Najbolje namirnice za besprijekoran ten i blistavu kožu bez bora

 

beauty-prehrana_hrana-za-kožu_izdvojeno_superhrana_ljepota_njega-kože_zdravlje

Kad je u pitanju zdravlje i ljepota kože, postoji jedna stvar koju znamo sigurno: ono što jedete može imati izravan utjecaj na vaš izgled. Ako ne konzumirate zdravu i uravnoteženu prehranu, već je prerađena hrana i ona bogata šećerom i masnoćama učestalo na vašem jelovniku, to se može odraziti na vaš ten u obliku kože bez sjaja, aknama, suhoćom, masnoćom ili tamnim podočnjacima.

 

Međutim, vrijedi i obrnuto. Određene vrste namirnica zbog svog su se nutritivnog sastava pokazale kao odlični saveznici ljepote. Dakle, želite li njegovan, mladolik i blistav ten, donosimo vam pet superukusnih namirnica koje ćete apsolutno željeti uključiti u svoju prehranu želite li što brže do prekrasne puti.

 

Superhrana za kožu

1. Losos

Masna riba, poput lososa i srdele, vrlo je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su savršene za očuvanje optimalne razine vlage u koži, jačanje kožne barijere i pomoć u procesu zacjeljivanja. Ovi su plodovi mora stoga idealni saveznici ako imate suhu kožu koja je sklona iritacijama i ekcemima. Kako vaše tijelo ne proizvodi prirodnim putem omega-3 masne kiseline, neophodno je redovito konzumirati plavu ribu da biste izbjegli deficit ovih zdravih masnoća.

 

2. Tamna čokolada

Tamna čokolada (ona koja ima minimalni udjel kakaa od 50 % do 70 %) ima dvostruko djelovanje. Kao najukusnija riznica antioksidansa, usporava starenje kože tako što se vrlo učinkovito bori protiv slobodnih radikala. Osim toga, visok sadržaj teobromina u njoj, poznatog po svom energizirajućem djelovanju, pomaže revitalizirati umornu kožu – primjerice, može ublažiti natečenost lica i vidljivost podočnjaka.

 

3. Rajčica

Želite li se riješiti pigmentacijskih mrljica, rajčicu biste trebali uključiti u svoj svakodnevni jelovnik. Zahvaljujući boji, nevjerojatan je izvor likopena, karotenoida koji pomaže zaštititi kožu od štetnih učinaka sunca, uključujući i oksidirajuće djelovanje UV zraka. Rajčica se stoga i više nego preporučuje za smanjenje smeđih mrlja, pa čak i kao prevencija alergijskih reakcija na sunce, zbog čega puno ljudi konzumira suplemente s likopenom par mjeseci prije ljeta.

 

4. Batat

Vitamin A, u beauty krugovima poznat kao retinol, trenutačno je jedan od najpopularnijih aktivnih sastojaka u kremama za pomlađivanje. Uz redovitu konzumaciju batata ili slatkog krumpira, ovaj će vitamin iznutra djelovati na suhoću i neelastičnost kože, kao i na prevenciju bora. Osim beta-karotena, batat je i značajan izvor vitamina E i C, dobro nam poznatih antioksidansa. Stoga je uključivanje batata u prehranu jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sprječavanje prvih znakova starenja!

 

5. Đumbir

Ovaj skromni gomolj neizostavan je prirodni lijek za prehlade i moćni aktivator imuniteta, ali i odličan saveznik protiv starenja. Bogat antioksidansima i vitaminima (kao što je vitamin C, vitamini B-kompleksa i željezo), pomaže u borbi protiv starenja stanica kože poništavajući djelovanje slobodnih radikala, potičući pritom proizvodnju kolagena. Đumbir je također poznat po svojim svojstvima pročišćavanja i matiranja, pa zašto ne biste počeli piti čaj od đumbira ako vaš muči višaka sebuma?

(ljepotaizdravlje)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO