Nutricionisti otkrili pet najzdravijih orašastih plodova

 

omega-3_vlakna_proteini_masne-kiseline_antioksidansi_zdravlje_orašasti_plodovi_orasi_pistacije_bademi_kikiriki_indijski-orah

Osim što su nevjerovatno ukusni, orašasti plodovi su i izuzetno zdravi, zbog čega često čujemo da bi trebalo da budu na našem svakodnevnom jelovniku.

 

Kao što pokazuju studije, orašasti plodovi sadrže zdrave masti, vlakna i proteine, a sve su to hranljive materije koje vam pomažu da ostanete zdravi.

 

Ali, kako piše „Men’s Health“, ovo nisu jedine prednosti ove zdrave užine. Nutricionisti naglašavaju da neki orašasti plodovi sadrže i velike količine omega-3 masnih kiselina, koje se bore protiv upala u organizmu, antioksidanse i mnoge druge korisne vitamine i minerale.

 

Upravo zbog toga savetuju da što češće konzumiramo orašaste plodove, a kako objašnjavaju, istraživanja na ovu temu pokazala su koje vrste orašastih plodova se smatraju najzdravijom opcijom za naš organizam.

 

Na listi najzdravijih su:

 – orasi

– pistacije

– bademi

– kikiriki

– indijski orah.

(zene)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...