Šta nam donosi sezona Škorpije?

 

2023_ASTRO_ANALIZE_TUMAČENJA_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_OKTOBAR_ŠKORPIJA

23. oktobra zvanično počinje sezona Škorpije. Doživjećemo promjenu od lagane i prozračne energije sezone Vage, ka strastvenoj i dubokoj sezoni Škorpije.

 

Bez obzira na vaš astrološki znak, možda ćete se osećati emotivnije tokom ovog perioda i imati veću želju da formirate dublje veze sa drugima. Neobavezne interakcije možda više neće biti dovoljne, jer ova sezona naglašava autentičnost i iskrenost u svim vašim interakcijama. Ne postoji takva stvar kao što je površna veza tokom sezone Škorpije – očajnički želimo da se povežemo na dubokom nivou.

 

Tokom sezone Škorpije, pozvani smo da se okrenemo unutra i razmislimo o tome kako smo trošili svoju energiju. Ko i šta je vrijedno našeg najdragocjenijeg resursa, našeg vremena? Ovo je sezona emocionalnog čišćenja, predaje i oslobađanja, što nije lak podvig. Željećemo da istražimo dubine naše psihe i suočimo se sa svojim strahovima, što bi moglo značiti da prekinemo veze koje nam ne služe ili da se izložimo na veliki način.

 

Sezona Škorpije daje introspekciju i možda se osjećamo primorani da zaronimo duboko u svoju prošlost, sjećanja i emocije. Ovo može biti zastrašujući zadatak, jer suočavanje s najdubljim osjećajima može biti zastrašujuće. Međutim, sezona Škorpije je sezona transformacije i trebali biste pozdraviti ovo putovanje samootkrivanja. Osim toga, ovo je idealno vrijeme da prebrodite svoje stare rane i traume i otkrijete svoje pravo ja. Kako otpuštamo stare dijelove sebe, pojavićemo se kao novije, bolje verzije, ako radimo na sebi.

 

Jedan od najvažnijih dana u sezoni Škorpije je 28. oktobar, kada imamo pomračenje punog mjeseca u Biku. Od novembra 2021. doživljavamo pomračenja na osi Bik-Škorpija, što je dovelo do sudbinskih promjena u područjima naših natalnih karata koje zauzimaju i Bik i Škorpija.

 

Ovo označava konačno pomračenje i završava glavnu priču kako za kolektiv tako i za naše lične živote. Još nije ni Nova godina, a mi doživljavamo veliki, značajan kraj. Vratite se na 8. novembar 2022. – to je bio posljednji put da smo imali pomračenje mjeseca u Biku. Koje su se glavne teme odvijale u vašem životu u to vrijeme? Slične teme mogu se pojaviti za raspravu ili reviziju.

 

Zabilježite u svoje kalendare dane između 7. i 17. novembra, kada se Mars suprotstavlja Uranu — stvari će postati intenzivne. Donošenje impulzivnih odluka sada može biti opasno, pa je ključno da ostanete svjesni, jer bi učinjena šteta mogla biti dugotrajna. Sada bismo trebali tražiti slobodu na načine koji su konstruktivni i kreativni, ali ne štetni po našu vezu ili bankovni račun. Držite svoje komentare i kompulsivnu kupovinu pod kontrolom – barem tih 10 dana.

 

Sezonu Škorpijećemo završiti i sa dobrom notom, kada sunce aktivira Plutona u Jarcu između 15. novembra i 22. novembra. Posljednji dani sezone Škorpije donose priliku za stvaranje pozitivnih promjena opraštanjem od starog i onoga što nam više ne služi.

 

Dakle, sljedećih mjesec dana obećajte sebi ovo: Zaronićete dublje, odbaciti ono što vam više ne služi i potražiti novi put naprijed. Sretno!

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...