Trikovi koji će pomoći da napravite korak više

 

hodanje_srce_koraci_vježbanje_zdravlje_šetanje_zdravlje

Hodanjem minimalno pola sata dnevno popravlja se cjelokupno zdravlje i podiže forma, čovjek se oslobađa stresa i bolje spava. Hodati nije teško, no može se pretvoriti i u pravi trening: brzo i intenzivno rezultirat će boljom formom, ljepšim i zategnutijim mišićima i sveopćim boljim stanjem cijelog organizma.

 

Kako napraviti što više koraka

 

1. Izbjegavajte dizalo, penjite se stepenicama.

 

2. Koristite li javni prijevoz, siđite barem jednu stanicu prije i do odredišta prošetajte.

 

3. Pokušajte napraviti rutinsku šetnju - na primjer, pokušajte u isto vrijeme svaki dan prehodati određenu etapu.

 

4. Brzim pješačenjem potrošit ćete više kalorija nego laganom šetnjom, ali to ne znači da morate juriti tako da ostanete bez daha. Odredite tempo koji odgovara vašoj trenutačnoj kondiciji i zatim ga lagano pojačavajte. Važni su upornost i kontinuitet.

 

5. Najbolji način je početno zagrijavanje u laganom tempu, nakon čega slijedi umjereno pojačavanje ritma.

 

6. Hodanje ne zahtijeva velika financijska ulaganja, no pogrešan tip cipela i neugodna obuća mogu uzrokovati žuljeve i ozljede. Provjerite jesu li vam cipele udobne.

 

7. Kad god je moguće, hodajte po travi, a ne po betonu i to će dobro djelovati na vaše zglobove.

 

8. Ako vam je teško, krenite s hodanjem od 10 minuta tri puta dnevno, a zatim postupno sve dulje. S vremenom vaša će se kondicija popraviti, kao i opće stanje.

(zivim)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...