Čarobne kolibe “Woodnest” u Norveškoj mjesto su gdje želimo odmoriti

 

PUTOVANJA_ZABAVA_ODMOR_JOURNAL_KOLIBE-NA-DRVEĆU_KREATIVNO_LIFESTYLE_MAGAZIN_NORVEŠKA_WOODNEST

Kolibe “Woodnest” su moderno odmorište, skriveno među drvećem u Oddi u Norveškoj. Svaka koliba smještena je na jednom drvetu i pričvršćuje se za stablo pomoću čeličnih konstrukcija. Ovaj minimalno invazivni pristup pažljivo su dizajnirali Helen & Hard Architects, kako bi uvažio postojeće zemljište, okruženje i strmu topografiju, ostavljajući prirodnu šumu netaknutom.

 

Ekološki pristup arhitekata Helen & Hard, proizašao je iz zajedničkog ekološkog pogleda sa klijentima, koji su takođe smatrali da kolibe moraju poštovati ​​šumu i prirodu. Do kolibe se mora doći pješke, gosti pješače strmom planinskom stazom, koja vodi do kolibe.

Iako je to malena koliba, svaki centimetar od 160 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora pametno je organizovan. Male kupaonice i spavaća soba smještene su sa obje strane ulaza, vodeći goste prema pročelju konstrukcije.

Preostali prostor zamišljen je kao kuhinja i dnevni boravak okrenut prema staklenoj fasadi, koja gotovo seže od poda do stropa. Svi ostali građevinski materijali dizajnirani su u drvenom stilu i koriste drvo za konstrukciju, neobrađene šindre koje se omotavaju oko oblika konusa i elegantna drvena rebra za dovršavanje unutrašnjeg stropa.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...