Nekoliko načina za inspirativan početak godine

 

inspiracija_motivacija_početak-godine

Vjerojatno se i vama čini kako nakon Božića sve pomalo utihne i postane manje užurbano i to se nastavlja i početkom godine.

 

Obaveze smanjujemo na minimum, odrađujemo samo ono što se mora, nastojimo uloviti nekoliko trenutaka za istinski odmor i u konačnici, posvećujemo više vremena promišljanjima o dolasku nove godine. Ako ste na godišnjem odmoru i spojili ste ove blagdanske dane, zasigurno ste se u jednom trenutku ulovili kako razmišljate o načinima kako prve dane 2023. učiniti posebnima i inspirativnijima. Mi vam možemo pomoći i dodati nekoliko zanimljivih putokaza.

 

Stop nepotrebnoj kontroli

Da ne možemo baš sve imati pod vlastitom kontrolom, to znamo svi, ali opet s vremena na vrijeme sami sebe ulovimo kako se nađemo u tom dosadnom vrtlogu gdje vodu pokušavamo natjerati na svoj mlin. Pokušajte ovih dana vježbati svjesno življenje i fokusirati se na sadašnji trenutak. Uživajte u dječjem smijehu koji odzvanja vašim domom, upijajte mir koji vas okružuje, zagrlite dragu osobu i nekoliko sekundi duže uživajte u tom zagrljaju. Zaboravite na vrijeme, na opterećenost izgledom, financijama, brigama, otpustite sve nepotrebne negativnosti koje vam okupiraju um. Ako nemate kontrolu nad njima, jednostavno ih otpustite. Ukoliko mislite da postoji realni način na koji trebate utjecati na to, onda napravite plan kako to postići i popraviti situaciju koja vas muči.

 

Briga o sebi

Vjerujemo da vam je vrijeme za sebe najteže ukrasti, osobito zbog obiteljskih i poslovnih obaveza koje treba privesti kraju i ispoštovati sve rokove. Međutim, dozvolite si svaki dan (a i već s početkom iduće) odvojiti nekoliko minuta za koje ćete procijeniti da su vam dostatne isključivo za vas. U tim minutama radite sve što biste inače htjeli, a iz nekog razloga ne možete ili ne stignete. Neka to budu male stvari poput dužeg izležavanja u krevetu ujutro, razmišljanja o tome što vas sve inspirira ili što biste taj dan željeli učiniti kako biste se osjećali sjajno. Pripremite puno ljubavi za sebe jer na taj ćete način bolje funkcionirati i prema drugima u okruženju u kojem se krećete.

 

Društvene mreže i tehnologija

Ako ste odabrali biti na godišnjem odmoru i imate puno više vremena nego inače, ovo doba godine idealno je za zavući se pod toplu dekicu i gledati neki dobar film. Zasigurno ćete provesti svoje slobodno vrijeme više na mobitelu nego inače i unedogled skrolati društvenomrežnim prostranstvima. Umjesto toga odaberite svjesno manje koristiti tehnologije, a više pažnje posvetiti knjigama, šetnjama svježim zrakom, razgovorima sa starijim ukućanima i slično. Dopustite sebi otkriti najinspirativnije načine kako je za vas idealno završiti ovu godinu i ne tratite svoje slobodno vrijeme.

 

Usvojite barem jednu zdravu naviku

Ne trebate čekati početak nove godine kako biste krenuli s nekim boljim navikama ili odlukama kojih se želite držati i uključiti ih u svoju svakodnevicu. Uvijek možete krenuti i zabaviti se smišljajući popis svega što biste željeli implementirati u nadolazećim danima. Ukoliko već do sada niste, razmislite i usvojite barem jednu zdravu naviku koje ćete se držati i tako direktno utjecati na svoje fizičko, ali i psihičko zdravlje.

 

Godina ne mora početi na spektakularan način, ali slatke male pobjede za koje znate samo vi već su dovoljno poticajne i inspirativne!

(slowliving)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO