Ako nisi čovjek 365 dana u godini uzalud se jedan dan prenemažeš sa dobrim željama!

 

mario-žuvela_motivacija_valusterapija_osobni-razvoj_poruka-dana_nova-godina

Nije dovoljno jedan dan reći sretan Božić, sretna Nova godina, ili uputiti neku drugu čestitku ako te ljude ne činiš sretnima i druge dane. Lijepe čestitke mogu izaći samo iz iskrenog srca, srca koje ne stavlja na vagu svoju dobrotu već se nesebično daje bez očekivanja uzvrata. Bolji svijet ne počinje s ljudima koji su jaki na riječima, bolji svijet počinje s ljudima koji su jaki na djelima.

 

Umjesto jedan dan, svakoga dana probudi neke dobre osjećaje u drugima, neka drugi budu ponosni što te imaju i znaju, tada će ti svaki dan biti Božić. Podsjeti sebe da čestitke nisu samo riječi koje upućuješ drugima, već tvoj stav koji imaš prema njima, onaj pozitivan i dobronamjeran stav u kojem svakog čovjeka gledaš kao svoga brata ili sestru, i želiš mu dobro. Čestitke su tvoja mogućnost da ispunjavajući tuđi život i svom životu dadeš smisao.

 

Ljudskost nije slikavanje kada nekome pomažemo, ljudskost je pomaganje i onda kada nitko ne slikaje, kada ne gledamo hoće li netko to vidjeti i za to nas pohvaliti ili možda nagraditi. Ljudskost i dobrota nisu rezervirani samo za neki dan ili samo za neko razdoblje. Oni su tu da se svakoga dana potrudimo dati ono najbolje od sebe jer samo na taj način nećemo žaliti za niti jednim danom svoga života kojega smo proživjeli.

 

Ako nisi čovjek 365 dana u godinu uzalud se jedan dan prenemažeš da zaželiš drugima bolju budućnost, više zdravlja, mira, sreće i ostale blagoslove. Postoje ljudi koji ne kažu niti jednu riječ, a nakon susreta s njima imaš osjećaj da je tvoj život postao bolji, zato što su te nadahnuli, pokazali su da si im vrijedan i osjećaš koliko te poštuju. Zato budi onaj koji tuđi život svakoga dana čini onim najboljim što on može biti.  Tada će ti svaki dan biti blagdan.

 

MarioŽuvela

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...