frizura, ali će vam najljepše pristajati slojevito ošišane frizure, valovi do ramena, tupe, ravno odrezane šiške, slojeviti bob ili pixie frizura s dubokim razdjeljkom sa strane. 

 

Četvrtasti oblik lica

Kod četvrtastog oblika lica, duljina lica u odnosu na širinu gotovo je jednaka, a karakterizira je izražajna vilica s minimalnom zakrivljenošću na bradi.

Ako imate četvrtasti oblik lica, možete razmotriti frizure koje će omekšati linije vašeg lica oko čela i vilice. U tome će vam pomoći valovite shaggy frizure s mekim, whispy šiškama ili meke, dugačke šiše prebačene na stranu.

 

Okrugli oblik lica

Kod okruglog oblika lica omjer duljine i širine približno je jednak. Crte lica su meke i zaobljene, s relativno neizražajnim jagodicama koje su uglavnom najširi dio lica.

Okruglim oblicima lica najbolje pristaju frizure koje će ga vizualno izdužiti, poput dugačkog i shaggy boba te duga kosa, od ravnih frizura s dužim šiškama do voluminoznih i mekih valova.

 

Srcoliki oblik lica

Lice u obliku srca ili obrnutog trokuta karakterizira upečatljiva i šiljasta brada te šire čelo.

Ovom obliku lica odlično pristaju slojevito ošišane frizure s tupim šiškama ili bob do brade sa šiškama. Mekane šiške ključne su u vizualnom smanjenju gornjeg dijela lica.

 

Dijamantni oblik lica

Ovaj oblik lica karakteriziraju istaknute i visoke jagodične kosti, šiljasta brada i relativno usko čelo.

Dijamantni oblici lica najbolje će naglasiti svoje jagodice s kratko ošišanom kosom ili dugom kosom sa slojevito ošišanim pramenovima uz lice ili šiške koje padaju oko jagodične kosti.

(ljepotaizdravlje)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...