Kako je taktika “Čudesno jutro” promijenila milijune života?

 

BUĐENJE_ČUDESNO-JUTRO_HAL-ELROD_JUTRO_MEDITACIJA_MENTALNO-ZDRAVLJE_VIZUALIZACIJA_ZDRAVLJE

Jeste li se ikad zapitali postoji li možda nešto zajedničko najuspješnijim ljudima svijeta? Hal Elrod, autor knjige “Čudesno jutro” jeste! Naime, kada je ostao bez posla i doslovno bio pred bankrotom krenuo je istraživati koja je to navika zajednička uspješnim ljudima i otkrio je kako su gotovo svi ranoranioci. Poslije toga je krenuo istraživati što to oni rade kada se probude i malo pomalo je kreirao taktiku “Čudesno jutro” koja je doslovno osvojila svijet.

 

Hal je objavio knjigu koja je prevedena na 37 jezika i prodana u nevjerojatnih 2,5 milijuna primjeraka. Danas ova taktika ima tisuće i tisuće poklonika koji tvrde kako su zahvaljujući koracima koje je autor osmislio počeli živjeti s više energije, motivacije i fokusa.

 

U nastavku otkrijte korake koji će možda promijeniti i vaše jutro.

 

Od čega se sastoji taktika “Čudesno jutro”?

 

Ova taktika bi se mogla sažeti u prakticiranje 6 jednostavnih aktivnosti koje će doista učiniti vaše jutro čudesnim.

 

S – Silence

 

Možda vam zvuči neobično probuditi se ranije kako biste bili u tišini. Ipak, ovo je jedini način da se istinski povežete sa samima sobom. Idealno bi bilo da u prvom dijelu dana prakticirate meditaciju koja dokazano smanjuje stres, oslobađa kreativnost, potiče produktivnost i fokus.

 

A – Affirmations

 

Afirmacije transformiraju naše raspoloženje i nadilaze ograničenja. Osmislite rečenicu koju ćete glasno ponavljati sebi svako jutro i zbog koje ćete imati više samopouzdanja.

 

V – Visualisation

 

Zaboravite okolnosti u kojima se trenutno nalazite te zamislite najbolju verziju dana koji je pred vama i proživite je u svojim mislima. Možda ste malo skeptični, ali brojna iskustva pokazuju kako vizualiziranje doista često dovodi do promjena. Uostalom, što možete izgubiti?

 

E- Exercise

 

Da, znamo kako mnogima pomisao na jutarnje vježbanje ne izgleda baš privlačno, ali ne morate trčati kilometrima ili ići u teretanu. Sasvim je dovoljno napraviti kratku seriju vježbi u svom dnevnom boravku.

R – Reading

 

Mnogi tvrde kako nemaju vremena za čitanje, ali deset stranica dnevno doslovno svi možemo pročitati. Autor taktike “Čudesno jutro” savjetuje da to budu religijske ili motivacijske knjige jer su idealne za jutro.

 

S – Scribing

 

Za kraj vam ostaje pisanje. Ovo je možda za mnoge najzahtjevniji korak jer možda nikad do sada nisu ni pokušali zapisati svije misli. Hal Elrod savjetuje da svako jutro zapišete ono na čemu ste zahvalni za taj dan, neke svoje želje ili ciljeve. U svakom slučaju pisanje će vam provjereno pomoći da se još više povežete sami sa sobom.

 

Ako za sebe tvrdite da ste “noćna ptica” moramo vam reći kako je i autor ove taktike to tvrdio za sebe. On sam je dokaz da ova taktika doista djeluje jer se do sada dva puta suočio sa smrću, bankrotom, a danas je maratonac, autor najprodavanijih knjiga i svjetski poznat govornik. Sve to ostvario je do svoje 30-te godine, a kako sam kaže ništa ne bi uspio bez taktike “Čudesno jutro”. Ako i vi trenutno živite prosječnim životom dok sanjate o izvanrednom, možda je vrijeme da si priznate kako ste sami odgovorni za sve te da uz ovu taktiku probudite svoje pune potencijale. Sretno!

(slowliving)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...