Od danas nosimo samo haljine... Inspiraciju potražite u našoj galeriji!

 

moda_jesen_haljine

Ona je tako ženstvena i udobna da ponekad jednostavno ne poželimo da nosimo bilo šta drugo. Haljina je komad garderobe koji odgovara svim prilikama, a ako vam je cilj da je nosite i ove jesenje sezone (ne vidimo razlog zbog kojeg ne biste) inspiraciju potražite u sljedećoj galeriji.

Svakodnevna elegancija

Elegantan stajling možete postići veoma lako, posebno ukoliko se odlučite za haljinu. Naravno, bitno je obratiti pažnju na model haljine pa, shodno tome, potrebno je birati modele čija dužina seže do koljena (nećete pogriješiti ni ako se odlučite i za nešto duže modele).

S obzirom na to da je jesenja sezona, haljina dugih rukava svakako je odličan izbor, a da biste postigle elegantni stil, poželjno je da haljina ne bude dekoltirana, kada se radi o modelima koji sežu do koljena. Sa midi i maksi haljinama možete priuštiti sebi dekolte, ali imajte na umu da je ovo elegantni stil pa je potrebno da sam dekolte bude što diskretniji.

Boje jeseni

Jesenja sezona karakteristična je i po svojim prekrasnim bojama, a kada je riječ o komadima garderobe koje nosimo tokom ove sezone, onda su tu često zastupljene bež, bordo, crvena, kestenjasta i mnogobrojne varijacije smeđe boje.

Međutim, ono što možete uraditi, a da se malo izdvojite iz gomile, jeste da birate komade garderobe koji su u nešto jarkijim bojama. Jedna od njih je i žuta, a koja će vam sigurno osvježiti stajling. Veoma privlačna i svježa, možete je umiriti tako što ćete je kombinovati sa drugim neutralnim, a veoma popularnim jesenjim bojama, kao što su bež, boja kamilje dlake i bordo.

Jesenja košulja haljina

Košulja haljina jedan je od veoma popularnih modela koje rado nosimo tokom ljetnje sezone, ali ona ima i svoju jesenju verziju – to je model haljine kod koje dugmad nije raspoređena cijelom dužinom već samo jednim dijelom. Bilo da birate dužu ili kraću, što će svakako zavisiti od prilike u kojoj haljinu želite da nosite, možete dobiti veoma privlačan i moderan stajling ove jesenje seozne.

Na sve to, ukoliko birate model sa kariranim uzorkom, dobijate pravo jesenje izdanje koje je idealno za sve prilike. Ako je ovo zadnje slučaj, haljinu je najbolje kombinovati sa jednobojnim komadima garderobe, uključujući i aksesoare.

Privlačni smaragd

Prekrasne nijanse dragog kamenja nisu neka velika novost kada se radi o odjeći pa tako možete pronaći razne komade garderobe čije se boje kreću od raskošne nijanse ametista do toplog ćilibara. Međutim, tokom jesenje (ali i zimske) sezone, komadi garderobe u predivnoj nijansi smaragd zelene veoma su popularni i jako poželjni.

Ovu divnu boju možete nositi svakodnevno, veoma je prijatna oku, a jedan od načina da je u svoj stajling uvrstite ove jesenje sezone jeste i u vidu haljine. Smaragd zelena haljina sigurno će vas dovesti u prvi plan, gdje god se pojavite, a ova boja je odlična za kombinovanje sa neutralnim nijansama, bilo da se radi o svjetlijim ili tamnijim.

Neutralna privlačnost

Ukoliko ste dama koja radije bira neutralne nijanse garderobe, u odnosu na nešto živahnije i jarkije, onda sigurno znate da vam čak i one mogu pomoći da izgledate veoma privlačno. Većina neutralnih nijansi veoma je topla, a odlično se međusobno slažu. Smeđa džemper haljina (ili model u bilo kojoj nijansi smeđe) odličan je izbor tokom hladnijih jesenjih dana, jer će vam pomoći da se osjećate udobno u svim prilikama.

Ukoliko birate model sa većom rol kragnom, nema potrebe za dodavanjem aksesoara (kao što su šal ili marama), a ako birate nešto kraći model, odličnu kombinaciju dobijate kada mu dodate čizme preko koljena. Da se zadržite na neutralnom spektru, najbolje je da to budu crne ili smeđe čizme te na kraju stajling upotpunite pomoću jakne ili kaputa neutralnih tonova.

Dašak ljeta

Ukoliko vam je ljeto omiljeno godišnje doba, onda možete uraditi i sljedeće, a kako biste zadržale dašak omiljene sezone i tokom jeseni: birajte haljinu koja je ukrašena prugama. Ovaj popularni ljetnji dezen možete nositi i tokom jesenje sezone, a haljina je samo jedan od privlačnih načina na koje to možete uraditi.

Naravno, poželjno je da haljina bude skrojena od nešto toplijih materijala, a što se tiče samih pruga potpuno je nebitno koji stil ćete birati – u bilo kojem slučaju, ovaj prekrasni dezen pomoći će da vaš stajling dobije modernu i privlačnu notu. Haljini, po potrebi, možete dodati kaput i čizme ili stileto gležnjerice i baloner.

Tačka do tačke…

Dezenirani komadi garderobe odličan su način da malo osvježite svoj stajling te da ga učinite interesantnijim. Ovo je i jedan od lakših načina na koje se možete izdvojiti iz mase, a haljna razigranim tačkicama komad je garderobe koji ove jesenje sezone možete nositi gotovo u svim prilikama.

Ovdje postoji tako mnogo opcija, a komanacija podloge u nekoj od toplih crvenih nijansi, a preko koje se prostiru bijele tufne, svakako je jedna od privlačnijih. Haljinu “umirite” tako što ćete joj dodati bijeli kardigan ili pak baloner u nekoj od svjetlijih nijansi (bež bi bio odlična opcija).

Plisirana haljina


Iako je ovo model haljine koji najčešće nosimo tokom proljetnje i ljetnje sezone, možete je bez problema uvrstiti i u svoj jesenji stajling, jer postoje modeli koji su skrojeni od toplijih materijala. Plisirana haljina veoma je praktična i funkcionalna, nevjerovatno udobna i privlačna te je možete nositi u mnogobrojnim prilikama, od posla do večernjih izlazaka i svečanih prigoda.

Ukoliko vam je cilj da to bude haljina koju ćete nositi i tokom svečanih prilika, veoma dobro ćete uraditi ukoliko birate modele koji su neutralnih nijansi (recimo siva), jer ćete moći veoma lako i veoma dobro da ih stilizujete. Poslovna kombinacija ove jesenje sezone? Plisirana haljina, blejzer i gležnjerice ili čizme.

Mala bijela haljina

Mala crna haljina sigurno jeste najelegantnija haljina na svijetu, ali ako vam je cilj da na veoma jednostavan način osvježite svoj cjelokupni stajling te da dobijete kombinaciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, onda je jedan od apsolutno najboljih izbora mala bijela haljina.

Birajte modele dugih rukava, a što se tiče dužine, prilagođavajte je ličnim preferencijama, ali i prilikama u kojoj haljinu želite da nosite. S obzirom na to da je riječ o bijeloj haljini, bez problema je možete kombinovati sa komadima garderobe i obućom u bilo kojoj boji, a spektakularan stajling dobijate kada joj dodate čizme u nekoj od zemljanih nijansi, od smeđe preko boje čokolade do nijanse kamilje dlake.

Životinjski dezen

Veoma popularan ove sezone, životinjski dezen nam se svako malo vraća, a komadi garderobe na kojima je zastupljen zaista su mnogobrojni. Jedan od njih je i haljina, a koju možete nositi u svečanim i neformalnim prilikama.

Ovdje je potrebno imati na umu da je ostatak kombinacije potrebno da bude jednobojan i po mogućnošću u neutralnim nijansama (crna, teget i bordo su kao stvorene za kombinovanje sa ovom haljinom), kako bi cjelokupni stajling bio što upečatljiviji i nenametljiviji.

Jesenja boja

Kada je riječ o jesenjoj sezoni i bojama mora se priznati kako je više njih u prvom planu, a jedna od njih je i tamnija nijansa narandžaste. Ona je veoma moderna, a svakako je i jedna od onih boja koje će vas uvijek dovesti u centar pažnje. Možete je na tako mnogo načina uvrstiti u svoj stajling tokom ove jesenje sezone, a haljina je sigurno jedan od najženstvenijih da to postignete.

