Evo kakve zapravo pramenove trebate imati za vašu boju kose

  

pramenovi_kosa_ljepota_ten_oči_boja-kose

Pramenovi su, svakako, jedan od najboljih načina da osvježite vašu frizuru, ali i cjelokupni stajling. Međutim, ponekad može biti prilično teško sa sigurnošću znati koja nijansa će vam najbolje odgovarati.

 

Kako biste spriječile da se desi ono najgore, pratite sljedeći jednostavni vodič.

 

Tamni ten

Za žene koje imaju taman ten i tamnu boju kose preporučuje se da boju kose zadrže na dubljoj, bogatijoj strani spektra. Prilično je teško postići svjetliju boju, jer tamnija boja kose ima tendenciju da postane crvenkasta kada se izvlače svjetliji pramenovi. Najbolji efekat ćete postići ako birate pramenove nijansi konjaka, javora, mliječne čokolade pa čak i šljive.

 

Srednji topli ten

Srednji ten obično je najsvestraniji, jer se nalazi na sredini spektra i obuhvata najraznolikije boje. Boja očiju i boja tena imaju ključnu ulogu u određivanju savršene kombinacije. Za žene sa toplijim tenom, očima boje lješnika ili zelenim i dubljim nijansama boje kose, pramenovi boje meda, tamnije i svjetlije karamele i javora pravi su izbor, jer se odlično slažu sa bojom tena te čine da im oči izgledaju svjetlije.

Za dame sa srednjim i maslinastim tenom, a koje imaju tamniju boju kose i očiju, pramenovi nijanse kafe najbolji su izbor. Osim ove nijanse, preporučuju se crvena i bakar crvena nijansa.

 

Srednji hladni ten

Srednji ten koji naginje ka hladnijoj strani odlično se slaže sa pramenovima bež, sivo smeđih kao i nijansi sitnog, morskog pijeska.

 

Svijetli topli ten

Žene sa toplijim tenom najčešće imaju prirodno svijetlu boju kose te im najbolje pristaju pramenovi koji su nijanse breskve, zlatno plavi kao i nijanse kajsije.

Pramenovi različitih nijansi meda izgledaju odlično u tamnoj kosi i sa toplijim, svijetlim tenom.

 

Svijetli hladni ten

Hladniji ten sa plavim ili svijetlim očima odlično se slaže sa “ledenim” nijansama plave, kao što su platinasto plava i vanila (ovakve pramenove prilično je teško postići sa tolijim tenom i bojama očiju).

Iako bi nijanse meda i konjaka mogle funkcionisati, kako bi vaš ten postao topliji, birajte pramenove koji su u nijansama brusnice i drugih nježnih, crvenih nijansi.

(minimagazin)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...