Mjesečni horoskop za Svibanj 2023.

 

Saznajte svoj mjesečni horoskop za svibanj 2023. godine.

horoskop_astrologija_zabava_lifestyle_horoskop-za-svibanj-2023_journal 
OVAN

POSAO: Svaki Ovan ima visoke ciljeve, mogućnosti, standarde. Veliki ste borac, period koji je pred vama, bit će pun događaja i promjena koju su samo vama potrebne. Sreće imaju oni koji su zaposleni i u radnom odnosu. Najbolje bi bilo da se educirate ili radite u sektoru trgovine, elektronike ili sektora informativnih komunikacija. Ako očekujete promjenu posla ili zaposlenje, trebate se osloniti na Vodenjaka ili Vagu. Novac vam je naglašen kao dobitak poslije 14. u mjesecu. Mjesečeve mijene, a posebno prva će vas natjerati da se maksimalno angažirate oko zarade. Imat ćete više sreće i više ljudi koji bi vam mogli pomoći. Retrogradna sjena Merkur na samom kraju mjeseca može vam donijeti ozbiljne promjene, spremite se za sljedeći mjesec.

 

LJUBAV: Odličan period za slobodne pripadnike ovog znaka. Posebno ako ste žena Ovan uživat ćete u strasti Blizanca, Vage ili Vodenjaka. Ako ste muški Ovan, onda očekujte jednu vatrenu Škorpionku ili naizgled povučenu osobu iz znaka Ribe da vas osvoji svojim strastima. Potrebno vam je da se osjećate slobodno, osobe mogu biti povezane s inozemstvom. Za sve koji su u vezi ili braku, poslije dužeg perioda slijedi bolja komunikacija s partnerom. Iako ste okupirani partnerovim poslom, promjenama, financijskim krizama, postoji šansa da se emocije smire i nastavite dalje.

 

ZDRAVLJE: Prva polovina mjeseca je napeta. Zbog velikih poslovnih obveza imat ćete oscilacije u raspoloženju, posebno oni koji pate od kardiovaskularnih bolesti. Pazite se padova, ozljeda, povreda. Drugi dio mjeseca pripazite na nuspojave na lijekove.

 

BIK

POSAO: Bikovo sazviježđe očekuje promjena. To je prije svega više energije, pojačana kreativnost. Spremni ste na svaku pozitivnu izazovnu promjenu. Ako imate poslove koji zahtijevaju kontakt s inozemstvom, najbolje da ih započnete u drugoj polovini mjeseca. Venera kao vaš vladar i predstavnik kuće posla u polju novca, sistema vrijednosti dat će izuzetnu kreativnost i slobodu misli. Oni Bikovi koje se bave alternativnim djelatnostima ili humanitarnim radom imat će sreće u svom poslu. Novac vas očekuje iz prijateljskih izvora. Mogući krediti ili odlaganje vraćanje duga zbog retrogradnog Merkura. Možda bi trebali poslušati savjete nekog od vaših suradnika ili podređenih. Surađujte sa znakom Ribe, Škorpija ili Vaga.

 

LJUBAV: Slobodne djevojke, mlade žene iz ovog znaka očekuje neobično poznanstvo i strasna veza. Imate dobro slaganje s vodenim znakovima, posebno sa znakom Ribe. Ako ste muški Bik, obratite pažnju na jednu Vagu u drugoj polovini mjeseca. Bikovi rođeni u drugoj i trećoj dekadi ako ste u braku, imat ćete odličan period za ljubav, stvaranje obitelji. Ako ste u dužoj vezi, očekuje vas prvih deset dana pomirenje i dobra energija. Venere u znaku Blizanci s retro Merkurom utječe na to da u vašoj vezi ima problema, ovo se posebno odnosi na muške Bikove koji će vjerojatno ući u tajnu vezu i igrom sudbine se neočekivano zaljubiti.

 

ZDRAVLJE: Zbog pretjeranih jakih emocija možete imati problem s donjim dijelom trbuha. Mlade žene Bika mučit će hormonski poremećaj dok starije žene u srednjim godinama moraju obratiti pažnju na cirkulaciju, na vene. Muški Bikovi moraju paziti na donji dio kralježnice.

 

BLIZANCI

POSAO: Poslovno možete biti opterećeni iz prethodnog perioda. Očekujte iznenađenje kroz posao s Vodenjakom ili Vagom. Početak mjeseca veoma značajan i konstruktivan jer ćete imati priliku surađivati s nekoliko prijatelja. Kao Blizanac, znak komunikacija, privlačenja drugih oko sebe, očekujte da ćete se naći u većoj grupi suradnika gdje ćete pokazati svoju vještinu poslovanja. Budite ponekad suzdržani i svoje misli i ideje ne predajte lako drugima u ruke. Retro Merkur je do sredine mjeseca, a novac vam je trenutno slaba točka, očekujte poboljšanje u periodu Mladog Mjeseca od 19. svibnja u znaku Bik.

 

LJUBAV: Ako ste muški Blizanac, brak vam može biti opterećenje. Zapravo previše radite i nikako niste u stanju predate se potpuno partneru. Promijenite posao ili skratite radno vrijeme. Dame Blizanci koje su slobodne moraju voditi računa o svom fizičkom izgledu. Čini se da ste previše opustili, niste više zategnuti i puni energije. Vratite se u dobru fizičku formu, imat ćete puno udvarača. Jedan Jarac želi što vas prije vidjeti. Mlade djevojke neka se strpe jer ih čekaju bolji dani na ljubavnom nebu, posebno u trećem tjednu mjeseca. Ako ste kao žena Blizanac u braku onda znate što hoćete, teško da će vas suprug nadmudriti.

 

ZDRAVLJE: Skloni ste bakterijama. Merkur u Biku dat će manji stres, ali period od drugog tjedna u mjesecu bit će težak za imunološki sustav. Ne pretjerujte s lijekovima za smirenje ili spavanje. Ovog mjeseca bi možda trebali promijeniti nešto na sebi. Koristite svjetlije boje u svom stilu odijevanja, podići će vam raspoloženje.

 

RAK

POSAO: Mijenjajte svoj poslovni princip. Ako ste netko ko radi u državnim institucijama ili većim kompanijama, početkom mjeseca možete očekivati zanimljiv preokret na bolje. Dobit ćete promaknuće ili novi posao, novu ponudu. Mogi Rakovi razmišljaju o promjeni mjesta stanovanja ili točnije napuštanju države i samim tim bolju budućnost sebi i obitelji. Ovog mjeseca zarada vam stoji iz poslova administracije, bankarstva, velikih sustava komunikacije. Ako ste netko tko se bavi zanatom, sve što je povezano s uljepšavanjem tijela, lica, kose, trudite se biti darežljivi prema klijentima jer ih tako zadržavate za sebe i stvarate veći krug suradnika. Pomrčina Mjeseca u znaku Škorpiona vam daje da se dobro organizirate na polju kreativnosti, a možete u tom radu upoznati zanimljivu osobu.

 

LJUBAV: Emotivno ste vezani za jednog Škorpiona ili Ovna. On vam podiže sistem vrijednosti. Sigurni ste u sebe kada imate jakog i odlučnog partnera. Žene koje su u braku moraju uložiti više napora u svoju kuću, odgoj djece, tako da će malo vremena biti za partnera. Muški Rak brinut će o financijama. No nikako ne zapostavljajte svoje supružnike. Mlade djevojke Rak imaju odličnu priliku sredinom mjeseca na nekom partiju ili kućnoj zabavi sresti muškarca s kojim mogu razmijeniti iskrene osjećaje. Slobodni muški Rakovi mogu biti ugodni iznenađeni poklonom jedne Škrpionke.

 

ZDRAVLJE: Moguće je da se krajem meseca oslobodite tegoba u području donjeg dijela kralježnice. Dobar savjet bi vam bio da koristite zelene tonove. Možda će vam u izlječenju pomoći kamen kristal kao što je Zeleni kvarc ili Žad.

 

LAV

POSAO: Lav će morati odlučno stati iza svojih ideja i stavova. Ovo je mjesec kada bi mogao imati i pomoć osobe iz zračnog znaka, Vodenjaka ili Blizanca, posebno ako ste vezani za banke ili velike marketing mreže. Pripadnik ovog znaka ima priliku napredovati i krenuti novim putem koji ga vodi do mjesta nekog tko predvodi. Druga polovina mjeseca može biti povezana s poslovima medija, kreativnosti i napredak u tom sektoru. Trebate surađivati sa što više mladih osoba koje vas inspiriraju. Novac vam je važan za ulaganje u privatan posao ako ste sam svoj gazda. Očekujte bolje financije u drugom tjednu svibnja.

