Bombardovanje ljubavlju ili zaljubljenost: koje su ključne razlike?

 

žena_sreća_ljubav_zaljubljenost_zadovoljna_žena

Ponekad je zaista teško uočiti razliku između bombardovanja ljubavlju i iskrene zaljubljenosti.

 

Međutim, postoje neke prilično značajne razilike među ovim pojmovima, koje će vam pokazati da ih nikad ne bi trebalo izjednačavati, ni miješati. Ali, kao prvo šta je to bombardovanje ljubavlju? Zvuči tako fantastično, međutim zaista nije.

 

Jednostavno rečeno to je prekomjerna demonstracija ljubavi i naklonosti prema nekome sa samo jednim ciljem, a to je manipulacija i kontrola nad tom osobom. Sada ne zvuči tako bajkovito, zar ne? S druge strane imamo zaljubljenost, što bi drugačije rečeno bilo “gubljenje glave” za određenom osobom. Za razliku od bombardovanja ljubavlju, zaljubljenost nema skrivene namjere. U nastavku vam otkrivamo ključne razlike ova dva pojma.

                            SVJESNI NASPRAM PODSVJESNIH MOTIVA

Osoba koja bombarduje nekog ljubavlju ima jasan cilj pred sobom: da natjera tu osobu da se zaljubi do ušiju u nju, kako bi sa njom mogla da radi šta želi. Dakle, ona svjesno obmanjuje drugu osobu, kako bi došla do svog cilja. S druge strane osoba koja je zaljubljena u nekog, nema te motive. Njoj se jednostavno neko dopada i podsvjesno ona postaje opsjednuta njime.

 TAKTIKA MANIPULACIJE NASPRAM PRIRODNOG OSJEĆAJA PRIVLAČNOSTI

Dakle, kao što smo već istakli bombardovanje ljubavlju je samo jedna obična taktika manipulacije. Jednostavnije rečeno: igranje sa osjećanjima druge osobe kako biste dobili ono što želite. Uglavnom ovu taktiku koriste narcisi koji su vrlo vješti u manipulisanju svojim žrtvama. Zaljubljenost s druge strane dolazi prirodno. Ona se događa kada nekog sretnete i ta osoba vam ukrade srce na prvi pogled.

 

LAŽIRANJE BUDUĆNOSTI NASPRAM PRAVLJENJA PLANOVA U DOGLEDNO VRIJEME

Lažiranje budućnosti je jedan od najvećih znakova bombardovanja ljubavlju. Jednostavno, ne možete razgovarati o budućnosti i praviti planove vezane za nju sa nekim koga ste tek upoznali. To je nešto što nije prirodno, niti postoje šanse da se dobro završi. Kada tek započnete vezu sa nekim, vi ne znate da li će ona trajati ili ne i zato planiranje vjenčanja na drugom sastanku predstavlja ozbiljnu crvenu zastavicu. Pri iskrenoj zaljubljenosti, dogodiće se da par krene da priča o budućnosti tek ako se među njima vremenom javi prava ljubav.

LAŽNA LJUBAV NASPRAM PLATONSKE LJUBAVI

Bombardovanje ljubavlju zapravo nema nikakve veze sa istinskom ljubavlju. Važno je da shvatite da pored poklona i lijepih riječi koje vam ta osoba upućuje, u toj priči nema ničeg više osim manipulacije. Ta osoba se time služi samo da bi dobila ono što želi, ne obazirući se na vaša osjećanja. Može vam i million puta reći da vas voli, ako će mu to donijeti korist iako to zaista ne misli. S druge strane neko ko je zaista zaljubljen u vas će se najčešće plašiti da govori o svojim emocijama, da vas ne bi uplašio.

(zenskimagazin)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...