Mjesečni horoskop za Januar 2023.

 

Malo pomalo i evo nas u novoj 2023. godini! Hrabro smo zakoračili u siječanj, a kako će planete utjecati na sve znakove, pročitaj u našem mjesečnom horoskopu za sve znakove.

horoskop_astrologija_astro_mjesečni-horoskop-za-siječanj-2023_januar_horoskop-za-januar_zabava_žena_magazin_journal_atma_klix

Prvi mjesec 2023. donosi puno pozitivnih tonova i traži od nas hrabre poteze koji će biti nagrađeni. Iznenađenja trebamo prihvatiti s puno radosti, a i želja za više društvene slobode se sve više osjeća. Lakše ćemo razmišljati i komunicirati nakon što Mars napokon krene u direktni hod. Još dva planeta završavaju svoj retrogradni hod, pa će sve inicijative imati dobre izglede za uspjeh.

 

OVAN

Opći pregled

Venerin ulazak u Vodenjaka donosi veselije raspoloženje, pa je sada dobro vrijeme za izlaske i druženje s dragim prijateljima. Do sredine mjeseca trebaš iskoristiti ove vibracije i hrabrim potezima unijeti više veselja u ljubavni i društveni život, ali i ubrzati ostvarenje osobnih planova.

 

Sredinom siječnja okolnosti se snažno mijenjaju, ali uzbuđenja i dalje ne nedostaje, iako se treba čuvati naglosti, no iskoristi sve za pokazivanje kreativnih potencijala. Tvoj energični vladar Mars nakon dva i pol mjeseca postaje direktan u Blizancima (12.) i time prestaju blokade u radnim naporima; sada možeš obaviti sve što je bilo na provjeri, a i započeti nove inicijative. Merkur završava s retrogradnim hodom (18.), čime završavaju nesporazumi i nejasnoće u profesionalnom životu, a nakon što i Uran postane direktan (22.), osobne financije će imati manje turbulencija.

 

Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka, dobro je vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta, uz odličan utjecaj planeta. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i uzdiže te duhovno i psihički, pa se posveti njegovanju svog privatnog života i interesa.

 

Mjesečna prognoza

Nova godina počinje zaista sa sjajnim aspektima, a strast te još uvijek drži od novogodišnje noći, o čemu govori vruć spoj seksi Venere i moćmnog Plutona (1.-2.). Dodajmo tome da ti dani pokazuju kako su tvoji planovi puni idealizma kad je riječ o karijeri, pa nije čudno da imaš velika očekivanja u 2023. Ili barem značlajan napredak u odnosu na prošlu godinu.

 

Venera brzo dolazi u Vodenjaka (3.), pa s puno veselja smišljaš nove ciljeve, dok se još uvijek družiš s dragim prijateljima u izlascima. Opuštenija si u razmišljanjima, a kreativna rješenja se naizgled pojavljuju niotkuda. Ne zaboravi da je Jupiter tek ušao u tvoj znak, što je dodatni pokazatelj bujnog optimizma, a njegov aspekt s Venerom (3.-4.) daje ti pravo da hrabro kreneš s bilo kojim osobnim projektom! Sunce i inventivni Uran (5.-6.) traže od tebe eksperimentiranje s neočekivanim razultatom, kao nagradom za hrabre poteze.

 

I Pun Mjesec (7.) pozitivno naglašava kulminaciju nekog privatnog posla ili teme vezane uz dom i karijeru, te novčane rezultate. Od 7. do 9. ništa ne gubi na lakoći djelovanja, uz zadovoljstvo financijskim učinkom, ali možda i nekim sjajnim provodom s društvom, na kojem bi ti se netko mogao i posebno svidjeti; ako si slobodna, prihvati i taj izazov!

 

Sredina mjeseca donosi direktan hod tvog energičnog vladara Marsa (12.), pa sada svoje ideje možeš upogoniti s puno samopouzdanja i svima objasniti svoje stavove (samo ne pretjeruj). Na ovo si čekala dva i pol mjeseca, stoga nadoknadi period detaljne revizije svojih zamisli. Sunce i Neptun govore kako si ispunjena i novom duhovnom snagom i unutarnjim mirom, na temelju vrijednih ideala (13.-14.). Jedino 14.-15., traže malo više opreza, jer previše uzbuđenja može donijeti nepredviđeni trošak. Merklur kreće u direktni hod u zoni karijere (18.), stoga sve analize koje si pripremala zadnja tri tjedna sada iskoristi za detaljne planove ili možda čak i pregovore s pretpostavljenima. Upravo spoj Sunca i Plutona na samom kraja Jarca (18.-19.), govori o snažnoj energiji i velikom uzbuđenju te ubrzanju događaja: ovo može označavati tvoj veliki profesionalni uspjeh, ali samo uz kontroliranu usmjerenost.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), a slijedi pojava Mladog Mjeseca (21.); fokusirana si na planove i ostvarenje ciljeva, vjerojatno poslovnih. Uran je direktan u Biku od 22., pa je raspoloženje puno napetosti tih zadnjih dana: odbaci bilo kakve strahove ili stare obrasce koji žele utjecati na tvoje djelovanje. Ne stavljaj sebe ili druge u stresne situacije i budi iskrena.  Spoj Venere i Saturna (22.-23.) govori u dobro postavljenim ciljevima i dugoročnom uspjehu tvojih planova.

 

Ulazak Venere u Ribe duševno će te podići i donijeti i unutarnji optimizam. Posveti vrijeme i njegovanju duhovnih potreba, jer će te to uvjeriti da sve radiš dobro. Zadnji dani siječnja nose veliku i dobro usmjerenu energiju i veoma inteligentan financijska rješenja, što je baš šlag na torti prvog mjeseca 2023. Ovo je sjajan početak godine za tebe!

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

BIK

Opći pregled

Već u prvim danima tvoja ljupka vladarica Venera donosi sjajne okolnosti u profesionalni život i otvara put ka uspjehu. Iskoristi dobre odnose s pretpostavljenima i postavi temelje dugoročnog uspjeha.

 

Sredina mjeseca mijenja okolnosti, iako je i dalje sve uzbudljivo, ali se čuvaj brzopletosti pri trošenju; sada možeš smisliti veoma inovativna rješenja. Mars postaje direktan u Blizancima (12.) pa će polako nestati i ograničenja u prihodima. Merkur završava s retrogradnim hodom (18.), stoga su eventualna putovanja bolje aspektirana, a nakon što i Uran postane direktan u tvom znaku (22.), lakše ćeš originalne ideje ostvariti u privatnim planovima.

 

Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka, fokus se prebacuje na poslovne teme. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i sada otkrivaš koliko zajedničkog dijeliš s bliskim prijateljima ili osvježavaš svoje najdublje ideale.

 

Mjesečna prognoza

Četiri planeta u zoni putovanja i stranih zemalja bi mogli ukazivati na dobar provod u nekoj drugoj zemlji, ali dva dana prije nove godine Merkur je krenuo u retrogradni hod u ovom astrološkom polju.  Ako si i otišla negdje, vjerojatno je bilo nekih problema. No, sasvim sigurno si uz puno strasti uživala, o čemu govori i spoj Venere s Plutonom u Jarcu u prva dva dana siječnja. Dodajmo tomu i odličan aspekt Merkura i Neptuna, pa je jasno da se provodiš u dobrom društvu.

