Zašto je jutarnji trening prije posla najbolja opcija za mnoge?

 

JUTRO_TJELOVJEŽBA_TRENING_ZDRAVLJE

Možda ste tijekom čitanja ovog naslova odmah pomislili kako jutarnji trening nije za vas jer jednostavno niste jutarnji tip, ali svejedno ste kliknuli jer nekim slučajem ne stižete trenirati ni popodne… E pa na pravom ste mjestu.

 

Iako trening popodne zvuči savršeno, scenarij je često drugačiji. Popodne smo umorni poslije posla, jednostavno nam se odmara ili se pak želimo družiti s dragim ljudima. Uz sve to, tako je jednostavno odgoditi trening za sutra, ali već jedno odgađanje najčešće podrazumijeva još jedno i tako sve ide unedogled.

 

Ako mislite kako niste jutarnji tip, možda jednostavno do sada niste kreirali svoja jutra tako da vas raduju. Tko bi uopće i mogao voljeti buđenje u posljednji trenutak i žurno spremanje za posao. Ipak, iako to nitko ne voli iznenađujući broj ljudi i dalje živi upravo tako. Kada biste jutro počeli treningom, poslije kojeg biste se nagradili ukusnim doručkom uz omiljenu kavu, laganu glazbu, nekoliko stranica inspirativne knjige sve bi izgledalo toliko drugačije.

 

Ako vam ipak ovo nije dovoljan poticaj za jutarnji trening u nastavku smo izdvojili još nekoliko prijedloga.

 

Benefiti jutarnjeg treninga

Manje distrakcija

Kada vježbate ujutro dok svi drugi još spavaju imat ćete potpuni fokus na svaku vježbu koju izvodite i tako će vaš trening biti učinkovitiji. Kada trenirate popodne velika je vjerojatnost da će vas stalno prekidati poruke i pozivi. Ovako ćete moći svoj trening uraditi potpuno opušteno i bez stresa.

 

Zdraviji odabiri tijekom dana

Kada ujutro napravite trening, tijekom dana ćete birati nutritivno bogatije obroke. To je čak dokazalo i istraživanje koje je provedeno na 2 680 studenata.

 

Imat ćete više energije kroz cijeli dan

Redovita tjelovježba je odlična za podizanje energije i smanjenje osjećaja umora. Kada vježbate, kisik i hranjive tvari putuju do srca i pluća što utječe pozitivno na kardiovaskularni sustav i povećava izdržljivost. Ako vježbate rano ujutro osjećat ćete više energije tijekom cijelog dana.

 

Bolji fokus

Tjelesna aktivnost utječe pozitivno kako na fokus, tako i na koncentraciju bez obzira na to kada vježbate. Ipak, ako osjećate kako tijekom radnog vremena ne možete držati fokus, svakako pokušajte s jutarnjom tjelovježbom i osjetit ćete razliku.

 

Bolje raspoloženje

Tjelesna aktivnost prirodni je lijek za stres. Tijekom vježbanja, vaš mozak proizvodi više endorfina što nam može odvratiti pažnju od tjeskobnih misli. Jutarnja tjelovježba sjajan je način da učinite nešto lijepo za sebe i za svoje tijelo.

 

Gubitak kilograma

Još 2015. godine je provedeno malo istraživanje u sklopu kojeg je 10 muškaraca vježbalo ujutro, popodne i navečer i utvrđeno je kako je najveće sagorijevanje masti primijećeno ujutro kada su vježbali prije doručka.

(slowliving)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...