Naravno, poželjno je da to ipak bude haljina dugih rukava, a kojoj po potrebi možete dodati baloner ili čak i lagani kaput, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani. Na kraju, ova boja odlična je i za kombinovanje sa neutralnim nijansama te ćete haljinu u ovoj boji veoma lako iskombinovati sa klasičnim salonkama, stileto gležnjericama ili čizmama koje su crne, smeđe ili bordo.

Popularni jesenji dezen

Tokom jesenje sezone, jedan od najpopularnijih dezena je karirani uzorak pa je i to jedan od razloga zbog kojih možete birati haljinu koja je obogaćena ovim dezenom. Naravno, ovdje je bitno poštovati samo jedno pravilo – ukoliko birate haljinu sa kariranim uzorkom, potrebno je da ostatak kombinacije bude jednobojan, odnosno da nije dezeniran, kako biste najlakše postigle veoma skladan i upečatljiv stajling.

Jedna od opcija može biti i popularna košulja-haljina ukrašena ovim dezenom, a u zavisnosti od same dužine, možete je kombinovati i sa čizmama preko koljena. Takođe, veoma je poželjno da to bude haljina koja je skrojena od toplijih materijala, a po potrebi možete dodati i baloner ili dužu jesenju jaknu.

Neizostavna rol kragna

Komadi garderobe sa rol kragnom veoma su poželjni tokom nešto svježijih jesenjih dana, a to nije izuzetak ni kada su u pitanju haljine. Razni modeli haljina sa rol kragnom moderni su komadi garderobe koje možete nositi u svim prilikama, naravno u zavisnosti od same dužine haljine.

Ukoliko se radi o nešto kraćim haljinama, odličnu kombinaciju dobijate kada im dodate popularne čizme preko koljena. S druge strane, nešto duže modele odlično možete iskombinovati sa gležnjericama ili klasičnim štiklama.

Mala crna haljina

Bila je i ostala komad garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima, jer je veoma funkcionalna i praktična, a uvijek poželjna i moderna. Ove jesenje sezone možete se odlučiti i za pletenu malu crnu haljinu, a kojoj možete dodati kožnu jaknu, baloner ili kaput, u zavisnosti od toga u kojoj prilici želite da je nosite.

Za veoma moderan i upečatljiv stajling, haljini dodajte i popularne čarapa-čizmice i sigurno ćete biti u centru pažnje, gdje god se pojavite. Takođe, jedna opcija je da ovu haljinu kombinujete sa komadima garderobe koji su takođe crni i dobićete monohromatsko izdanje.

Najpopularnija boja

Tokom jesenje sezone u prvi plan nam dolaze i popularne jesenje boje, a to su gotovo pa uvijek crvena, smeđa, tamno zelena, siva i bordo. Upravo ova zadnja veoma je topla i jako popularna te je možete pronaći bukvalno na svim komadima garderobe, ali i na raznim modelima obuće i aksesoarima.

Bordo haljina svakako će vas izbaciti u prvi plan, bilo da birate jednobojnu ili modele koji su ukrašeni zanimljivim detaljima. Stajlingu dodajte i bordo torbu, a što se tiče obuće, sigurno nećete pogriješiti sa bilo kojim modelom u neutralnim nijansama (obuću birajte u odnosu na sam model haljine).

Džemper haljina

Haljina je tako ženstven i privlačan komad garderobe i ne bi trebalo da je izbjegavate čak ni kada se temperature spuste. U tim situacijama, na scenu nam stupaju pleteni modeli haljina ili džemper haljine, a koje će vam pružiti udobnost i tokom najsvježijeg jesenjeg dana.

Džemper haljina ravnog kroja idealna je za mnogobrojne prilike, a možete je kombinovati sa gležnjericama, klasičnim salonkama ili čizmama. Po potrebi možete dodati kožnu jaknu.

Prava poslovna

Haljina je odličan izbor kada su u pitanju i poslovne prilike, ali ipak je potrebno obratiti pažnju na par detalja. Prije svega, ona se mora slagati sa pravilima poslovnog stila oblačenja pa, shodno tome, najbolje je birati modele koji nisu dekoltirani te čija dužina seže do koljena ili ispod.

