Jesenska beauty rutina: Kako kožu održati zdravom i mekom?

 

ljepota_jesen_njega-kože_hidratantna-krema_zdravlje

Beauty rutinu korigiramo ovisno o godišnjem dobu koje slijedi, a često čujemo kako je njezi kože lica potrebno pristupiti “sezonski”. Iako je hidratacija kože uvijek nužna, dolaskom hladnijih dana potreba za njom se povećava. Vlaga i suh zrak djeluju izrazito nepovoljno na kožu koja se kreće ljuštiti, a koža osoba s dermatitisom i sličnim stanjima osobito će vapiti za dodatnom njegom. 

 

Vrijeme je za gušću hidratantnu kremu

Laganim hidratantnim kremama bez ulja došao je kraj. Jesensko doba zahtijeva ozbiljniju i jaču hidrataciju, a posebno se savjetuje pronaći kremu obogaćenu ceramidima. Ceramidi su inače esencijalne i zdrave masne kiseline koje se i prirodno nalaze u koži, ali korištenjem krema čiji su glavni sastojci obogaćuje se njihova prisutnost. Suha i iziritirana koža je prvi znak da je nastupio manjak ceramida te upravo takva koža zahtjeva njihovu dodatnu nadopunu.

 

Ne zaboravite na losion za tijelo

Iako se češće spominje koža lica, ne smijemo zaboraviti ni na ostatak našega tijela. Vjerojatno ćete nastupom hladnijih dana i promjene temperature uočiti kako se i koža vaših ruku ili nogu mijenja te postaje izrazito suha i hrapava. Losion za tijelo, nadamo se, konstantno koristite, ali sada svakako povećajte količinu primjene. Savjetujemo da prije svega uložite u kvalitetan losion za tijelo koji će vrhunski odraditi svoj posao!

 

Sada je pravi trenutak za kupnju ovlaživača zraka

Ovlaživači zraka postali su izuzetno popularni u zadnje vrijeme, a mi vam savjetujemo da ga nabavite čim prije! Danas ćete na tržištu pronaći mnoštvo različitih dizajna ovog hvalevrijednog proizvoda koji, osim što je vrlo koristan, može biti i dobar dodatak estetici vašega doma. Zrak u prostorijama koje se svakodnevno griju tijekom ovog hladnijeg doba godine vrlo je loš za osobe lošijeg zdravstvenog stanja, a ovlaživač zraka učinit će da prostorije vašega doma ponovno dišu!

(naturala)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...