Najljepša ljuljačka na Balkanu nalazi se u srcu planine

  

BOSNA-I-HERCEGOVINA_LJULJAČKA_PLANINA_VLAŠIĆ_PUTOVANJA_ODMOR

Iako već maštamo o prvom posjetu moru ove godine te uživanju u beach barovima, s koktelom u ruci i mirisom soli svuda oko nas, zasad temperatura mora još nije dovoljno visoka da bi nas prizvala na prvo kupanje. I dok tako čekamo prave vrućine i godišnje odmore na Jadranu, vrijeme si možemo prikratiti izletom u susjednu nam Bosnu i Hercegovinu – gdje se smjestila ljuljačka s najljepšim pogledom na Balkanu.

Naime, morske ljuljačke počele su nicati kao gljive poslije kiše diljem naše obale, a sličan se trend prelio i na planinske obronke BiH gdje se tako nalazi i romantična ljuljačka na Vlašiću koja se mora naći na vašoj ‘must visit’ listi destinacija. Vlašić je zapravo jedna od najvećih planinskih visoravni u Bosni i Hercegovini, a zbog svog položaja je ujedno i jedna od najotvorenijih planina na području Balkana.

 

S Vlašića se na okolne zaravni, ali i planine, pružaju prekrasni vidici, a svježe proljetno zelenilo sada posebno dolazi do izražaja te pretvara cijelo ovo područje u oazu prirode i mira. Ono što je posebno kod ove velike drvene ljuljačke s koje se pruža pogled na planinske proplanke je to što se morate malo više potruditi da biste je našli – naime, smještena je na osami te jamči privatnost, ali i genijalne fotografije.

Točnu lokaciju ove jako fotogenične ljuljačke ćete dobiti ako u Google Maps upišete koordinate 44.277,17.606 koje će vas voditi na pravac Galice pored glavnog puta s lijeve strane kad idete iz pravca Kneževa prema Travniku. Tamo ćete naići i na ovu ljuljačku na vidikovcu s kojeg se pruža pogled od kojeg zastaje dah.

 

Inače, ovo nije jedino vrijedno mjesto za posjet u ovom kraju. Na Vlašiću se tako nalazi i planinska kuća idealna za odmor planinara, a od prirodnih atrakcija su tu i Veliki i Mali vodopad na rijeci Ilomskoj, podno planine Vlašić. Sve u svemu, ovo je nerazvikan kraj bogat ljepotom – samo ga trebate otkriti.

(jolie)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...