Svakodnevno grickanje određenih orašastih plodova smanjuje apetit i pomaže vam da smršavite

 

bademi_orašasti-plodovi_mršavljenje_zdravlje

Konzumiranje badema moglo bi pomoći ljudima da kontrolišu svoju težinu, otkriva studija.

 

Istraživači su otkrili da konzumiranje 30-50 grama orašastih plodova bogatih hranjivim tvarima pomaže u regulisanju apetita ljudi.

 

U studiji su oni koji su jeli bademe umjesto užine s ugljikohidratima smanjili svoj energetski unos za 72 kalorije pri sljedećem obroku.

 

Sharayah Carter s Univerziteta Južne Australije rekao je: "Stope prekomjerne težine i gojaznosti su glavni problem javnog zdravlja i moduliranje apetita kroz bolji hormonalni odgovor može biti ključ za promicanje kontrole težine."

 

Istraživanje se bavilo hormonima koji regulišu apetit i kako orašasti plodovi, posebno bademi, mogu doprinijeti kontroli apetita.

 

"Otkrili smo da su ljudi koji su jeli bademe doživjeli promjene u hormonima koji reguliraju apetit i da su to možda doprinijelo smanjenom unosu hrane. Sada smo uzbuđeni što vidimo kako bademi mogu pomoći u dugoročnom upravljanju težinom", dodaje.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...