12 superzanimljivih knjiga kojima se jako veselimo u siječnju i veljači

 

journal_kultura_zanimljivosti_čitaj-knjigu_books_novi-naslovi_nove-knjige-u-2023.-godini_nova-knjiga_knjige

Svejedno je li tvoja novogodišnja odluka da ćeš više čitati ili samo želiš znati o kojim će knjigama svi pričati početkom godine, ovaj će popis biti tvoj ultimativni vodič kroz izdanja najboljih knjiga u početku 2023. godine.

 

Na popisu ima ponešto za svačiji ukus, stoga pronađi željene žanrove i naruči ih unaprijed!

 

1. 'The Stolen Heir', Holly Black

Holly Black vraća obožavatelje u svijet Elfhamea koji je bio omiljen u njezinoj trilogiji 'Folk of the Air'. Ovo je prva knjiga u spinoff duetu koja se fokusira na kraljicu mjenjolika i smrtonosnu potragu.

 2. 'Spare of Prince Harryja', vojvoda od Sussexa

U onome što će nedvojbeno biti jedan od najvećih memoara 2023. godine, princ Harry priča svoju stranu priče o životu unutar kraljevske obitelji. Nakon što smo stekli puno više uvida u njegov život s Meghan Markle u njihovoj nedavno objavljenoj dokumentarnoj seriji na Netflixu, jedva čekamo vidjeti što je podijelio s nama u ovim novim memoarima.

3. 'Hell Bent', Leigh Bardugo

Obožavatelji mračne akademske zajednice voljeli su 'Devetu kuću' Leigha Barduga, a ovaj uzbudljivi nastavak donosi veliku zlokobnu intrigu jer se sveučilišni profesori počinju pojavljivati mrtvi…

4. 'The Things We Do to Our Friends', Heather Darwent

Savršen za ljubitelje mračnih akademskih priča kao što su 'The Secret History' i 'If We Were Villains', ovaj prvijenac vrti se oko toksičnog prijateljstva na Sveučilištu u Edinburghu.

 

5. 'The Mysterious Case of the Alperton', Janice Hallett

Od autora bestselera 'The Appeal' i 'The Twyford Code', dolazi još jedna misterija puna obrata koja se fokusira na pisca istinitih zločina koji istražuje povijesni slučaj uznemirujućeg kulta.

6. 'The Cloisters', Katy Hays

Ovaj prvijenac napisala je profesorica povijesti umjetnosti. Riječ je o tajanstvenoj skupini istraživača umjetnosti koji pronalaze špil karata tarota iz petnaestog stoljeća koji bi mogao sadržavati ključ za otključavanje suvremenog proricanja sudbine. Napetooo…

 

7. 'Wayward', Emilie Hart

Godina 2023. trebala bi biti godina knjiga o vješticama, a 'Weyward' je jedan od najuzbudljivijih naslova koji dolaze. U ovom prvijencu žena koja bježi od nasilne veze odlazi u Weyward Cottage i dolazi do zapanjujućeg otkrića o svojim precima.

8. 'The Whispering Muse', Laura Purcell

U ovoj gotičkoj priči glumica sklapa pakt sa starogrčkom muzom kako bi postala najbolja glumica svih vremena.

 

9. 'The Murder Game', Tom Hindle

Večer misterija i ubojstva s temom 1920-ih u seoskoj kući postaje iznenađujuće realistična u ovom trileru autora bestselera 'A Fatal Crossing'.

10. 'Maame', Jessica George

Ovaj prvijenac govori o modernoj ženi koja se očajnički pokušava osloboditi očekivanja svojih roditelja iz Gane. To bi trebala biti dirljiva, smiješna priča o konačnom saznanju gdje doista pripadamo...

 

11. 'Bloomsbury Publishing', Munroe Bergdrof

Nova knjiga Munroe Bergdrof istraživat će fluidnost identiteta i odnosa, kao i seksualnost i rod, te tranziciju kao iskustvo s kojim se svaka osoba suočava u svakoj fazi života.

 

12. 'A Day of Fallen Night', Samantha Shannon

Fantasy o snažnim ženama, avanturama i zmajevima…

(miss)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...