Christian Louboutin oduševio novim projektom.. U Portugalu otvorio luksuznim boutique hotelom, spoj tradicije, dizajna i umjetnosti

 

CHRISTIAN-LOUBOUTIN_HOTEL_VERMELHO_PORTUGAL_LUKSUZNI-HOTELI_DIZAJNERSKI-HOTELI_dizajner_putovanja_odmor

Hotel nudi smještaj u 13 soba od kojih svaka priča svoju priču

 

Christian Louboutin, kralj štikli i cipela crvenih potplata oduševljava novim projektom, luksuznim boutique hotelom Vermelho u Portugalu. Hotel je smješten na Alentejo obali, južno od Lisabona, u mjestašcu Melides koje odiše mirom, blagim ritmom življenja te prirodnim ambijentom u kojem iz svakog kutka izvire inspiracija. Mjesto je to okruženo vinogradima i poljima riže, s kojeg puca pogled na Atlantski ocean ali i bogate šume, a u kojem je sve protkano tradicijom te savoir-faire energijom.



Zašto baš Portugal, zašto baš Melides? Razlog tome je što je francuski dizajner cipela otkrio ljepotu mjesta još u 80-im godinama te je tamo kasnije i kupio kuću za odmor. Potaknut činjenicom kako u mjestu nije postojao niti jedan bistro ili restoran razmišljao je o tome da u jednoj od zapuštenih povijesnih vila otvori bistro. Na nagovor gradonačelnika odlučio se za korak više – hotel. I tako je započela priča o hotelu Vermelho, što na portugalskom znači crven, što je poveznica sa zaštitnim znakom njegovog brenda, a koji svoja vrata otvara od 1. travnja.



Hotel je smješten u bivšem samostanu te iza starinskih drvenih vrata nudi savršenu dozu luksuznog odmora koja izvire iz želje da se svaki gost osjeća kao kod kuće okružen mirom, freskama, umjetničkim djelima, starinskim namještajem te pričama koje izviru iz svakog detalja. Hotel nudi smještaj u 13 soba za koje dizajner ističe kako povezuju kulturu i kreativnost, jer je svaka različita u tonalitetima, teksturama i stilu dok im je zajedničko to što dijele sve kvalitete kojima se opisuje samo mjesto i hotel, intimu, vibrantnu energiju te ljepote prirode.








U hotelu se nalazi i restoran Xtian u kojem je sve, od uređenje do jela, inspirirano lokalnom tradicijom, sezonskim proizvodima, radovima lokalnih umjetnika, elementima koji su se s generacije na generaciju prenosili u obiteljima.

 

Sam hotel je uronjen u bujne zelene vrtove, okružen stablima citrusa, a svaki je detalj ovdje odrađen s puno pažnje kroz suradnju slavnog dizajnera s vrhunskim dizajnerima prostora i umjetnicima, uglavnom bliskim prijateljima. Zanimljiv je i pogled na tradicionalne keramičke pločice, azulejos od kojih neke nose motive iz 16. stoljeća, i to iz Louboutinove osobne kolekcije, dok druge privlače šarenim kolorima, a sve su izrađene u slavnoj Fábrica de Azulejos de Azeitão u Setúbalu.


Dok će se doživljaji o ovom hotelu tek početi dijeliti za spomenuti je kako je u prosincu u hotelu dizajner organizirao party za lokalnu zajednicu kako bi svi imali priliku doživjeti hotel. Gosti, susjedi i lokalni stanovnici su poručili kako hotel doživljavaju kao da je oduvijek u njihovom mjestu, što najbolje potvrđuje riječi kojima se hotel i opisuje A place like no other, for people like no other.

(luxurysociety)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...