 

LJUBAV: Vi ste osoba koja ne može zamisliti život bez strasti, ljubavi i partnera. Ponekad ste toliko ovisni da sami sebi radite problem u socijalnom okruženju ili vam se zdravlje narušava. Slobodne Lavice će tijkom mjeseca upoznati muškarca koji je prilično slobodan u svom ponašanju i nije netko tko je pretjerano stabilan. Ovakva veza vam može donijeti samo razonodu. Lavovi u braku, kako muški tako i žene, imaju bolju sudbinu jer će provesti lijepe trenutke s partnerom bez većih trzavica. Muški Lav, koji je slobodan, može očekivati zatvorenost, ne neku pretjeranu vezanost za bilo koju partnericu.

 

ZDRAVLJE: Pretjerana briga oko posla ili djece vam narušava imunološki sustav. Obratite pažnju na grudni koš. Pokušajte se odmoriti nekoliko dana. Nećete imati većih problema.

 

DJEVICA

POSAO: Dobar mjesec za rad za sve Djevice, ali dosta naporan period koji morate izdržati. Izgleda da ste se okrenuli nekim novim idejama i poslovima. Imat ćete ponuda više nego do sada. Vjerojatno ne možete povjerovati da se vama otvaraju vrata da birate, ali tako je. Bit ćete na novoj poziciji. Sačekajte drugu polovinu mjeseca, nema potrebe da žurite za bilo kakvom promjenom na brzinu jer će ona svakako doći. Suradnja sa ženom Jarac je od velikog značaja, Škorpionom, Bikom. Novac je nešto što vam nedostaje. Imat ćete pomoć i pozajmicu. Dobar period za novac i zaradu pred kraj mjeseca, posebno poslije 23. svibnja. Retrogradni Merkur, vaš vladar će vas natjerati da se vratite važnim poslovima koje ste zapostavili.

 

LJUBAV: Slobodni pripadnici ovog sazviježđa su u nekom vrtlogu. Imat ćete zanimljivog udvarača. Potrebno je da vas spoji neki hobi ili neki drugi društveni interes. Ta osoba je starija od vas, ne puno, ali dovoljno zrela i zahtjevna. Mlade djevojke, tinejdžerice mogu imati poznanstvo s dečkom bliskih godina u susjedstvu. Žene u braku ili dužim vezama ako  je partner iz zemljanog znaka, imaju odličan mesec za zajedničko kraće putovanje. Ako ste muška Djevica, onda će vam mjesec biti ispunjen konstantno novim poznanstvima, mada nitko bitan u ovom trenutku. Uživajte u zabavi, noćnom životu.

 

ZDRAVLJE: Prva polovina mjeseca vam je opisana čestim nervnim krizama. Imate strahove od budućnosti. Dosta utječe i pomrčina Mjeseca u Škorpionu na vaše strahove, ali to je prolazno. Kada krene druga polovina mjeseca, partner je taj koji će vas povratiti u bolje zdravstveno stanje.

 

VAGA

POSAO: Imate osJećaj kao da niste ništa radili ili niste dovoljno dali sve od sebe. Takav stav i mišljenje nije dobro jer se zna koliko ste vješti na poslu posla kada se pokrenete. Svibanj je posebno naglašen za umjetnike ili one koji rade s djecom. Imate odlične aspekte da se stabilizirate kroz nove projekte koji će vam dolaziti sve više i više. Novac morate čuvati jedno vrijeme ili štediti malo po malo. Ovo se odnosi na sve Vage, od osobe koja radi za minimalac ili srednju plaću do onih Vaga koje puno zarađuju. Suradnja s vodenim znakovima vam donosi veću zaradu, posebno ako planirate neki dodatni posao. Sarađujte s osobom iz znaka Ribe i Rak.

 

LJUBAV: One Vage koje su u braku ne brine ništa oko njihove zajednice. Zajedništvo je za vas svetinja i to je stav koji ne mijenjate. Slobodne mlade osobe iz znaka Vage mogu upasti u izvjesnu ljubavnu krizu, partner ih ostavlja ili se nalaze usred neke svađe, nesporazuma. Sačekajte kraj mjeseca, bolji period za sve mlade. Slobodne Vage doživjet će upoznavanje na nekom velikom skupu, koncertu ili u kazalištu Možda ste tu osobu već viđali u bližem okruženju.

