Najbolja evropska destinacija za 2023. je ovaj iznenađujući grad

 

EVROPSKE-DESTINACIJE_EVROPSKI-GRADOVI_INSPIRATIVNO_POLJSKA_PUTOVANJA_MAGAZIN_VARŠAVA_LIFESTYLE

Putovanja u 2023. će možda izgledati malo drugačije. Sudeći prema listi najboljih evropskih destinacija za ovu godinu, nećemo mnogo putovati u popularne evropske metropole.

 

Zato zaboravi svoje Barselone i Berline. Ako si u potrazi za manje konvencionalnim putovanjem u Evropu 2023, turistička web stranica European Best Destinations ima nekoliko prijedloga. Više od pola miliona putnika glasalo je za destinacije na listi najboljih mjesta na kontinentu za posjetiti ove godine. A od nevjerovatnih 400 destinacija, 20 gradova je dobilo najviše glasova.

Pored uobičajenih “osumnjičenih”, lista uključuje mnoštvo manje poznatih destinacija i uzima u obzir sve, od zelenih površina i nivoa sigurnosti do istorijskih atrakcija destinacije.

 

Na vrhu liste je Varšava kao najbolja evropska destinacija!

Poljska prestonica je izdvojena iz niza razloga, od njenih parkova do istorijskih čuda i ukupne sigurnosti. A gledajući spektakularni toranj Palate kulture i nauke i karakterističnu Starogradsku pijacu, nije teško shvatiti zašto je grad toliko cijenjen.

 

Nakon Varšave uslijedila je Atina, zahvaljujući svojoj hrani, umjetnosti i kulturi, te Maribor u Sloveniji, koji je dobio priznanje za prirodni pejzaž i ljetne festivale.

Evo deset najboljih mjesta za posjetiti ove godine, prema European Best Destinations.

·      Varšava, Poljska

·      Atina, Grčka

·      Maribor, Slovenija

·      Beč, Austrija

·      Cittadella, Italija

·      Essen, Njemačka

·      Veszprém, Mađarska

·      London, UK

·      Grenoble Alpes, Francuska

·      Manhajm, Njemačka

Sigurno malo zanimljivije od većine dosadašnjih lista, zar ne?

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...