Jane Fonda nam je servirala podsjetnik na važnost ženskih prijateljstava za naše zdravlje

 

jane-fonda_glumica_prijateljstvo_sreća

Nakon što prođemo određene godine, kada prijatelje skupljamo po inerciji, zahvaljujući srednjoj školi ili fakultetu, svi se kad tad suočimo s nešto težom istinom – kako starimo, sve je teže upoznavati nove ljude i zbližavati se s njima. No, mora li to uistinu biti tako?

 

Legendarna glumica Jane Fonda, koja je nedavno proslavila 85. rođendan, smatra da to ne mora biti naša sudbina kako godine odmiču. U intervjuu za CBS Sunday Morning, Jane je otkrila kako smatra da su ženska prijateljstva iznimno važna za naše zdravlje. “Žene sjede jedna nasuprot drugoj, gledajući se oči u oči, i kažu: Imam problem, trebam te, možeš li mi pomoći?” Ne bojimo se biti ranjive”, otkrila je.

Da je glumica u pravu, potvrđuje i znanost. Naime, kvalitetna prijateljstva osnažuju naš osjećaj pripadnosti, poboljšavaju samopouzdanje i pomažu nam da se uspješnije nosimo sa stresom. No, kako ostvarivati dublju povezanost s ljudima ako nas u tome više ne “podupiru” posao ili škola? “Morate imati namjeru. Prije nikad nisam imala izraženu namjeru. Srela bih Sally Field, na primjer, no ne bih je pokušavala uhvatiti”, pojasnila je Jane.

 

Što to znači u praksi? Glumica objašnjava da trebamo aktivno tražiti ljude u čijem društvu uživamo. “Moraš ganjati ljude s kojima želiš biti prijatelj, i moraš reći: “Namjerno ti želim biti prijatelj”. I to djeluje. Ljudi to čuju i ostanu u tvom životu, razvijete nova prijateljstva”, govori Jane.

 

Da Jane uistinu zna o čemu govori, dokazuju i njezina slavna prijateljstva. Glumica je sa Sally Field bliska prijateljica još od 80-ih godina prošlog stoljeća, a njihovo je prijateljstvo započelo, kako je otkrila Field u nedavnom intervjuu, kada je Jane doslovno pokucala na njezina vrata i rekla: “Hajde, idemo na ručak.” S Lily Tomlin pak Jane njeguje prijateljstvo više od četiri desetljeća, dvije su glumice čak održale zajednički TED govor na temu ženskih prijateljstava.

 

Jane često naglašava kako su joj njezina ženska prijateljstva nevjerojatno bitna u životu, čak toliko da su ona centralni dio njezinog identiteta, što je spomenula upravo u gore navedenom TED govoru. Ako ste slučajno trebali podsjetnik da nazovete svoju najbolju prijateljicu i pitate je kako je, vjerujemo da ste ga upravo dobili.

(ljepotaizdravlje)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...