 

ZDRAVLJE: Morate voditi računa o propuhu. Ne smijete piti hladnu vodu. Temperatura mora biti sobna. Pomozite sebi s čajevima. Vjerojatno nešto imate od alternative koju konzumirate. Odmorite mozak nekim knjigama, lakim štivom ili laganom muzikom meditcije, zen.

 

ŠKORPION

POSAO: Prva polovina mJeseca vam je važna za ugovore i nova radna mjesta. Tražite pomoć od važnih i autoritativnih osoba. Novac zarađujete kroz poslove koji traže veliku disciplinu i istraživački rad. Možete  sarađivati s Jarcima jer su oni dovoljno ozbiljni za vaše projekte dok će vam Vodenjak sa svojim idejama biti izazov. Vaš suvladar Mars u devetom polju početkom mjeseca čini aspekt sa Suncem, Uranom pa možete imati konkurenciju ili manje ogovaranje na radnom mjestu. Novac od desetog u mjesecu.

 

LJUBAV: Konkurencija na sve strane. Trudite se više oko voljene osobe. Posebno mlađi pripadnici ovog sazviježđa. Ako se želite svidjeti Blizancima ili Vodenjaku, onda morate napraviti prvi korak. To je teško za vaš ego i stil ponašanja, ali kasnije kroz vezu možete stvari preokrenuti u svoju korist. Škorpioni u braku mogu imati otežanje u zajednici. Partner je težak, zahtjevan, naporan sa svojim stavovima. Vi imate jake živce, nekako ste stvoreni da trpite muke kao nitko, ali kad tad morate prekinuti agoniju. Savjet - što prije, to bolje.

 

ZDRAVLJE: Zbog pretjeranog strpljenja i trpljenja kojim ste izloženi skoro svaki dan, skloni ste lošem radu srca. Neki Škorpioni vole pretjerano konzumirati cigarete. Morate stati s lošim navikama koje vam narušavaju imunološki sustav.

 

STRIJELAC

POSAO: Dosta dobar period. Bit ćete opterećeni jer vas svi traže. Morate paziteida vam novac uvijek bude isplaćen jer ćete imati nekoliko suradnika u drugoj polovini mjeseca koji neće biti ljubazni, niti fer oko isplate zarade. Pomrčina Mjeseca u znaku Škorpiona zadaje probleme. To može biti i neko tko vam je bliži suradnik, prijatelj. Pokušajte odvojiti službu i družbu. Druga polovina mjeseca će vam pružiti više putovanja i mogućnosti da se dokažate kao sposoban trgovac ili turistički vodič. Novac vam stiže u većim iznosima krajem mjeseca.

 

LJUBAV: Više se posvećujete poslu nego ljubavi. Slobodni Strijelci imat će susret s Bikom, Ovnom ili Ribama. Lijep period ljubavi vam predstoji pod uvjetom da ne pretjerujete u poslu ili nekim svojim iluzijama. Žena Strijelac se veže za moćne muškarce, ali gledajte da sačuvate svoju individualnost. Strijelci u braku moraju se okrenuti brizi o djeci. Vi volite kuću, ali vas pretjerano zatvaranje na jednom mjestu čini pomalo depresivnim, čak su izljevi histerije izvjesni. Vježbajte, bavite se sportom.

 

ZDRAVLJE: Čuvajte kralježnicu. Oni Strijelci koje imaju kroničan problem, vjerojatno će morati na terapiju. Također starije osobe iz ovog znaka mogu imati problem s plućima.

 

JARAC

POSAO: Novac vam predstavlja opterećenje. Nećete se toliko zadržavati na nekim vama već poznatim poslovima ili novim projektima koliko ćete misliti samo o zaradi. S vladarem šestog polja Merkurom u kući kreativnosti i Uranom u Biku, sigrno će vam se otvoriti novi kanali zarade. Ovo je alternativni put koji ni vama u ovom trenutku nije poznat. Žena Jarac bi se trebala organizirati za novi početak u državnoj službi ako želi taj posao. Imat ćete pomoć muške Djevice ili Škorpiona. Oni su ozbiljni partneri koji razumiju vaše napore da napravite nešto u životu. Muški Jarac ima važan poslovni put u inozemstvo.

 

LJUBAV: Dame koje su u braku imaju posebne emotivne apetite. To nije netko s kim žena Jarac živi i dijeli kruh, već netko tko je na nekom prestižnom mjestu, predstavlja se kao prijatelj, a ustvari je udvarač. Imat ćete susret tajne prirode do kraja mjeseca. Slobodni mlad Jarci mogu očekivati sredinom mjeseca osobu koja je veliki emotivac, čak i previše u nekom trenutku, traži veliku pažnju i ljubav. Bilo bi dobro da tijkom mjeseca imate partnere koji vas opuštaju a ne čine vam emotivnu ovisnost. Budite u vezi s Ovnom ili Strijelcem ako je moguće. Mada, jedan mlađi Bik želi biti u vašem zagrljaju. Obratite pažnju u vrijeme pomrčine Mjeseca u Škorpionu u vašem 11. polju da se ne otkrije tajna ljubav s prjateljem koju imate duži period.

 

ZDRAVLJE: Poznavajući vaš visok stupanj hipohondrije, dosta vam se zdravlje popravilo. Jarci u srednjim godinama neka vode računa o zglobovima, posebno na rukama. Dobar eliksir vam dolazi iz toplih i tropskih krajeva. Kokosovo mlijeko, južno voće, što više narančastih tonova u kući i oko vas.

 

VODENJAK

POSAO: Poslovno ste uvijek spremni na preokret i novitete Svibanj će vam biti nešto što morate vidjeti kao bitan mjesec za vas kroz prihvaćanje novog stanja u društvu, političke promjene koje baš i ne volite, ali tako je. Radite poslove koji od vas traže istraživanje, radionice ili one stare dobre sigurne poslove poput rada u kuhinji, za mašinom, šivanje. Novac vam ide iz dana u dan sve bolje i bolje. Pazite da ne pretjerujete u trošenju oko sredine mjeseca.

 

LJUBAV: Lijepo je imati Veneru u petom i šestom polju tijkom mjeseca. Puno druženja, zanimljivih ljudi, lica, izlazaka, zabave i naravno izazova koje volite u muško ženskoj relaciji. Imat ćete lijep period za sve dane svibnja, iako druga polovna mjeseca je naglašenija. Pokušajte se okrenuti onoj osobi koja vam pruža iskreno prijateljstvo i pokazuje razumijevanje za vas kao osobi koja ima puno toga reći, naučiti, a prvo od toga je sloboda duha i misli. Susret s Djevicom ili Vagom će vam dati veliku inspiraciju za ljubav i daljnju sreću u vezama.

 

ZDRAVLJE: Čuvajte se raznih infekcija. Možda ćete imati promjenu krvnog tlaka na svaku promjenu vremena, temperature zdraka. Koristite slobodno vrijeme za šetnju ili druženje s ljudima koji vam ne unose nemir u dušu.

 

RIBE

POSAO: Većinom ćete biti jako dobro raspoloženi kada je zarada i posao u pitanju. Mnogi od vas su imali dosta težak period unatrag par mjeseci, možda su vam je baš kraj siječnja i cijela veljača bili napeti i promjenjivi, ali ćete sada uspjeti donijeti neke važne odluke. Posao mijenjate do kraja mjeseca. One Ribe koje žele ostati na postojećem radnom mjestu, morat će spustiti loptu i sagledati istinu koja je pred njima, a to je realno stanje u radnom okruženju koje im ne godi. Suradnja s Ovnom i Škorpionom može vam donijeti dobru zaradu.

 

LJUBAV: Emotivno ste puni raspoloženja. Planet ljubavi Venera tranzitira vašim 4. i 5. poljem, pojačat će vam stupanja emocija i želje da se stabilizirate, ali kako je ta Venera u znaku koji ne voli nestabilnost, onda će te veze biti lijepe, slatke, duge… vjerojatno ćete od prijatelja dobiti ljubavnike. Ribe u braku moraju se paziti tajnih ljubavnih veza ili ako su već u takvom statusu, onda se moraju čuvati razotkrivanja. Mlade osobe iz ovog sazviježđa stupaju u internet 'vezu'. Vodite računa u periodu pomrčine Mjeseca u Škorpionu da to poznanstvo ne bude neiskreno, obično se pojavi neki čudak koji obećava kule i gradove.

 

ZDRAVLJE: Imunitet dosta jak, osim za one Ribe koje moraju ići na kiruršku intervenciju, psiha oslabljena. Jačajte takvo stanje mozga molitvom, meditacijom.

(story)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...