Mala crna haljina dugih rukava može se nazvati i osnovnim komadom poslovne garderobe, a veoma lako je možete stilizovati pomoću akseosara u boji, kako bi vaš cjelokupni stajling bio što moderniji i privlačniji. Primjera radi, uvijek možete dodati predimenzionirani šal ili kaiš sa životinjskim uzorkom, a dezenirana obuća još je jedan od načina da crna poslovna haljina dobije svjež izgled.

Haljina i košulja

Zadržaćemo se još malo kod poslovnog stajliga te preporučiti i sljedeće: određene modele haljina možete kombinovati i sa drugim osnovnim komadima poslovne garderobe, a od kojih je bijela košulja ili bluza s mašnom u prvom redu.

Ona će se veoma dobro uklopiti sa haljinama nešto kraćih rukava, a vašem stajlingu pomoći da izgleda profesionalno, moderno i svježe. U zavisnosti od toga da li birate dezeniranu ili jednobojnu haljinu, kombinaciji možete dodati jednobojni ili dezenirani kaput, a elegantna kožna jakna ili model od antilopa uvijek će se dobro uklopiti u ovaj stil.

Kožna haljina

Tokom jesenje sezone, komadi garderobe od kože doživljavaju veoma veliku popularnost, a to se prvenstveno odnosi na razne modele jakni, hlača i helanki. Međutim, nećete pogriješiti ni ako se odlučite da u svoj stajling dodate i haljinu od ovog materijala.

Ona vam može pomoći da dobijete veoma moderno i urbano izdanje, idealan je izbor za sve neformalne i određene formalne prilike, a kombinovati je možete sa čizmicama, gležnjericama, klasičnim salonkama pa čak i patikama.

Čisto neutralno

Neutralne boje uvijek su poželjne i ponekad ih jednostavno i ne možemo izbjeći. Najbolje od svega je to što se neutralne boje veoma dobro slažu jedna s drugom, a većinu njih možete dobro iskombinovati i sa nešto živahnijim nijansama.

Ukoliko vam je cilj da ove jesenje sezone dobijete čisto neutralnu kombinaciju, a koja je opet i veoma privlačna, to možete uraditi i na sljedeći način: smeđu mini haljinu kombinujte sa visokim bijelim čizmama te kombinaciji dodajte smeđi baloner ili kaput. U zavisnosti od modela haljine, možete dodati i bijelu rolku, a odlično ćete uraditi i ako izaberete bijelu torbu.

Najnježnija boja

Veoma nježna, ugodna oku i privlačna, puder ružičasta je nijansa koju možete nositi gotovo u svim prilikama. Haljina u ovoj prekrasnoj boji svakako je jedan od modernih načina da je uvrstite u svoj stajling ove jesenje sezone.

Po potrebi joj možete dodati kaput u gotovo bilo kojoj boji, jer se puder ružičasta odlično slaže sa svim nijansama, ali nema greške ni ako se odlučite za duži blejzer na dvoredo kopčanje i tanki ružičasti kaiš. Što se tiče obuće, klasične salonke u ovoj boji jedan su od najboljih izbora mada nećete pogriješiti ni sa crnim stileto gležnjericama.

Bijela haljina za sve prilike

Kada je riječ o bijeloj haljini, onda rijetko kada možete pogriješiti – ona će vam uvijek pomoći da osvježite svoj stajling, idealna je poput slikarskog platna, jer s ovom neutralnom nijasnom možete kombinovati sve druge boje, a u zavisnosti od modela možete je nositi u svim prilikama.

Midi bijela haljina svakako je jedan od najboljih izbora ove jesenje sezone, jer je možete nositi i na posao, a kako bi vaš stajling bio što interesantniji i upečatljiviji, možete birati modele A kroja koji će samo dodatno naglasiti vašu ženstvenost, a istovremeno i prikriti male nedostatke na tijelu (ukoliko ih uopšte imate).

Maksi haljina

Veoma popularne tokom ljetnje sezone, maksi haljine zapravo su dio odjeće koji rado nosimo tokom svih sezona pa ni jesen nije izuzetak. Naravno, imajući u vidu da je riječ o nešto svježijem godišnjem dobu, najbolje je birati modele koji imaju duge rukave. I, ovo je haljina koju možete nositi u svim prilikama, jer upravo njena dužina to omogućuje.

Što se tiče kombinovanja, veoma lako joj možete dodati gležnjerice, klasične salonke ili pak čizme, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani. Takođe, možete joj dodati i dugi kardigan, baloner ili kaput.

Cvjetni dezen

Bez obzira na datu sezonu, ovo je uvijek popularan dezen. Da, veoma rijetke žene će odoljeti ovom prekrasnom dezenu koji je ujedno i prilično romantičan, a ove jesenje sezone možete ga uvrstiti u svoj stajling tako što ćete birati haljine na kojima je on zastupljen.

Na taj način dobićete veoma ženstven stajling (zaista, najženstveniji komad garderobe i najljepši dezen – pa kud ćete bolje?) koji sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Retro inspiracija

Retro komadi garderobe veoma su popularni,  a to se u prvom redu odnosi na plisirane suknje i haljine, trapezice i obuću sa blok petom. I to nisu jedini retro detalji – jednako su popularni i dezeni koji su bili pravi hit sedamdesetih godina proišlog vijeka.

Mnoge od njih pronaći ćete i na raznim modelima haljina, a koje možete nositi i tokom jesenje sezone. U zavisnosti od modela haljine koji birate, moći ćete da je nosite i u različitim prilikama, a retro dezen sigurno će vas izdvojiti iz mase.

Haljina od tvida

Hlače, kaputi i odijela od tvida najčešći su komadi garderobe koji se izrađuju od ovog toplog materijala, ali ni haljine nisu izuzetak. One su tople i idealne za prohladne jesenje dane i večeri, a ove sezone možete birati modele ravnog kroja bez rukava. U tom slučaju, ispod haljine je potrebno dodati rolku ili košulju, kako bi vam bilo što ugodnije, a stajling bio što upečatljiviji.

Ovo je kombinacija koju možete nositi u mnogobrojnim prilikama, odlična je i za posao, a uz dodatak elegantne kožne jakne i klasičnih salonki dobijate stajling koji je odlična opcija i za neformalna druženja nakon radnog dana.

Koktel haljina

Kada su u pitanju jesenje svečanosti, onda ćemo se veoma rado odlučiti za koktel haljinu. Ona je veoma privlačna, idealna za sve formalne prilike i razne proslave, a ukoliko birate model od pliša, možete je nositi i tokom zimske sezone.

Dužina? Idealno bi bilo da seže do pola lista ili do koljena, a odlično ćete uraditi ukoliko joj dodate klasične salonke. Ukoliko je riječ o dužini do pola lista, možete priuštiti i dekolte ili otvor na leđima, sve u zavisnosti od vaših ličnih preferencija. U bilo kojem slučaju, dekolte ili otvor ne bi trebalo da budu preduboki, bez obzira na to što se radi o nešto dužoj haljini.

Midi haljina


Ovo je još jedna haljina koju možete nositi u svim prilikama, upravo zbog njene dužine. Midi haljine odavno su jedan od veoma popularnih i jako modernih modela te su primjerene gotovo svim prilikama.

Ove jesenje sezone birajte modele sa rukavima, jer vam je cilj da vam uvijek bude ugodno, a midi haljina je idealna za kombinovanje sa čarapa-čizmicama, gležnjericama i čizmama čija visina seže do koljena.

Sportski stil

Haljina i patike? Pa, zašto da ne! Ali, ipak je potrebno da malo obratite pažnju na sam izbor haljine, kako bi stajling bio moderan i privlačan. Maksi haljina samo je jedna od opcija koju možete nositi zajedno s patikama.

Kako biste dobile još moderniji i urbaniji stajling, možete se odlučiti i da dodate kožnu jaknu, a nema greške ni ukoliko biste se odlučile za teksas jaknu (tokom toplijih jesenjih dana). Opušteno i privlačno, ovo je kombinacija koju možete nositi u svim neformalnim prilikama, od šetnje do kafe sa prijateljicama i šopinga.

Rebrasti dezen

Unazad par sezona i ovo je jedan od vodećih dezena te ga možete pronaći na mnogobrojnim komadima garderobe, a svakako je pronašao svoj put i do haljina. Može biti sitniji ili krupniji, a bi birajte onaj koji vam se više dopada – jednako su popularni i jedan i drugi.

Haljina sa rebrastim dezenom komad je garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama, mada to zavisi i od samog modela haljine, a sa modi dužinom i okruglim izrezom sigurno nećete nikada pogriješiti.

minimagazin

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...