Pumpkin spice latte pravi je jesenski napitak. Znamo kako ga pripremiti kod kuće

 

latte-kava_muškatna-bundeva_bundeva_Pumpkin-Spice-Latte_napitak_jesen_piće_recepti

Ponovno je došlo ono doba godine u kojem uživamo u blagodatima plodova jeseni. U kuhinjama restorana, u kafićima pa i u domovima već lagano miriše na cimet, a jesenski specijaliteti i boje nezaobilazni su na svakom koraku. Sve to naravno ne može proći bez bundeve, narančaste "kraljice" jeseni od koje se mogu pripremati razni ukusni zalogaji. Ili gutljaji. Otprije nekoliko godina veliki je hit postala i kava s okusom bundeve, odnosno pumpkin spice latte. Riječ je o napitku koji ćete naći o raznim kafeterijama, u kojem kava ima dodatak muškatne tikve i najfinijih jesenskih začina. Ovu vrstu kave s posebnim okusom najčešće možemo naći u ovo doba godine, a sve je započelo u svjetski popularnom Starbucksu gdje je dio sezonske ponude tijekom rujna i listopada.

 

Pripremanje pumpkin spice lattea poprilično je jednostavno, a potreban je pire muškatne tikve, začini poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića, smeđi šećer, kava, mlijeko i ekstrat vanilije. Klikom OVDJE pronađite recept I pumpkin spice latte napravite kod kuće.

(miss)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...