Najupečatljivije kombinacije Met Gale

 

met-gala_klix_moda_dizajner_zabava_Karl-Lagerfeld_chanel_Rihanna_Naomi-Campbell_Kim-Kardashian

Modni događaj godine, Met Gala, za temu je imala kombinacije inspirisane Karlom Lagerfeldom, a brojni poznati na različite načine odali su počast legendarnom dizajneru.

 

Otvaranje nove izložbe Instituta za kostim Metropolitan muzeja u New Yorku svake godine rezervisano je za prvi ponedjeljak u maju, a ove godine poznate ličnosti slavile su Karla Lagerfelda.

 

Izložba "Karl Lagerfeld - Linija ljepote" slavi život i rad preminule legende dizajna, a slavni gosti od Rihanne, Naomi Campbell do reality zvijezde Kim Kardashian imali su zadatak da se obuku "u njegovu čast".

 

Većina je nosila kombinacije u crno-bijelim nijansama, prema Karlovoj preferenciji, a bilo je dosta tvida, bisera, lanaca i kamelija - što su bili njegovi karakteristični odabiri tokom rada za Chanel od 1983. godine pa sve do smrti.

 

Naomi Campbell

Naomi Campbell nosila je rozu svilenu haljinu sa srebrnim šljokicama, a ovaj komad datira iz Chanelove haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2010. godine.

Rihanna

Pjevačica s Barbadosa stigla je među posljednjima na galu, a na sebi je imala pelerinu s kamelijama po sebi u bijeloj boji. Ispod nje nosila je Valentino dugu haljinu također u bijelom.

 

Njoj se na tepihu priključio i njen partner ASAP Rocky odjeven u Gucci kilt ispod kojeg je nosio farmerke.

 

Dua Lipa

Pjevačica porijeklom s Kosova privlačila je poglede u balskoj haljini od tvida koja je bila dio Chanelove Haute Couture kolekcije iz 1992. godine.

 

Na sebi je imala i Tiffany & Co dijamantnu ogrlicu s privjeskom u stilu kultnog Tiffanyjevog žutog dijamanta.

 

Anne Hathaway

Zvijezda filma "Devil Wears Prada" nosila je Versaceovu haljinu od bijelog tvida s upečatljivim izrezima i zlatnim bašlijama.

 

Kim Kardashian

Reality zvijezda nosila je Schiaparellijev dizajn koji je podsjetio na njenu naslovnicu s Playboya iz 2007. godine.

 

Jared Leto

Glumac je za najvažniji događaj godine birao kostim Lagerfeldove mačke Choupette koja je naslijedila 1,3 miliona dolara nakon smrti dizajnera.

 

Kendall Jenner

Manekenka je na sebi imala svjetlucavi jednodijelni komad s usklađenim čizmama na platformu, a zbog kojeg je odmah po pojavljivanju zaradila kritike jer je pokazala golu zadnjicu te je to mnogima bilo previše.

 

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez nosila je Ralph Lauren haljinu u kombinaciji crne i roze boje s istaknutim dekolteom.

 

Gisele Bundchen

Gisele Bundchen ostavila je utisak noseći Chanel haljinu koju je prvobitno obukla 2007. godine. Haute Couture komad nosila je na snimanju editorijala s Lagerfeldom.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...