Šiške à la Birkin: Kratke, lepršave, laskave i sve popularnije

 

frizure_Jane-Birkin_kosa_šiške_ljepota

Popularizirala ih je francuska ikona Jane Birkin u 60-ima. Ove šiške su kratke, blago lepršave, univerzalno laskave – i sve popularnije. Trebate dokaz? Pogledajte šiške poznatih osoba.

 

Jane Birkin bila je preteča influencerica. Ova ikona stila iz 60-ih bila je inspiracija za kultnu Hèrmesovu Birkin torbu, a možda je još poznatija bila njezina frizura, koju je kopirala cijela njezina generacija, a koja ponovno dolazi pod svjetla reflektora.

 

Glumica i pjevačica nedavno je u Parizu preminula u 76. godini života, nakon čega je u medijima poraslo zanimanje za njezin prepoznatljiv stil jer mnogi žele odati počast njezinom životu.

 

Londončanka, koja je živjela u Parizu, sa stilom je pomiješala svoje britansko podrijetlo i ležeran francuski look grada u koji se doselila. Osim chic modnog looka, čini se da njezina frizura sa šiškama koje nose njezino ime doživljava revival, pa smo se bacili u istraživanje kako biste je mogli što lakše kopirati.

Što su Birkin šiške?

Birkin šiške su stil šiški koje su kratke, blago lepršave i univerzalno laskave. Ime su dobile po kultnoj francuskoj glumici i pjevačici Jane Birkin, koja je popularizirala izgled 1960-ih.

 

Kako izgledaju Birkin šiške?

Birkin šiške obično su ošišane do obrva ili tik ispod obrva i mazno dodiruju trepavice svojom mekom teksturom. Vrhovi šiški često su ležerni, što im daje opušten look.

Kome najbolje pristaju Birkin šiške?

Birkin šiške mogu laskati različitim oblicima lica i tipovima kose. Međutim, posebno dobro pristaju osobama ovalnog ili srcolikog lica. Osobe s ravnom, valovitom ili kovrčavom kosom mogu nositi ovaj stil šiški, ali ga je onda najbolje prilagoditi svom tipu kose.

 

Kako do Birkin šiški?

Najbolji način da dobijete Birkin šiške jest zamoliti svog frizera da kopira Jane Birkin šiške s vaše odabrane fotografije. Frizer će zatim odrezati šiške na pravu duljinu i stilizirati ih tako da najbolje pristaju vašem obliku lica.

Kako oblikovati i održavati Birkin šiške?

Birkin šiške relativno je lako oblikovati. Možete ih jednostavno iščetkati ravno ili razbarušiti prstima za prirodniji izgled. Također možete koristiti sprej za teksturiranje ili kremu za oblikovanje da biste šiškama dodali malo volumena i definicije.

 

Kao i svake šiške, zahtijevaju redovito šišanje kako bi izgledale najbolje. Trebali biste rezervirati termin za podšišavanje svakih 4-6 tjedana.

(ljepotaizdravlje)

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO