dm i Movembar: 8 fantastičnih proizvoda (i par poklona) za svakog muškarca

  

muškarci_ljepota_njega_poklon_movembar_dm_active-beauty

Čini se kako se nismo ni okrenuli, a on je stigao: novembar. Slobodno možemo reći kako je on pravi jesenji mjesec, jer nam je prekrasna jesen u punom jeku, a posebno ćemo napomenuti i to kako je novembar rezervisan i za podizanje svijesti o zdravstvenim problemima muškarca, prvenstveno obraćajući pažnju na rak prostate i rak testisa.

 

Samo podizanje svijesti podrazumijeva i puštanje brkova i/ili brade, a na ovo ćemo dodati još i da je prevencija “pola zdravlja”. Dakle, dragi momci, neka vam redovni pregledi postanu jedna od navika, jer i sami znate da je uvijek bolje spriječiti nego liječiti.

 

Mogli bismo danima pričati o tome koliko je važno da uvijek vodite računa o svom zdravlju, ali ipak nećemo – uvjereni smo da i sami znate koliko je to bitno, ali ne samo tokom ovog mjeseca nego i svakog drugog. S druge strane, ono o čemu hoćemo pričati jeste njega i proizvodi za njegu muškaraca – u nastavku donosimo osam fantastičnih, ali i jedan ili dva poklona 😉

 

Podočnjaci? Šta je to?

Ah, dešava se i najboljima, s vremena na vrijeme, iz različitih razloga – podočnjaci nisu nimalo privlačni, ali nema mjesta panici, jer sasvim jednostavno olakšanje postoji. Možda ih dosad niste koristili, ali ako vam je cilj da imate svjež i odmoran pogled, jastučići za područje oko očiju zaista su spas u pravi čas. Potrebno je da ih nanesete na čistu kožu te da ih nakon petnaestak minuta odstranite. PS: držite ih u frižideru prije korištenja, jer će to dodatno pojačati učinak.

 

Hidratizirana i prekrasna koža

Da, postoje oni dani kada koža lica i ne izgleda baš onako kako biste željeli i nemojte odmah pomisliti kako je nešto loše – jednostavno, vašoj koži je povremeno potreban mali boost kako bi bila hidratizirana, glatka i lijepa. Jedan od načina pomoću kojih to možete postići jeste i uz korištenje maske za lice – veoma lagano se nanosi, brzo se upija te koži pruža neophodnu hidrataciju.

 

Brijanje nikad nije bilo lakše

 

Pjena ili gel, pitanje je sad? Pa, ovaj put bismo preporučili pjenu – lako i jednostavno se nanosi, ima efekat hlađenja, pomaže brijaču da ravnomjerno i lagano klizi, a za to je zaslužno par ključnih sastojaka, u prvom redu aloe vera i pantenol. Možda se ovog mjeseca i nećete baš tako često brijati, ali imajte na umu da će vam ova pjena baš dobro doći kada to budete radili.

 

Za još jednostavnije brijanje

Pet oštrica koje lagano klize preko brade, na koju ste prethodno nanijeli pjenu koju smo preporučili iznad, čine brijanje jednostavnijim i ugodnijim. A pomenućemo i to kako se na britvicama nalazi trakica s vitaminom E i aloe verom, usljed čega brijač lagano i nježno klizi po koži te je ostavlja glatku i bez iritacija. Znamo, brijanje izaziva stres na koži lica, ali s ovim brijačem to se veoma rijetko (gotovo pa nikada) ne dešava. PS: s brijačem dolaze i tri britvice. Ma, sjajno!

 

Još jedna (jednako ugodna) opcija za brijanje

Ukoliko kažemo da su oštrice ovog jednokratnog brijača proizvedene u Solingenu, to sasvim dovoljno govori! Iako ima samo dvije oštrice, brijanje je i više nego jednostavno, a poput brijača iznad, trakica sa aloe verom i vitaminom E učiniće da koža bude glatka i bez iritacija nakon svakog brijanja. Jer, vaša koža samo to i zaslužuje! PS: u pakovanju se nalazi dvanaest jednokratnih brijača! Hvala Balea!

 

Svaki dan kao na moru

Dobro, možda malo pretjerujemo, ali oduševljenje ovim gelom za tuširanje drži nas već neko vrijeme! Prvo, riječ je o 3u1 gelu za tuširanje te je idealan i za kosu i za lice i za tijelo. Drugo, u njegov sastav ulaze morski minerali, a koji su zaslužni za hidrataciju i osjećaj svježine. Treće, prekrasan miris vas zaista hoće podsjetiti na morske predjele, bilo kada i bilo gdje. Četvrto, toliko je cjenovno pristupačan da bi bilo zaista nesmotreno od vas da ga ne uzmete.

 

Svježina tokom cijelog dana

 

Zapravo, čak i do dvadeset i četiri sata. Prvo i osnovno, ovo je dezodorans koji ne sadrži aluminijske soli ni alkohol te upravo iz tog razloga i jeste naša preporuka. Pored toga, parabene i nanočestice ovdje nećete naći, a ono što hoćete jeste prekrasan miris koji pruža zaštitu od neprijatnih mirisa tokom cijelog dana (i večeri). Zapravo, kombinacija mirisnih nota grejpa i muškatnog oraščića čini ga idealnim za prohladne jesenje dane, a još ćemo napomenuti i to kako ne ostavlja bijele tragove na odjeći.

 

Njega za hladne dane

Ovaj set od tri njegujuće maske idealna je opcija za hladne jesenje i zimske dane, jer će vašoj koži lica pomoći da bude svježa, njegovana i glatka. Idealne za svaki dan, lako se nanose i još brže upijaju, a možete ih koristiti čak i poslije brijanja.

 

Hej, a šta bi s onim “poklon ili dva”? Pa, dragi momci, prvo i osnovno: kupovinom proizvoda muške kozmetike u iznosu od 15 KM ili više, do 22.11.2023. godine, bilo u dm radnjama ili putem dm online shop-a, možete dobiti i dvadeset puta više bodova na digitalnoj dm beauty kartici. Bodove poslije možete iskoristiti za plaćanje.

 

I, to nije sve. Za isti iznos kupovine navedenih proizvoda, u periodu od 8.11. do 21.11.2023. ili do isteka zaliha, na poklon možete dobiti Movember fitness torbu, isključivo kupovinom u dm prodavnicama. Na taj način možete direktno pridonijeti širenju poruke o važnosti muškog zdravlja.

 

Kako bi sve ovo bilo što jednostavnije za izvesti, potrebno je da prije kupovine navedene kozmetike aktivirate online kupon koji se nalazi na active beauty i “Moj dm” aplikaciji. Naravno, ljubazno osoblje će vas na kasi na to i podsjetiti i potrebno je da im predočite digitalnu karticu koja se nakon toga skenira.

 

Za iskorištavanje online kupona na dm online shopu potrebno je prije kupovine imati povezane “Moj dm” i dm active beauty račune. Kupon se može aktivirati i iskoristiti samo jednom u dm prodavnicama ili na dm online shopu. Ponuda se ne odnosi na muške mirise i poklon pakete.

(minimagazin)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...