Ovo je nijansa za koju stručnjaci predviđaju da ćemo voljeti ove godine

 

Svjetska globalna mreža stilova, aka WGSN, objavila je svoju boju godine 2023. i to je nijansa koja ti je možda poznata. Izbor je bio dio zajedničkog projekta između Coloro + WGSN, koristeći WGSN-ovo znanje o predviđanju trendova i Coloroovu stručnost u inovacijama u boji.

 

WGSN je jedna od vodećih svjetskih platformi za predviđanje trendova, fokusirana na modu i dizajn. Brend prati i predviđa trendove prije nego što se dogode, radeći nekoliko sezona unaprijed. Što znači da u suštini znaju šta ćemo nositi i prije nego što se pojavi na policama. Dok činimo naše prve korake u novoj godini, razvijaju se brojni modni trendovi boja, a pored Pantone boje godine 2023., sada imamo WGSN boju godine 2023., koja pomaže da se postavi ton (ili nijansa) za narednu godinu.

2023_BOJA_DIGITALNA_LAVANDA_LIFESTYLE_MAGAZIN_MODA_MODERNO

Navedena kao digitalna lavanda, WGSN boja godine 2023. je u velikoj mjeri nastavak prošlogodišnjeg uspjeha jorgovana, u kojem su blijede i pastelne ljubičaste nijanse infiltrirane u modu, trendove torbica, cipela, pa čak i kućne potrepštine. Ova nijansa ujedno smiruje i obnavlja, a iako je njena modna uloga i dalje visoka, očekuje se da će se infiltrirati u tehnologiju, wellness i rasvjetu u narednoj godini.

 

Predstavljajući wellness i bijeg, digitalna lavanda je opuštajuća pastelno ljubičasta i nastala je iz kontinuirane potražnje potrošača da mentalno zdravlje i dobrobit stave na prvo mjesto. Budući da su ljubičasti tonovi i dalje glavni trend u narednim mjesecima, očekuje se da će digitalna lavanda doživjeti kontinuirani uspjeh u svijetu mode i možemo je jednostavno dodati u svoju garderobu upravo sada.

Primjećena na revijama, kao što su Ferragamo, Victoria Beckham i Paul & Joe, ne može se poreći da se WGSN boja godine 2023, digitalna lavanda već pokazala kao veliki hit kod modne publike. Ova ljubičasta nijansa je jedinstvena, zahvaljujući svom pastelnom, umirujućem osjećaju u kombinaciji s gotovo bilo kojom bojom. Ponašajući se kao neutralna poput bijele, djeluje s prodornim tonovima narandžaste i zelene, dok se istovremeno bez napora uparuje i sa bež, tamnoplavom, crnom i bijelom.

Džemperi su idealan način da u svoj ormar ubaciš WGSN boju godine 2023. Za poslovne ili ležerne prilike, mekani, pastelni džemper je odličan način da prigrliš proljeće. U kombinaciji s parom farmerki, i teksas suknjom kreiraj opušteni izgled za svaki dan. Želiš da ova digitalna lavanda izgleda kao poslovna kombinacija? Upari pletivo s okruglim izrezom sa parom širokih sivih ili tamnoplavih hlača za usmjeren, ali profesionalan pogled na trend.

Blejzeri u boji već su neko vrijeme velika vijest, pa kako bi bilo da dodaš ovu lijepu nijansu lavande u svoj ormar. Idealan za proljeće uz farmerke, preko haljine ili suknje.

Dodavanje digitalne lavande može biti jednostavno i sa aksesoarima, poput torbica, cipela ili nakita, a ovakav ansambl odmah će svakom outfitu dati proljetnu privlačnost. Kako lavanda prelazi u neutralnu nijansu, otkrićeš da je ovu boju lako kombinovati s brojnim drugim neutralnim nijansama.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...