ČOKOLADNO MLIJEKO: Jača kosti i zube, smanjuje rizik od moždanog udara

 

ČOKOLADNO-MLIJEKO_MLIJEKO_VITAMINI_MINERALI_ZDRAVLJE

Poput običnog mlijeka, i čokoladno mlijeko sadrži određeni procenat masnoća - 3,5 i 2,8, ili manje, a ovo mlijeko obezbjeđuje tijelu minerale kao što su kalcijum i kalijum, kao i vitamine A, D i B12.

 

Mlijeko i mliječni napici su odličan izvor kalcijuma koji je ključan za zdravlje kostiju i zuba, te je i ovo jedna od prednosti čokoladnog mlijeka. U kombinaciji sa vitaminom D, kalcijum jača kosti, a mlijeko je bogato i fosforom, cinkom, holinom, magnezijumom i selenom.

 

Analiza iz 2021. godine objavljena u časopisu Nutrition & Metabolism obuhvatila je 41 studiju s ciljem da ispita zdravstvene prednosti konzumacije mlijeka. Naglašeno je da jedna čaša mlijeka dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, osteoporoze, hipertenzije, pa i gojaznosti kao i metaboličkog sindroma.

 

U istraživanju je naglašeno i da upotreba mlijeka povećava mogući rizik od raka prostate, Parkinsonove bolesti, pojave akni i anemije usljed nedostatka gvožđa u djetinjstvu.

 

Istraživanjima je utvrđeno i da čokoladno mlijeko utiče na oporavak tijela nakon vježbi izdržljivosti. Utvrđeno je da je čokoladno mlijeko u istoj mjeri efikasno kao i sportska pića, kao i da je čak i korisnije za brzu nadoknadu tečnosti i natrijuma posle treninga.

 

Čokoladno mlijeko je prirodan napitak, sa makro i mikronutrijentima potrebnim za oporavak od vježbanja.

(Lepa&Srećna)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO