Kakvi muškarci vas privlače? Saznajte što to otkriva o vama

 

zabava_ljubav_sex_osobnost_psihologija_muškarci

Ako vas privlače nedostupni pojedinci, najvjerojatnije imate problema s obvezama jer se takvima ne morate posvetiti, a ako vas pak privlače oni toksični nesvjesno zapravo uživate u drami

 

Psihologinja Francesca Tighinean iz Londona objašnjava što vaš ukus, kada je riječ o odabiru partnera, otkriva o vašem djetinjstvu i osobnosti. 

 

Francesca je stekla veliki broj pratitelja dijeleći savjete o vezama na društvenim mrežama pokrivajući niz tema, od toga kako privući partnera do toga kako prenijeti samopouzdanje govorom tijela.

U nizu videa objašnjava što privlačnost prema određenim 'tipovima' pojedinaca, kao što su stariji i mlađi potencijalni partneri, 'zločesti dečki' i oni koji su 'emocionalno nedostupni', može govoriti o nečijem karakteru.

 

Privlače vas stariji ili mlađi 

Ako obično birate starije, ona objašnjava da bi razlog tome mogao biti ukorijenjen u djetinjstvu.

- To što vas privlače stariji može značiti da tražite 'roditelja' koji bi se brinuo o vama jer imate nezadovoljene potrebe za ljubavlju i potvrđivanjem iz djetinjstva - kaže.

 

U međuvremenu, za one koji obično biraju romantične partnere koji su mlađi od njih samih, Francesca sugerira da bi to moglo biti povezano s time što ste u djetinjstvu preuzeli ulogu roditelja

- To bi moglo biti zato što ste kao dijete bili skrbnik i morali ste se brinuti za svoju braću i sestre ili čak roditelje, te se zbog toga osjećate potrebnima - objašnjava.

 

Emocionalno nedostupni

Ako vas privlače oni koji su nedostupni jer su u vezi ili su u inozemstvu, to bi moglo značiti da imate problema s obvezama jer se takvima ne morate potpuno posvetiti.

Također, dodaje da bi ljubav prema onima koji ne osjećaju isto prema vama mogla značiti nisko samopouzdanje.

- Ako vas privlače oni kojima se ne sviđate, to bi moglo biti zato što nesvjesno imate to uvjerenje da se morate boriti za ljubav i da je ne zaslužujete - kaže.

 

Ljubomorni ili prezaštitnički raspoloženi 

- Ako vas privlače pretjerano zaštitnički ili pretjerano ljubomorni pojedinci, to bi moglo biti zato što ste u djetinjstvu imali nezadovoljene potrebe da budete zbrinuti i zaštićeni - pojašnjava Francesca.

Dodaje da možda tražite ekstremnu verziju toga, kako biste se stvarno osjećali kao da se netko brine o vama i štiti vas.

'Zločesti dečki' ili 'zločeste djevojke'

- Potiskujete svoje negativne osobine poput agresije ili arogancije - sugerira ona. Dakle, nesvjesno tražite nekoga tko će vam pomoći osloboditi te represije. 

 

Manje 'privlačni' 

Psihologinja ima savjet i za one koji traže partnere koji su manje konvencionalno privlačni od njih samih. Objašnjava kako bi to moglo biti zato što se bojite napuštanja, pa ste odabrali nekoga tko ima nižu vrijednost od vas pa je manja vjerojatnost da će vas napustiti i bolje će se prema vama ponašati.

Vrijednost partnera, prema njezinim riječima, odnosi se na nečiju percipiranu 'poželjnost' u smislu reproduktivnog uspjeha i privlačnosti, prenosi Daily Mail.

 

Otrovni partneri

Francesca kaže da bi oni koje privlače 'toksični' pojedinci mogli nesvjesno zapravo uživati u drami.

 

- Kaos se čini poznatim jer ste to možda iskusili u djetinjstvu i mogli biste smatrati normalne veze dosadnima - kaže.

 

Izmišljeni likovi

Ako vam je glavna simpatija lik na TV-u ili iz knjige, to je zaštitni mehanizam.

- Ako vas privlače izmišljeni likovi, to bi moglo biti zato što idealizirate ljubav i stavljate je na pijedestal - objašnjava Francesca. Ovo je razmišljanje djeteta koje živi u njihovoj mašti umjesto da radi stvarnu stvar kako se ne bi ozlijedilo.

Ali ovakav način razmišljanja je otrovan za vas same jer ljubav nije idealna i ima ružnih strana i to je normalno, napominje.

(24sata)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO