Pripremite “Green shake”, napitak koji jača imunitet i podiže energiju!

 

Proljetni “Green shake”, napitak je za jači imunitet kojeg možete popiti u bilo koje doba dana. Osigurat će vam snagu, sjajniju kožu i bolju probavu. Bogat je karotenima, mineralima i antioksidansima, klorofilom i drugim sastojcima u ukusnoj kombinaciji voća i povrća.

green-shake_napitak_imunitet_energija_proljeće_zdravlje_vitalnost

Iako vam se popis potrebnih namirnica možda isprva neće svidjeti jer ne izgledaju ni glamurozno ni fensi, kao popis mnogih sličnih napitaka koji su posljednjih dana zavladali Instagramom među fitness influencerima, moramo vam reći da je okus zapravo jako dobar a namirnice nježne po vaš novčanik!

 

Kelj je bogat nutrijentima koji nas štite od raka i osiguravaju apsorpciju kalcija, potpomažu srcu i krvnim žilama.

 

Jabuka je bogata pektinom i vlaknima, pomaže tijelu u čišćenju od toksina, kvalitetnijoj probavi, snižava kolesterol.

 

Limun je snažna detoksikacijska namirnica koja pomaže radu jetre, olakšava rad probave, pomaže u uklanjanju bubrežnih kamenaca te štiti od upala.

 

Izvrstan diuretik krastavac tijelu će osigurati obilje vitamina C, vitamina B skupine i folne kiseline, zaštititi tijelo od nakupljanja mokraćne kiseline i posljedično, od upalnih procesa.

 

Proljetni Green shake – recept

Sastojci:

·      3 lista kelja

·      1 jabuka

·      1 limun

·      ½ krastavca

 

Pomiješajte sve sastojke u blenderu i popijte dok je svježe.

Sok možete razrijediti vodom, po želji. Možete mu dodati i grčki jogurt, žlicu chia sjemenki kako bi ga obogatili i pretvorili u snažan obrok ali i zasladiti žlicom meda.

 

U slast i za dobro zdravlje!

(amazonke)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...