9. decembar... Najromantičniji dan u decembru

 

2023_ASTRO_ASTROLOGIJA_DECEMBAR_HOROSKOP_ JUPITER_LIFESTYLE_MAGAZIN_LJUBAV_VENERA

Sa sigurnošću se može reći da su ljubav i romansa stavljeni na drugo mjesto otkako je sunce prešlo u bezbrižni znak Strijelca, 22. novembra. To ne znači da biste trebali zanemariti ljubavne interese, ali ukazuje na to da bi vaša osjećanja mogla biti prilično promjenjiva u ovo doba godine.

 

Kako se godišnja doba nastavljaju mijenjati, želja za avanturom i oslobođenjem će se samo intenzivirati, ali to ne znači da je sva nada izgubljena kada su u pitanju stvari srca. U stvari, kako se 9. decembar 2023. približava, svaki horoskopski znak će doživjeti nalet romantike koji (privremeno) stavlja fokus na ljubav.

 

9. decembra, Venera u Škorpiji formiraće opoziciju sa retrogradnim Jupiterom u Biku, pojačavajući želju svakog znaka za povećanim zadovoljstvom i vezom. Kada se ove dvije srećne planete sretnu na nebu, za njih se kaže da izazivaju nalet samozadovoljstva, naročito zato što je Jupiter trenutno u znaku Bika kojim vlada Venera. Iako Venera nije najdostojanstvenija u opreznom znaku Škorpije, ova opozicija će pojačati želju za intimnošću u vašim vezama nakon perioda nevoljkosti i oklijevanja.

 

Evo šta svaki znak može očekivati na najromantičniji dan u decembru:

 

Ovan

9. decembra, Venera će formirati opoziciju sa Jupiterom, maksimizirajući vašu trenutnu imovinu i resurse. Tokom ovog tranzita doživjećete rast u pogledu vrijednosti i novca, a otkriće se i nove mogućnosti za srećna ulaganja. Ako ste se u posljednje vrijeme osjećali finansijski ograničeno, očekujte da će vam ovaj tranzit ponuditi promjenu perspektive, kao i priliku da povećate svoja sredstva.

 

Bik

Ovog mjeseca, Venera, vaš vladar, suprotstaviće se Jupiteru u vašoj prvoj kući samoizražavanja, naglašavajući nove ekspanzivne veze i odnose. Ako ste žudjeli za vezom, ovaj tranzit vas poziva da budete otvoreni za nove veze. Ovaj tranzit može značiti priliku za rast u vezi u kojoj se trenutno nalazite ili vam ponuditi pozitivniji pogled na stanje vašeg ljubavnog života.

 

Blizanci

Kako se opozicija Venera-Jupiter bude razvijala, najbolje ćete iskoristiti svoje trenutne navike, rituale i rutine. Tokom ovog tranzita, naći ćete zadovoljstvo u malim aktivnostima koje vam omogućavaju da funkcionišete na najbolji mogući način. Možda uspostavljate novu wellness rutinu ili pronalazite zadovoljstvo u pružanju usluga onima kojima je potrebna. Ova energija će povećati vaš nivo produktivnosti, a istovremeno će poboljšati način na koji se brinete o sebi na dnevnoj bazi.

 

Rak

9. decembra, opozicija između Venere i Jupitera će donijeti ekspanziju vašim prijateljstvima, savezima i društvenim aktivnostima. Možda ćete se upustiti u zabavnu aktivnost s koketnim saputnikom ili doživjeti iznenadni nalet kreativne inspiracije. Okružite se ljudima koji vas stimulišu, jer je to od suštinskog značaja da uživate.

 

Lav

Kako se opozicija Venera-Jupiter bude razvijala, doživjećete uveličan rast i ekspanziju u svojoj karijeri i profesionalnom svijetu. Sada ćete možda otkriti da vaši napori da napredujete na poslu idu u vašu korist, otvarajući vrata novim profesionalnim mogućnostima. Iako možda još niste skloni dijeliti ono što radite, napredak koji ostvarujete govori sam za sebe.

 

Djevica

9. decembra, opozicija između Venere i Jupitera omogućava da se otkriju nove perspektive i mišljenja. Ako ste radili na proširenju svojih pogleda na svijet, sada je savršeno vrijeme da izađete iz svoje zone udobnosti. Otputujte na novo mjesto ili slušajte podcast koji je izazvao vaše interesovanje. Imate mogućnost da apsorbujete više informacija nego inače, pa svakako iskoristite to.

 

Vaga

Ovog mjeseca će Venera, vaš vladar, biti nasuprot Jupiteru, donoseći proširenje i povećanu vrijednost vašim trenutnim resursima i posjedima. Možda ćete biti primorani da trošite više nego inače, što će vas natjerati da izađete iz oprezne zone udobnosti u kojoj ste bili kada su u pitanju vaša sredstva. Ono u šta odlučite da uložite svoje vrijeme, novac i energiju vjerovatno će vam se isplatiti, pa se potrudite da se oslonite na ovu energiju u izobilju. Ništa dobro ne proizlazi iz razmišljanja o oskudici.

 

Škorpija

9. decembra će Venera u vašoj prvoj kući samoizražavanja formirati opoziciju sa Jupiterom, pojačavajući vašu želju za rastom i razvojem u vašim romantičnim poslovima. Sada ćete se osjećati puniji nade nego inače kada su u pitanju ljubavne stvari, što je savršeno vrijeme za druženje. Ponekad, da bi nešto napredovalo, morate biti spremni da napravite prvi korak – i bićete spremniji da preuzmete rizik.

 

Strijelac

Ovog mjeseca, Venera i Jupiter, vaš vladar, formiraće opoziciju, donoseći mogućnosti da proširite svoje navike i rutine. Ako ste željeli da primjenite bolje režime u svom svakodnevnom životu, sada je pravo vreme da se pokrenete. U posljednje vrijeme nalazite mnogo zadovoljstva u samoći, ali ćete biti željni da zasučete rukave i dovedete svoje poslove u red. Riješite se nekih od tih poslova ili implementirajte novi holistički stil života. Sve što osigurava da se na dnevnoj bazi osjećate kao najbolja verzija sebe.

 

Jarac

9. decembra, opozicija Venera-Jupiter pojačava vaše strasti, bilo da su to kreativni projekti ili ljubav. Iako ste skloni da budete prilično rezervisani, sada je vrijeme da se malo opustite. Flertujte, družite se i malo se zabavite. Biće vam mnogo lakše da budete spontani, pa pokušajte da ostanete otvoreni za sve različite načine na koje radost može da se uvuče u vaš svijet.

 

Vodolija

Ovog mjeseca ćete doživjeti srećan rast i priliku u svom domu i porodičnom okruženju, dok se odvija opozicija Venera-Jupiter. Tokom ovog tranzita, bićete fokusirani na svoje najbliže. Ovo može biti jednostavno kao ukrašavanje kuće za praznik ili planiranje velikog poteza za nadolazeću novu godinu. Bez obzira na to, uživaćete u prepuštanju svijetu koji ste kultivirali iza zatvorenih vrata.

 

Ribe

Kako Venera i Jupiter (vaš vladar) ovog mjeseca formiraju opoziciju, upijaćete više informacija i detalja iz svog neposrednog okruženja. Željećete razumjeti više o temama i uvjerenjima po kojima trenutno živite i biće vam sve lakše usvojiti više mudrosti. Možda ćete se upustiti u prosvjetljujuće rasprave ili krenuti na kratko putovanje koje će vam pomoći da malo otvorite oči.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...