Budi žestoka i samouvjerena, otiđi od svakoga tko te drži manje vrijednom!

 

samouvjerenost_hrabrost_žena_pozitivan-stav_vrijednost_journal_lifestyle

Oni koji te okrutno odbacuju samo ne znaju drugačije, oprosti im. Ti si alkemičar i možeš preobraziti negativnost koju ti šalju. Oni ne vide tvoj veličanstveni sjaj. Nikad se nemoj osjećati manje vrijedna, nitko nije bolji od tebe.

 

Božica Lilith predstavlja jednakost, strast, kreativnost, poštenje, hrabrost, pobunu, neovisnost i žensku moć. Mnogi je cijene, jer je simbol božanske matrijarhalne energije koja odbija da se njome dominira ili kontrolira.

 

Lilith i Adam su stvoreni podjednako iz istog komada prašine planete Zemlje, međutim, Adam je vjerovao da je muška energija bolja od ženske energije – dakle, zapovjedio je Lilith da mu služi i ispunjava njegove potrebe i želje.

 

Kada je Adam pokušao seksualno podčiniti Lilith, ona je odbila njegovu ponudu. Odbila je biti pokorna ili koristiti svoje tijelo kao seksualni dar samo za njegovo zadovoljstvo.

 

Adamova odlučnost da dominira njome, prouzročila je njen odlazak iz Edenskog vrta, jer je htjela imati slobodu da se izrazi kako želi. Ona je htjela biti ta koja će odlučiti kome će biti dopušten pristup njenoj svetoj ženstvenosti. Donijela je odluku da će podijeliti ove aspekte sebe samo ako se prema njoj bude odnosilo kao prema ravnopravnoj osobi.

 

Kada je Lilith napustila Edenski vrt, Adam je kao zamjenu na dar dobio Evu – koja je, za razliku od Lilith, bila spremna slušati ga i biti podređena patrijarhatu. Bila je spremna igrati ulogu poslušne supruge.

 

Po izlasku iz vrta, Lilith je došla na loš glas, ugled joj je bio narušen, jer se neustrašivo usprotivila patrijarhatu, tako da je prikazana kao demon s mračnim osobinama. Međutim, to nije bio pravi prikaz.

 

Hebrejske legende objašnjavaju kako je bila demonizirana kada je napustila raj, jednostavno zato što je imala hrabrosti da se održi u njezinoj jezgri snage i što nije dopustila Adamu da ju tretira kao manje vrijednu.

 

Lilith je bila borac za jednakost i htjela je da žene shvate koliko su moćne kada koriste svoju božansku žensku energiju. Postala je zabrinuta zbog Adamovih planova za Evu  pa se sama pretvorila u zavodljivu zmiju, te se vratila u Edenski vrt, gdje je Evu namamila da pojede zabranjenu jabuku, koja je bila plod sveg znanja.

 

Lilith je željela sestrinstvo, a ne osvetu, kako mnogi spisi prikazuju. Lilith se nadala da će Eva, kada pojede voće, steći uvid i jasnoću, te da će vidjeti Adamov karakter i  jasno se zauzeti za sebe. Htjela je da Eva postane mudrija i svjesnija.

 

Lilith je mislila da će se Eva osjećati osnaženo kada prepozna svoju božansku ženstvenost, te da će odbiti ograničiti ili ugroziti sebe predavanjem svog uma, tijela i duše Adamu.

 

Već generacijama, ženska energija je percipirana od strane mnogih kao manje snažna od muške energije. Mnoge žene su u prošlosti puno puta osjetile gnjev muške energije – fizički, mentalno ili emocionalno.

 

Sada, kada se suočite sa snažnom, agresivnom ili tiranskom muškom energijom, kada se osjećate kao da ste izgubili snagu i da samo plutate iznad vode – uskladite se s energijom boginje Lilith i s ljubavlju osjećajte kako vas ona graciozno ohrabruje, energizira i osnažuje.

 

Kada bi Lilith sada bila ovdje, evo što bi ona rekla:

 

“Nemoj biti snuždeno ili obeshrabreno, dragocjeno dijete Svemira.

 

Ja vidim, ja poznajem tvoju borbu, boriš se protiv sila koje provodi drevni patrijarhalni sustav. Nažalost, neki ljudi se osjećaju superiorno kada dominiraju i kontroliraju.

 

Hodaj uspravno, dragocjeni cvijete-nisi sada u Edenskom vrtu.

 

Ne možeš biti izbačena, kritizirana ili osuđena; sada rasteš na vlastitom svetom tlu.

 

Dakle, okreni se i ne obraćaj pažnju na one koji te pokušavaju oboriti.

(atma)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...