 

Venera brzo prelazi u Vodenjaka (3.) i ukazuje na odlične okolnosti u poslovnim naporima, što trebaš iskoristiti jer si dobro raspoložena i opuštena, a kreativna rješenja ti se sama pojavljuju. Neka se tvoja inventivnost razmaše i bit ćeš zadovoljna neočekivano dobrim rezultatima. Jupiter iz zone psihološke stabilnosti sjajno se druži s Venerom (3.-4.) pa zaista možeš ostvariti sve što zamisliš. Hrabri idealizam i maštovitost te usmjerenost na nove stvari donijet će iznenađujuće dobra rješenja (5.-6.).

 

Pun Mjesec također donosi iznenađenja (7.): Sunce, Merkur i Mjesec su u harmoničnom aspektu s Uranom u tvom znaku, pa se neka odlična ideja ostvaruje u punoj snazi. Odlazak ili povratak s putovanja moguć je oko 7., a novo odlično rješenje posebno te uzbuđuje 8.-9. S puno strasti ostvaruješ uspjeh na poslu (9.), samo trebaš na djelu potvrditi svoje riječi. Mars ti je u prethodna dva i pol mjeseca zadavao probleme kad je u pitanju zarada, pa si morala biti štedljiva, ali to će sve prestati od 12.: napokon ovaj energični planet kreće u direktni hod, stoga možeš ostvariti bolje prihode ili naći nove izvore zarade.

 

Smišljanje dugoročnih planova dodatno pokazuje tvoju idealističku kreativnost (13.-14.), ali iduća dva dana moraš ipak malo kontrolirati uzbuđenje. Napokon i Merkur prestaje s retrogradnim hodom (18.) i sada ćeš lakše dugoročno planirati ili obavljati poslove s inozemstvom. Posebno snažni dani su 18.-19., pri spoju Sunca i Plutona. Dolazi do ubrzanja događaja, a neke nove ili dotad nepoznate informacije traže od tebe novu procjenu zbivanja.

 

I Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), a zajedno s Mladim Mjesecom (21.), označava početak snažne nove profesionalne faze. Ono što će te posebno obradovati je završetak retrogradnog hoda Urana u tvom znaku (22.), zbog čega ti raspoloženje može biti malo napetom, stoga pripazi da te ne obuzme strah. Smiri se u stresnim situacijama i navikni se na nove (i bolje) okolnosti. Upravo spoj tvoje Venere sa Saturnom (22.-23.) obilježava dugoročnu stabilnost u profesionalnim izazovima.

 

Venera se pridružuje Neptunu u Ribama (27.), pa planiraš nove ciljeve u skladu sa svojim najvišim idealima i prilično si maštovita pritom. Želiš učiniti svijet oko sebe boljim. Poslovni napori su oslobođeni bilo kakvih opterećenja, što ćeš brzo osjetiti i na financijama. Osloni se na posebnu originalnost i kreativna rješenja krajem mjeseca.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

BLIZANCI

Opći pregled

Venerin dolazak u Vodenjaka početkom siječnja unosi vedrinu u dugoročne planove, putovanja ili obrazovne teme i diže raspoloženje. Radi na ostvarenju životne vizije.

 

Sredina mjeseca mijenja okolnosti i pojačava strasti, iako je i dalje sve uzbudljivo, ali smiri podsvijest, kako bi ostala organizirana. Mars postaje direktan u tvom znaku (12.), čime će polako nestajati blokade koje su te gušile u osobnim inicijativama. Tvoj Merkur završava s retrogradnim hodom (18.), pa sada bolje planiraj financijske obveze, a nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), moći ćeš se riješiti psiholoških tereta i smišljati odlične ideje.

 

Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka, fokus se potpuno prebacuje na teme poslova s inozemstvom, putovanja i obrazovanje. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i otvara ti put ka poslovnom uspjehu i dobrim odnosima sa šefovima.

 

Mjesečna prognoza

Ako si u novu godinu ušla u zagrljaju posebne osobe, vjerojatno je sve prštalo od strasti koju osjećaš još i u prva dva dana nove godine, a tomu doprinosi i komunikacija ispunjena idiličnim razumijevanjem. Moguće je da ćeš se već 3. odlučiti na put ili si jednostavno sjajno raspoložena, pa eksperimentiraš na raznim životnim poljima. Sada je dobro vrijeme za planiranje vrijednih ciljeva, dok te Venera i Jupiter odlično podržavaju (3.-4.). Možda planiraš neka važna ulaganja, a najbolje je povući hrabre i odlučne poteze (5.-6.), jer će rezultati biti neočekivano dobri.

 

Upravo Pun Mjesec u tvojoj zoni novca i prihoda (7.), donosi ugodna iznenađenja. Neku važnu vijest s tim u vezi primaš 7., iako moraš biti oprezna jer je Merkur još uvijek retrogradan. No intuitivno znaš što treba učiniti (8.-9.), pa djeluješ i na temelju strasti i trenutno. Nakon dva i pol mjeseca Mars napokon postaje direktan u tvom znaku (12.); do sada su tvoje inicijative bile prigušene, možda si morala neke poslove ponovo obaviti ili čekati bolja vremena, stoga polako kreni s novim osobnim projektima. Ako si se dobro pripremala, sve će ti ići od ruke. Poslovno-financijski potezi će te zadovoljiti i profesionalno i na idealističkom planu.

 

Malo opreznija moraš biti jedino 14.-15., jer je tada nešto teže kontrolirati uzbuđenje. A tada stiže još jedna dobra vijest: tvoj Merkur kreće u direktni hod u zoni dijeljenih financija (18.), pa sve što si pripremila ili pregovarala, sada je spremno za potpis i stabilnu implementaciju. Snažan spoj Sunca i Plutona u toj zoni  ubrzava događaje (18.-19.), uz moguće nove informacije, stoga ćeš se možda morati snalaziti u trenu. Ipak, uz pažljivu kontrolu osjetit ćeš veliko uzbuđenje i osobnu snagu. Pametno ulaži novac i koristi ga za svoj napredak.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), a Mladi Mjesec sljedeći dan označava početak novog ciklusa u temama obrazovanja, poslova s inozemstvom ili ostvarenja dugoročne životne vizije. Još jedna dobra vijest stiže zbog početka direktnog hoda Urana u tvojoj zoni podsvijesti (22.): nešto ćeš biti napetija ovih dana, a kako je ovo tvoja zona psihološke stabilnosti, nemoj donositi velike odluke, nego se polako privikni na nove okolnosti. Sada znaš čega se trebaš riješiti kad su u pitanju stari psihološki tereti. Spoj Venere i Saturna (22.-23.), pokazuje da će tvoje akcije osigurati dugoročnu stabilnost.

 

Venera stiže u Ribe (27.) i tvoje polje profesionalnih aktivnosti, pa s puno vedrine pokazuješ svoje sposobnosti, što pretpostavljenima nije promaklo. Iskoristi otvoren put i podršku okoline. Snažnu podršku Marsu u tvom znaku daje Sunce, te odličan aspekt Merkura i Urana (29.-30.): napokon možeš pokazati sve svoje potencijale i inteligentna, ali i intuitivna rješenja koja donosiš u trenu.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

RAK

Opći pregled

Nakon što Venera uđe u Vodenjaka (3.), donosi slatke vibracije u tvoj intimni život, ali i u dijeljene financije i zajedničke resurse. Pametnim poslovanjem možeš postaviti čvrste temelje na duži rok.

 

Sredina mjeseca pomalo mijenja atmosferu, iako je i dalje sve uzbudljivo, ali ostani organizirana u postavljanju važnih planova. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime će smiriti tvoju podsvijest i sada se možeš riješiti psiholoških frustracija. Merkur završava s retrogradnim hodom u zoni partnerstva (18.), zbog čega nestaju nesporazumi i nejasnoće u glavnom partnerstvu, a nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), kreni s originalnim planovima, možda uz pomoć nekog prijatelja.

 

Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka, fokus usmjeravaš na dijeljene resurse, financije i intimni život. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i sada s više idealizma gledaš na svoju perspektivu i dugoročne planove.

 

Mjesečna prognoza

Za doček nove godine i prva dva dana siječnja 2023., tvoja zona partnerstva okupirana je od četiri planeta, a poseban značaj ima spoj seksi Venere i moćnog Plutona: ovo je aspekt pun strasti i dubokih užitaka! Prisutnost Sunca i Merkura govori da je glavni odnos u prvom planu, iako je ovaj drugi retrogradan pa morate malo više paziti na to što govorite, kako ne bi došlo do ozbiljnih nesporazuma, a strast se pretvorila u žestoke, možda i ljubomorne ispade. No Merkur i Neptun istovremeno donose mir i duboko razumijevanje.

 

Odmah nakon što Venera uđe u Vodenjaka (3.), sjajan aspekt sa sretnim Jupiterom u zoni karijere pruža ti priliku i za financijska zadovoljstva, stoga iskoristi ove odlične vibracije za napredak. Pokaži hrabrost i sposobnost prihvaćanja nečeg novog, kao i neuobičajena rješenja (5.-6.). Pun Mjesec u tvom znaku (7.) pozitivan je i donosi harmonične aspekte, pa privatno ili poslovno partnerstvo postaje važan faktor u ostvarenju novih i uzbudljivih ciljeva; sada je fokus na tebi. Komunikacija je temelj razumijevanja s tom osobom, a odlična rješenja u sljedeća tri dana i savjeti koji primaš rezultiraju vrućim zagrljajima ili dobrim financijskim ostvarenjem.

 

U prethodna dva i pol mjeseca si vjerojatno bila nemirna zbog nekih psiholoških frustracija i blokada, ali to će prestati nakon 12., kad Mars napokon krene u direktni hod. Odbaci sve što te opterećuje i što smeta tvojoj stabilnosti. Opet je partner taj koji te može umiriti tako da ti pokaže kako dijeli iste ideale (13.-14.). Nakon što Merkur krene u direktni hod (18.), miče se konfuzija u glavnom odnosu i sada možete sve riješiti dobrim razgovorom, bez nesporazuma. Samim time vaš odnos postaje posebno čvrst i snažan, o čemu govori spoj Sunca i Plutona u zoni partnerstva (18.-19.), pa je uzbuđenje na najvišoj razini i veoma utječe na tebe.

 

Sve što dijeliš s važnim partnerom – emocije, resurse ili financije – u glavnom je fokusu od 20., a novi ciklus u tim temama započinje 21., u vrijeme pojave Mladog Mjeseca. Dozvoli sebi i neka neočekivana i inventivna rješenja kad je riječ o ciljevima i planovima, jer je od 22. Uran direktan u toj zoni; možda si malo napeta i bojiš se izaći iz svoje zone komfora, no samo trebaš paziti da ne podlegneš stresu. Sve financijske obveze ili ulaganja (ili emocionalna podrška) pokazuju se veoma stabilnim (22.-23.).

 

Venera je u Ribama od 27., gdje u paru s Neptunom posebno naglašava tvoju idealističku stranu i želju za pomaganjem, jer bolje radiš kad vidiš viši smisao u svom djelovanju. Emocionalni život i stabilne financije posebno te osnažuju (29.-30.), a partnerove odlične primjedbe i savjeti kad su u pitanju planovi, (može biti riječi o nekom prijatelju), pokazuju kako te očekuje veliki napredak, možda malo i iznenađujući.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

LAV

Opći pregled

Venerin ulazak u Vodenjaka (3.), odlična je vijest za početak godine, jer je to tvoje polje partnerstva: skladni odnosi obećavaju stabilnost na duži rok, a ako si slobodna možeš u izlascima pronaći nekog veoma zanimljivog.

 

Sredina mjeseca pomalo mijenja smjer okolnosti, ali važno je ostati sabrana na poslu. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime skida ograničenja u provođenju planova. Merkur završava s retrogradnim hodom u zoni svakodnevnog rada (18.), pa ćeš sada moći krenuti dalje s obvezama i lakše vidjeti sve važne detalje. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), svoje odlične inovacije iskoristi u profesionalnom životu.

 

Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka, fokus potpuno usmjeravaš na partnerske odnose i najvažniju vezu. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i time zaslađuje intimne odnose, no i financijsko planiranje je dobro aspektirano.

 

Mjesečna prognoza

Možda novu godinu slaviš i zbog velikog radnog uspjeha pred sam kraj 2022., ali vjerojatno je i da partner igra veoma važnu ulogu u prva dva dana nove godine. Venera ulazi u zonu odnosa i veza (3.), pa si opuštena i dobro raspoložena, a u slučaju da si slobodna, uživaš u udvaračima i nekom posebno zanimljivom! Možda se odlučuješ i za malo brži razvoj događaja, nego što je to za tebe uobičajeno. S obzirom da 3.-4. Jupiter pomaže u sjajnim odnosima, moguće je i da je riječ o zajedničkom putovanju. Čak i ako si se odmah bacila na posao, vjerojatno je da radiš s inozemstvom, a sada želiš iskoristiti posebnu navalu originalnosti i želju za eksperimentiranjem, što donosi iznenađujuće dobre rezultate (5.-6.). U vrijeme Punog Mjeseca (7.), pokazuje se da je rad iza scene bio veoma uspješan ili jednostavno koristiš priliku da se dobro odmoriš nakon radnih uspjeha.

 

Merkur je retrogradan, ali 7. primaš neku vijest ili donosiš odluku nakon dobre analize i provjere podataka, a u kombinaciji s originalnim i inovativnim poslovnim rješenjim, možeš čak i napredovati u profesionalnom radu (7.-9.). Potvrdi djelima sve što planiraš. Tvoji planovi i ciljevi bili su na čekanju od samog kraja listopada prošle godine, ali Mars sada kreće u direktni hod (12.), pa kreni s puno samopouzdanja u ostvarenje onoga što si zamislila. Umirit će te i činjenica da si zadovoljna i financijskim učinkom svog rada (13.-14.). Jedino moraš biti malo manje brzopleta ili nervozna oko 14.-15., možda zbog prevelikog uzbuđenja u partnerskom odnosu. Ako si slobodna, u poslovnom okruženju netko bi te potpuno neočekivano mogao oboriti s nogu. Alternativno, mogla bi ti malo i smetati takva situacija dok si fokusirana na profesionalne obveze.

 

Nakon što Merkur krene u direktni hod (18.), nakon detaljne provjere i analize radnog projekta napokon možeš krenuti naprijed i pokazati svoje sposobnosti. Izgleda da si to jedva dočekala, jer 18.-19. Sunce se spaja s moćnim Plutonom u astrološkom polju svakodnevnog rada i obaveza. Ovo je pokazatelj veoma snažne energije i moguće da dovršavaš neki veliki projekt ili si postavljena na višu, odgovorniju poziciju, uz puno uzbuđenja.

 

Tvoj Sunce zatim prelazi u Vodenjaka (20.), a sljedeći dan u toj zoni partnerstva se pojavljuje i Mladi Mjesec, što ukazuje na početak novog ciklusa u najvažnijim odnosu. Lako je moguće da je riječ o poslovnoj vezi, jer Uran kreće u direktni hod (22.) u zoni karijere i profesionalnih postignuća. Ovi dani su puni uzbuđenja, moguće i nekih strahova od novog, ali ovo je stres koji moraš izdržati, samo budi iskrena prema sebi i drugima. Taj važan odnos ili savez ima obilježja dugoročno stabilne veze (22.-23.).

 

Venera dolazi u Ribe (27.), što će zasladiti intimne odnose ili ukazati na stabilne dijeljene financije. Zadnji dani mjeseca donose izrazito snažan i pozitivan aspekt Sunca i Marsa, te Merkura i Urana, pa te poslovno ili privatno partnerstvo ispunjava energijom i željom za velika postignuća, uz korištenje novih tehnologija ili inventivnih rješenja.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

DJEVICA

Opći pregled

Venerin dolazak u Vodenjaka (3.), nudi ti odlične okolnosti na radnom mjestu, bolje međuljudske odnose i podršku šefova, pa možeš unijeti više stabilnosti u svoje radne napore.

 

Sredina mjeseca donosi promjene u tokovima energije, no zadrži mir u dugoročnom planiranju. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime skida blokade u tvojim profesionalnim inicijativama. Tvoj Merkur završava s retrogradnim hodom u zoni ljubavi i kreativnosti (18.), pa nestaju nesporazumi i konfuzija. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), pokaži hrabrost i odabiru daljnjeg životnog puta.

 

Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka, fokus potpuno usmjeravaš na radne napore i projekte. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i time donosi najljepše vibracije u partnerske odnose, stoga uživaj u dijeljenju ideala s važnim partnerom.

 

Mjesečna prognoza

Čak četiri planeta prisutna su u tvojoj zoni prave ljubavi i kreativnosti, ali jedna od njih je i tvoj vladar Merkur, koji je retrogradan do 17. Ipak, nova godina i prva dva dana siječnja obilježena su strastvenim i snažnim spojem seksi Venere i moćnog Plutona, pa je sva prilika da prštiš od snažnih emocija. Samo se čuvaj pogrešnih procjena i loše komunikacije, a možda malo i ljubomore ili posesivnosti.

 

Odmah zatim Venera prelazi u Vodenjaka i tvoju zonu svakodnevnog rada i obaveza (3.), pa je atmosfera na poslu prilično opuštena, a to rezultira iznenadnim i inventivnim rješenjima, s neočekivano dobrim rezultatima. Tada je moguće ostvariti i financijski cilj, zahvaljujući sretnom Jupiteru u zoni dijeljenih financija (3.-4.). Budi hrabra u svojim kreativnim zamislima, ali i željama kako bi ostvarila svoje dugoročne ciljeve, bez obzira je li riječ u poslovima s inozemstvom, izdavaštvu ili temi obrazovanja. Pun Mjesec povezan je s tim aktivnostima (7.) pa neko iznenađenje može do uspjeha dovesti važan plan. Odluka ili vijest koju primaš oko 7. mora biti pažljivo razmotrena pri spoju Sunca i Merkura, jer je tvoj vladar još uvijek retrogradan. No, sljedeća dva dana može doći do promjene svega zamišljenog, najvjerojatnije na bolje, iako se to u prvi čas neće tako činiti. Svejedno, nemoj ništa raditi naglo. Venera i Mars povezuju polja rada i profesionalnih postignuća, stoga djeluj na osnovi onoga što govoriš ili najavljuješ (9.).

 

Posljedicu ćeš brzo vidjeti, jer nakon dva i pol mjeseca Mars u zoni karijere kreće u direktan hod (12.), pa ti je sada napokon omogućen napredak: pokaži za što si sposobna samostalnim radom, nakon što je sve nekako bilo zakočeno i prigušeno. Tople riječi podrške i suosjećanja dobijaš i od svog partnera (13.-14.), a dobro je znati da se na nekoga možeš osloniti. No, još uvijek je teško procijeniti kakav će biti razvoj događaja, jer 14.-15. donose napetosti između Venere i Urana, pa budi vrlo oprezna kad su u pitanju novci i dugoročne zamisli. Tvoj Merkur kreće u direktni hod 18., pa će se vidjeti jesi li možda trebala pričekati s konačnom odlukom ili pregovorima. Neuobičajeno snažan spoj Sunca i Plutona u zoni ljubavi i kreativnog rada (18.-19.), može označavati veliki uspjeh, ili čak i kraj dosadašnjeg posla, a tako ubrzan razvoj događaj natjerat će te na novu procjenu situacije. Što god bilo, vjerojatno je to ono što ti sada treba. Ako je riječ o ljubavi, ishod je sličan, ali ovakav spoj zahtijeva od tebe veliku kontrolu i pažljivo usmjeravanje energije.

 

Sunce prelazi u zonu rada i obaveza (20., a Mladi Mjesec (21.) označava početak novog projekta ili ciklusa. Uran u astrološkom polju dugoročne vizije, poslova s inozemstvom, izdavaštva ili višeg obrazovanja kreće u direktni hod (22.), pa ovo preusmjeravanje energetskih tokova može donijeti nešto veću napetost. Nemoj dozvoliti da te svladaju strahovi ili potisnute stare priče. Izbjegavaj stres i isto takvo djelovanje na druge. Dobra vijest je što spoj Venera i Saturna (22.-23.), govori o dugoročnoj stabilnosti na radnom mjestu.

 

Ljupka Venera prelazi u Ribe i tvoju zonu partnerstva (27.), a to je jedan od najboljih položaja ovog dražesnog planeta: više ćeš uživati u postojećem odnosu ili možeš u izlascima naići na nekog tko dijeli tvoje ideale. Sunce u čvrstom druženju s Marsom govori o uspješnim profesionalnim naporima kao posljedicu pametno usmjerenog rada, a sjajna kreativna rješenja i inteligentne inovacije pomoći će ti u stvaranju većeg ugleda (29.-30.).

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

VAGA

Opći pregled

Tvoja vedra vladarica Venera stiže u Vodenjaka (3.), što je zaista sjajna vijest jer je to tvoje polje ljubavi i kreativnosti, pa možeš uživati u sjajnim vibracijama s dragom osobom ili naći nekoga tko će ti odgovarati na duži rok.

 

Sredina mjeseca pomalo mijenja tok energije, ali samo vodi računa o financijskim obvezama. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), pa završavaju blokade u vezi obrazovanja, putovanja i dugoročne perspektive. Merkur prestaje s retrogradnim hodom u zoni doma i obitelji (18.), zbog čega ćeš se lakše dogovarati s najbližima i planirati kućne obveze. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), smislit ćeš odlična rješenja za rješavanje poslova s dijeljenim resursima i financijama.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka, pa se fokus potpuno prebacuje na ljubavni odnos i kreativne projekte. Krajem mjeseca, Venera ulazi u Ribe i time donosi svoje vesele tonove u međuljudske odnose na poslu i omogućava ti napredak, te naklonost šefova.

 

Mjesečna prognoza

Venera, planet ljubavi i tvoja vladarica, spaja se sa strastvenim i moćnim Plutonom u prva dva dana nove godine u astrološkom polju doma i obitelji, što govori o snažnim emocijama ili ljubavnim užicima. Istovremeno, Merkur i Neptun ukazuju na međusobno razumijevanje i dogovore na temelju suosjećanja i bliskosti. Već 3. Venera prelazi u Vodenjaka i zonu istinske ljubavi, kreativnosti i djece, pa su svi opušteni dobro raspoloženi, a kreativna rješenja se pojavljuju sasvim iznenada. Sada možeš i eksperimentirati, a ako si slobodna, imaš prilike naći nekog veoma privlačnog i zanimljivog. Iskoristi priliku već 3.-4., jer Venera u suradnji s Jupiterom u zoni partnerstva donosi neočekivanu priliku za ljubavnu sreću! Obitelj ti pruža veliku podršku, a zajedno ostvaruje ti neki važan financijski cilj u vezi doma (5.-6.). I poslovna sfera je dobro aspektirana, pa neki profesionalni projekt dosiže uspješnu kulminaciju u vrijeme Punog Mjeseca (7.).

 

Kod kuće razgovaraš s najbližima i nastojite donijeti važnu odluku (7.), a neko vrlo originalno i inventivno rješenje pomaže pametno uložiti novac. No, tebe će vjerojatno više veseliti seksi aspekt tvoje Venere s ljubavnim parom Marsom (9.), jer možeš uživati u strastvenim trenucima s nekim tko je upalio sve tvoje lampice. Posebno je važno da 12. Mars napokon kreće u direktan hod, pa sada možeš nastaviti s dugoročnim planovima, poslovima s inozemstvom koji su čekali bolja vremena ili se posvetiti višem obrazovanju. Nakon dva i pol mjeseca frustracija, sada napokon imaš bolju perspektivu.

 

U ljubavi su uzbuđenja velika, iako treba biti malo oprezniji oko 14.-15., naročito ako misliš obaviti neki veći trošak: opijena strašću, ipak prvo razmisli prije nego što počneš peglati karticu. Merkur u zoni doma i obitelji kreće u direktan hod (18.) i sada možete nastaviti sa svim svojim planovima, a i međusobno razumijevanje je puno bolje, jer se rješavate nesporazuma i konfuzije. Posebno snažni dani su 18.-19., pri spoju Sunca i moćnog Plutona, kada ubrzani događaji traže pametno usmjeravanje energije.

 

Sunce se pridružuje Veneri u zoni ljubavi (20.), a Mladi Mjesec (21.) označava početak nove veze ili nove faze u postojećem ljubavnom odnosu. Kad je riječ o financijskim obvezama ili emocionalnom dijeljenju, razveselit će te i vijest da Uran kreće u direktan hod u Biku (22.), a ti dani su obilježeni uzbuđenjem i napetošću, pa moraš ipak biti malo pažljivija i dobro podnositi stres. Ljubavni odnos se pokazuje dugoročno stabilnim (22.-23.), o čemu govori spoj Venere i Saturna.

 

Dobro si raspoložena, pa takve vibracije donosiš i na radno mjesto nakon što Venera uđe u Ribe (27.). To ti daje veliki poticaj za dobro obavljanje zadataka, uz zadovoljenje svih tvojih ideala. Takva ljubavna i emotivna energija pokazuje i tvoju strastvenu kreativnu stranu, pa uz dobro raspoloženje uživaš na više razina, a u to su uključena i zbivanja u domu s inteligentnim rješenjima.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

ŠKORPION

Opći pregled

Razveselit će te Venerin ulazak u Vodenjaka (3.), jer unosi mir i vedrinu u dom i sklad s najbližima, a stabilnost ti sada treba na najvažnijem mjestu.

 

Sredina mjeseca pomalo mijenja energiju, ali uzbuđenja ne manjka, samo budi oprezna u glavnoj vezi. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime završavaju opterećenja i prepreke u rješavanju financijskih obveza. Merkur prestaje s retrogradnim hodom u zoni komunikacija (18.), pa ćeš se riješiti nesporazuma, konfuzije i problema u prometu ili s tehničkim uređajima. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), napokon ćeš moći krenuti dalje i u glavnom partnerskom odnosu..

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), a fokus se prebacuje na dom, obitelj i privatne poslove. Krajem mjeseca, Venera stiže u Ribe i time donosi najljepše emocije u ljubavni život!

 

Mjesečna prognoza

Svoju magnetičnost, gotovo fatalnu strast i sposobnost šarmiranja posebno pokazuješ na novogodišnjem slavlju i u prva dva dana ove godine, o čemu govori spoj senzualne Venere i tvog moćnog Plutona. Merkur iz zone komunikacija, iako je retrogradan, dobro surađuje s idealističkim Neptunom u astrološkom polju ljubavi tih dana, pa gotovo pjesnički uživaš s posebnom osobom.

 

Venera zatim ulazi u zonu doma i obitelji (3.) i time donosi najljepše vibracije u kućno okružje: svi ste dobro raspoloženi i opušteni pa možda malo i eksperimentirate pri uređenju doma s neočekivano dobrim rezultatima. Aspekt Venere i Jupitera (3.-4.) pokazuje koliko ti znači pomoć najbližih pri obavljanju svakodnevnih zadataka, što se može osjetiti i na poslu. Iskoristi ovaj dobar aspekt za unaprjeđenje bilo kojeg privatnog projekta. Oko 5.-6. možeš upoznati izuzetno inteligentnu i neuobičajenu osobu, a bez obzira na karakter kontakta, trebaš hrabro isprobati nešto novo, jer će ti koristiti neuobičajena rješenja. Pun Mjesec u Raku (7.) također donosi dobra iznenađenja i harmonično razmišljanje u važnom savezu. Iako je Merkur retrogradan u zoni komunikacija i razmišljanja, neki razgovor ili ideja nešto je što trebaš iskoristiti, ali samo nakon pomne analize. Opet ti može pomoći partner, a inventivno rješenje koje smišljate oduševit će vas oboje. Možda je samo riječ o oduševljenju koje imate jedno za drugo! Podrška koju dobivaš od članova obitelji u vezi neke financijske obveze ili ulaganja, održava ti strast i želju za uspjehom (9.), pa brzo djeluj u dobroj atmosferi. 

 

Mars napokon kreće u direktan hod u zoni dijeljenih financija (12.) i time završava s blokadom i frustracijama koje si podnosila od kraja listopada. Maštovita kreativnost i čvrst nastup ne pomažu ti samo u ljubavi već i u kreativnim projektima (13.-14.). Kad je riječ o partnerskom odnosu, možda ipak trebaš biti malo suzdržanija oko 14.-15., te smiriti uzbuđenje i brzopletost. Pričekaj da Merkur postane direktan (18.), pa ćeš jasnije razmišljati, jer prestaje konfuzija u komunikacijama. Upravo 18. i 19. donose spoj velikog Sunca s tvojim Plutonom, a tada se pokazuje sva snaga tvojih stavova i velike želje za uspjehom na temelju odlične ideje.

 

Ulazak Sunca u  Vodenjaka (20.) još jače prebacuje fokus na teme doma i obitelji, gdje započinje s novim ciklusom već dan kasnije u vrijeme Mladog Mjeseca. Uran kreće u direktan hod u polju partnerstva (22.) i sada možeš završiti s lutanjem i eksperimentiranjem na tom planu, jer znaš što želiš i što ti godi. Svi privatni planovi i poslovi u domu s najbližima govore o velikoj stabilnosti i podršci, na što ukazuju Venera i Saturn (22.-23.).

 

Najljepše vijesti dolaze za kraj, jer u zoni ljubavi Venera se pridružuje idealističkom Neptunu u Ribama (27.), pa ti slijedi period idiličnog uživanja i razumijevanja na najvišim razinama s posebnom osobom. Možda je to netko s kim živiš, jer upravo iz astrološkog polja doma Sunce sjajno djeluje na Mars (29.-30.), što te ispunjava usmjerenom energijom i željom za uspjehom, a sjajne ideje i suradnja donose uzbudljiva rješenja i postignuća!

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

STRIJELAC

Opći pregled

Ljupka Venera u Vodenjaku (od 3.), pokazat će sav tvoj šarm u nastupima i komunikacijama, ali i sigurnost u prezentacijama.

 

Sredina mjeseca ponešto donosi promjenu u energiji, ali pazi na radne odnose i ne budi nagla u komunikacijama. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime prestaje zastoj i teškoće u glavnom partnerskom odnosu. Merkur završava s retrogradnim hodom u zoni novca i prihoda (18.), pa ćeš lakše planirati troškove, možda nakon pregovora s poslodavcem. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), možeš pokazati svoju inventivnost na radnom mjestu.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), a fokus se prebacuje na komunikacije i umni rad. Krajem mjeseca, Venera stiže u Ribe i time donosi tople emocije u dom i odnose s najbližima.

 

Mjesečna prognoza

Veoma uzbudljiv i strastveni ulazak u novu godinu nastavlja se i u prva dva dana siječnja, zahvaljujući spoju ljubavne Venere i moćnog Plutona u tvojoj zoni vrijednosti i novca, gdje još boravi veliko Sunce i retrogradni Merkur. Ako si na prvo mjesto liste odluka za 2023. stavila osnaživanje svoje financijske situacije, možda možeš i očekivati neku veću promjenu, pa budi spremna i na snalažljiva nova rješenja.

 

Venera već 3. prelazi u Vodenjaka i tvoju zonu komunikacija, ideja i razmišljanja, a opuštena atmosfera utječe na neočekivana kreativna rješenja, što je nešto što ti voliš jer ne robuješ ustaljenim navikama. Naravno, u kontaktima ćeš pokazati svoju duhovitost i vrckavi šarm. Odmah se Venera druži s tvojim vladarom Jupiterom, koji je krajem prosinca ušao u zonu istinske ljubavi i kreativnosti, pa se nemoj začuditi da se postojeći odnos popne na višu razinu ili neočekivano upoznaš veoma zanimljivu osobu koja ti odgovara na više razina. Nemoj sjediti skrštenih ruku, već provjeri uživo o čemu se radi. Pokaži hrabrost u otkrivanju novih poslovnih rješenja i mogućnosti za zaradu, u vrijeme aspekta Sunca i Urana (5.-6.). Harmonični Puni Mjesec u Raku (7.), također može donijeti iznenađenje kad je riječ o dijeljenim financijama. Spoj Sunca i retrogradnog Merkura (7.) u polju osobnih financija ukazuje na razgovor s poslodavcem oko tvojih primanja i nečega što se trebalo riješiti već prije, no zadrži smiren nastup. Iduća dva dana govore o sjajnim novim rješenjima, možda na nekom novom poslu, kojim bi povećala zaradu. Venera i njen kozmički partner Mars stupaju u odličan aspekt (9.) i ukazuju na strastvene trenutke u partnerskom odnosu; alternativno, ako je riječ o poslovnom odnosu, možda i to govori o uzbudljivom doprinosu kroz intelektualni rad i ideje.

 

Upravo u zoni partnerstva, odnosa i veza, Mars napokon postaje direktan (12.), čime završava dvoipomjesečni period stagnacije i nedostatka napretka Upravo u zoni partnerstva, odnosa i veza, Mars napokon postaje direktan (12.), čime završava dvoipomjesečni period stagnacije i nedostatka napretka u glavnom odnosu. Sada ćete se oboje osjećati bolje i raditi na produbljavanju veze, privatne ili poslovne. Podršku članova obitelji u svoje financijske stabilnosti možeš dobiti 13.-14., pa si na toj pomoći i suosjećanju veoma zahvalna. Ipak, budi oprezna oko 14.-15., jer neke promjene na radnom mjestu mogu izazvati više nervoze nego pozitivnog uzbuđenja, nakon što si mislila da si sve dogovorila. No, možda jer je zaista riječ o nečem dobrom, a sad smšljaš kako na brzinu sve to pretvoriti u nešto konkretno. Merkur kreće u direktni hod u zoni prihoda i novca (18.) i sada ćeš lakše isplanirati godišnji budžet i znati na čemu si u nadolazećem periodu. O tomu govori i neobično snažan spoji Sunca i Plutona (18.-19.) u istom astrološkom polju: ovo dovodi do ubrzanja događaja na temelju svježih informacija, što zahtjeva novu procjenu. Uzbuđenje je veliko, iako je teško procijeniti je li riječ o završetku jednog izvora prihoda ili dolasku novog (ili oboje). Moraš veoma pametno kontrolirati ovu energiju i konstruktivno je usmjeriti.

 

Sunce zatim prelazi u zonu komunikacija, razmišljanja i ideja (20.), a već sljedeći dan govori o novom projektu, u vrijeme Mladog Mjeseca. To nije sve: Uran završava svoj retrogradni hod u polju rada i svakodnevnih obaveza (22.), pa si prilično napeta, a možda imaš i neke strahove zbog promjena na poslu. Nemoj se previše stavljati u stresne situacije na početku. Sredi misli, jer 22.-23. donose vibracije stabilnosti u tvoj način razmišljanja i stavove.

 

Ulazak Venere u polje doma i obitelji (27.), donijet će ti podršku najbližih, dok dijelite iste ideale i zajedničku ljubav. Istovremeni aspekt Sunca i Marsa, te Merkura i Urana povezuje zonu novca, kreativnosti, intelektualnog rada i svakodnevnog posla, uz veliku energiju i snagu volje, dok inteligentnim rješenjima možeš ostvariti veliki napredak. Odličan kraj mjeseca dodatno ti daje poticaj i diže optimizam, od kojeg ti posebno uvijek ovisiš.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

JARAC

Opći pregled

Vladarica novca Venera stiže u Vodenjaka (3.), i pomaže ti u novčanim poslovima. Možeš primiti neki bonus, nagradu ili manje poklone.

 

Sredina mjeseca donosi određenu promjenu u energiji, ali zadrži mir u ljubavnom odnosu ili kreativnom izražavanju, uz više strpljivosti. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime prestaje zastoj i teškoće u radnim projektima. Merkur završava s retrogradnim hodom u tvom znaku(18.), pa će nestati konfuzije, lakše ćeš se izražavati i znati što želiš, uz dobre odluke. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), željet ćeš više ljubavnih uzbuđenja, ali i pokazati svoju kreativnu stranu.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), pa se fokus prebacuje na novac i sustav vrijednosti. Ovo je dobro vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta. Krajem mjeseca, Venera stiže u Ribe: pokaži u kontaktima koliko šarmantna i zavodljiva možeš biti.

 

Mjesečna prognoza

Ovo je tvoje doba, ti si u glavnom fokusu, a Sunce, Merkur, Venera i Pluton još dodatno naglašavaju tvoju osobnost identitet. Merkur je retrogradan do 17., pa se dosta propituješ i razmišljaš koja je odluka najbolja. No, za doček nove godine i prva dva dana siječnja pokazuješ posebnu ljubavnu strast, zahvaljujući spoju Venere i moćnog Plutona u Jarcu. Jedan dio misli ti brzo skreće na temu novca i prihoda, nakon što Venera uđe u Vodenjaka (3.), ali dopuštaš da kroz opušteni pristup isprobaš i neko novo, kreativno rješenje. Odmah Venera stupa u kontakt sa sretnim Jupiterom (3.-4.) u zoni doma i obitelji, pa uz pomoć najbližih rješavaš neku važnu zajedničku temu. Možda i od kuće dodatno radiš i ostvaruješ novi prihod. Sunce i Uran pokazuju da hrabro isprobavaš potpuno nove stvari, čime iznenađuješ sebe i druge s inovativnim kreativnim zamislima. U svemu ti može pomoći i glavni partner kad se pojavi Pun Mjesec (7.), pa se sada vidi da su ljubavne emocije korisne i na više razina. Spoj Sunca i Merkura u Jarcu (7.) traži od tebe važnu odluku, ali donesi je tek nakon pomne analize. Ipak, već sljedeća dva dana govore o inteligentnom odabiru u kreativnom projektu. Alternativno, možeš iznenada upoznati veoma uzbudljivu osobu s kojom ćeš u razgovoru otkriti puno toga zajedničkog. Puno strasti pokazuješ u izvršenju radnih zadataka, naročito jer imaš znatnu financijsku korist (9.). Naravno, ne treba zanemariti ni ljubavni aspekt odnosa Venere i Marsa.

 

Upravo Mars u zoni rada i svakodnevnih obaveza napokon postaje direktan (12.): od kraja listopada donio ti je mnoge frustracije, ograničenja i blokade, a sada možeš krenuti dalje s novim projektima i radnim inicijativama. Pokazuješ veliko suosjećanje u komunikacijama i nastupom, što cijene svi oko tebe, jer su možda naviknuti na tvoj stroži pristup. Ipak, oko 14.-15., unatoč velikom uzbuđenju, dobro kontroliraj troškove na ljubav ili kreativni projekt. U dobroj odluci pomoći će ti i početak direktnog hoda Merkura u tvom znaku (18.). Možda i najvažniji aspekt u siječnju je onaj koji govori o spoju Sunca i Plutona na samom kraju tvog znaka: ovo je izuzetno moćna energija i može govoriti o završetku jedne velike osobne faze ili konačnom uspjehu na kojem si dugo radila.

 

Sunce se pridružuje Veneri u zoni novca i prihoda (20.), pa sada možeš planirati i godišnji budžet, pod odličnim okolnostima. Mladi Mjesec (21.) upravo ukazuje na novu, možda i drugačiju fazu u toj temi. Napokon i Uran postaje direktan u zoni ljubavi kreativnosti (22.), pa sve to čini ove dane veoma uzbudljivim, ali i napetim. Promjena u ljubavnom statusu ili novi kreativni projekt mogu donijeti neke strahove, stoga nastoji svesti stres na minimum. Srećom, tvoj vladar Saturn u spoju s Venerom u zoni novca govori o dugoročnoj stabilnosti (22.-23.).

 

Prelazak Venere u Ribe (27.) čini te šarmantnom u nastupima i kontaktima, a zbog suosjećanja koje pokazuješ, poželjna si u društvu, dok mnogi traže tvoj savjet. Uloži u boljitak i pozitivnu promjenu svijeta oko sebe i vratit će ti se višestruko. Nevjerojatno dobro usmjeravaš energiju u rad, sa željom za boljom zaradom (29.-30.), a inteligentna i inovativna rješenja u kreativnom radu pokazuju sve tvoje sposobnosti.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

VODENJAK

Opći pregled

Ljupka Venera u tvom znaku (od 3.), čini te posebno privlačnom i šarmantnom, a u nastupima si čvrsta, pa je ovo vrijeme za pokretanje važnih osobnih projekata.

 

Sredina mjeseca ponešto donosi promjenu u energiji, ali samo trebaš biti smirenija kod kuće i s najbližima. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime prestaje zastoj i teškoće u ljubavnom životu i kreativnom izražavanju. Merkur završava s retrogradnim hodom u zoni unutarnje psihologije (18.), stoga ćeš biti jasnija u mislima i bez konfuzije u glavi. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), ostvari sve važne privatne poslove i obavi sve što imaš kod kuće, uz sjajna i inventivna rješenja.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), pa si sada ti u prvom planu: pokreni sve što si pripremala zadnjih mjesec dana. Krajem siječnja, Venera stiže u Ribe i time donosi odlične vibracije u novčane poslove!

 

Mjesečna prognoza

Dok je Sunce u Jarcu, imaš nešto manje energije, ali to te ne sprečava u dobroj zabavi: spoj seksi Venere i strastvenog Plutona u tvojoj zoni skrivenog govori o uzbudljivim trenucima i uživanju, možda u dubokom spoju s posebnom osobom. Ti osjećaj se prelijevaju i na prva dva dana siječnja, uz idilične razgovore i istinsko razumijevanje. Venera potom pristiže u tvoj znak (3.), pa si dobro raspoložena, vesela i opuštena, a sjajne ideje se pojavljuju samo tako: eksperimentiraj malo i uživaj u neočekivano dobrim rezultatima. Već 3.-4. govore o nekom odličnom novom kontaktu, ideji ili intelektualnom projektu koji moraš brzo staviti u pogon. Ovo su dani sreće i uspjeha, a možda i ljubavnog zadovoljstva. Sjajan aspekt Sunca i tvog Urana (5.-6.) govori kako si spremna pokušati nešto novo na hrabar i inovativan način, radom od kuće ili uz pomoć najbližih.

 

Upravo Pun Mjesec (7.) donosi dodatna iznenađenje i potvrđuje prethodne harmonične aspekte, pa neki radni projekt doživljava kulminaciju. Analiziraš stvari nasamo, još uvijek razmišljaš i nisi sigurna u neku stvar ili se povjeravaš bliskoj osobi, s kojom nastojiš donijeti bitnu odluku (7.). To će izroditi odlično rješenje, a opet je vezano uz dom ili obitelj. Naravno, ne treba zaboraviti ni ljubavna zadovoljstva i strast, koja se javlja 9., u vrijeme kontakta Venere i njenog nebeskog para Marsa. Možda je riječ i o sjajnom kreativnom uspjehu.

 

Mars u zoni istinske ljubavi i kreativnosti napokon kreće u direktni hod (12.), čime završava period frustracije koji je trajao od kraja listopada: sada možeš krenuti s projektom koji dugo čeka na izvršenje ili ćeš u ljubavnom životu doživjeti veća uzbuđenja; ovdje si trpila stagnaciju i manji interes. Radom iza scene i dobro usmjerenim naporom, možeš donijeti i više zadovoljstva u financijsku stabilnost (13.-14.). Pazi da ti uzbudljivi projekt i nešto vezano uz dom ne donese previše nervoze oko 14.-15., iako može biti riječi i o posebnim ljubavnim zadovoljstvima.

 

I Merkur u zoni unutarnje psihologije završava s retrogradnim hodom (18.), pa ćeš maknuti konfuziju iz glave i znati što zapravo želiš. U toj astrološkoj zoni dolazi do snažnog spoja Sunca i Plutona (18.-19.), a tada je važno da svu tu moćnu energiju usmjeriš na osnaživanje psihe i reflektiraš je na svakodnevni život. Možda si se napokon uspjela riješiti svih tereta iz prošlosti i obavila potrebnu transformaciju.

 

Sunce prelazi u tvoj znak (20.), a odmah je tu i Mladi Mjesec (21.); govori o početku snažne nove osobne faze. Kreni s puno optimizma u novi godišnji ciklus, sad kad ti se potpuno vratila energija, a baterije su ti napunjene. Sve to potvrđuje i početak direktnog hoda tvog vladara Urana u zoni doma i obitelji (22.): možda si zbog svega malo napeta i u iščekivanju dobrih rezultata, jer kod kuće ima nekih promjena. Dobro se kontroliraj i prihvati izazove uz puno hrabrosti. Stabilnu perspektivu daju ti Venera i Saturn iz tvog znaka.

 

Venera potom prelazi u znak Riba (27.) i time donosi dobre vibracije u tvoje prihode i zonu novca, uz zadovoljenje najvažnijih ideala. Puna si snage, pa energiju organizirano usmjeravaš u kreativni radi ili ljubavnu vezu. Merkur i Uran opet potvrđuju tvoje sjajne ideje na kojima si dugo radila, ali možda i neke nove, iznenadne, kojima ćeš ostvariti nešto kod kuće.

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 

RIBE

Opći pregled

Ljupka Venera u Vodenjaku (od 3.), podiže unutarnje raspoloženje i oplemenjuje tvoj duh, ali može ukazivati na neku tajnu vezu.

 

Sredina mjeseca ponešto donosi promjenu u energiji, jedni trebaš pokazati više strpljenja u komunikacijama. Mars postaje direktan u Blizancima (12.), čime polako nestaju teškoće i problemi u domu ili u odnosima s obitelji. Merkur završava s retrogradnim hodom u zoni najvažnijih planova (18.), pa ćeš lakše krenuti prema ostvarenju ciljeva ili riješiti nesporazume s nekim prijateljem. Nakon što i Uran postane direktan u Biku (22.), iznesi i pokreni odlične, inventivne ideje u važnim kontaktima.

 

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), pa ti je vrijeme malo se povući i više odmarati, jer ti je energija na nešto nižoj razini. Krajem mjeseca, Venera stiže u tvoj znak, pa će svi primijetiti koliko si tajanstveno zavodljiva i šarmantna!

 

Mjesečna prognoza

Izgleda da si ovu novu godinu odlučila dočekati u zanimljivom društvu, a tom prilikom se možeš prepustiti i snažnim strastima, dok se spajaju ljubavna Venera i duboki Pluton. To se raspoloženje nastavlja i prva dva dana 2023., a odmah potom Venera ulazi u zonu skrivenog i unutarnje psihologije. Možda nastavljaš uživati daleko od tuđih očiju s posebnom osobom ili smišljaš odličan financijski plan, baš kad se Venera druži s Jupiterom, koji je krajem prošle godine ušao u tvoje polje novca i prihoda. To je odlična vijest, jer u ovoj godini imaš prilike popraviti svoje financije. Nove ideje traže hrabri pristup u ostvarenju planova i ciljeva, za što ti se pruža prilika već 5.-6. Mladi Mjesec (7.) govori kako se trebaš osloniti na svoje kreativne i umjetničke talente ili možda čak i ljubavnog partnera koji želi pomoći.

 

Neki savjet prijatelja iskoristi za popravljanje važnog plana, pa ćeš opet moći upotrijebiti inventivna rješenja (8.-9.). I članovi obitelji mogu pomoći (9.), a možda kontakt Venere i Marsa još jednom govori o strastima kojima se svako malo prepuštaš. Mars je od kraja listopada donio teškoće i odgode u rješavanju nekih kućnih poslova, no sada napokon kreće u direktni hod (12.), pa možeš nastaviti sa svim privatnim poslovima, uz više energije. Tvoji ideali su ti uvijek važni, a plan koji ih zadovoljava posebno će te obradovati jer se pokazuje da je ostvariv (13.-14.). Ipak, budi malo opreznija oko 14.-15., jer neke ideje mogu biti veoma uzbudljive, ali zadrži kontrolu nad osjećajima. Merkur kreće u direktni hod (18.), pa nakon duge analize svojih ciljeva i planova, napokon možeš krenuti u njihovo ostvarenje. Veoma snažan spoj Sunca i Plutona u toj istoj zoni govori i moćnoj energiji koja ti je na raspolaganju, no moraš je pažljivo kontrolirati i usmjeriti na pravo mjesto.

 

Sunce će 20. preći u znak Vodenjaka i tvoju zonu skrivenog i psihološke stabilnosti. Sada započinje period kada ti je energija na nešto ništa razini, pa se moraš malo povući i više odmarati. Tada ćeš procjenjivati sve što si napravila u prethodnih godinu dana i pripremati nove poteze. Mladi Mjesec (21.) dobro je vrijeme za početak takvog novog ciklusa. Uran će također krenuti u direktni hod (22.) u tvojem polju komunikacija, ideja i razmišljanja, zato iskoristiti sve nove ideje i rješenja te ih hrabro primijeni. Psihološku stabilnost na dugi rok podržava spoj Venere i Saturna (22.-23.).

 

Razveselit će te vijest da ljupka Venera ulazi u tvoj znak (27.), čime samo pridonosiš svojoj magnetičnosti, zavodljivosti i šarmu. Tu se već nalazi tvoj vladar Neptun, što samo povećava mističnost, ali i želju za ispunjavanjem svih ideala, pa i onih ljubavnih. S obzirom da si sada više kod kuće, energiju usmjeravaš na potrebe doma i obitelji, a pokazuješ i posebnu inteligenciju u smišljanju rješenja, možda uz korištenje novih tehnologija (29.-30.).

 

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 5.-6., 7., 8.-9., 13.-14., 22.-23., 29.-30.

 

Izazovni dani: 14.-15., 18.-19.

 

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

(zena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...