Šta nam donosi sezona Jarca?

 

ASTRO_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_SEZONA-JARCA

Posljednji dani jedne godine i prvih nekoliko sedmica nove često su posvećeni samorefleksiji, dijeljenju i stvaranju uspomena sa voljenim osobama i hrabrom koračanju u svoje sljedeće poglavlje. Domaćin ove zimske sezone koji voli tradiciju je Jarac, pragmatični zemljani znak kojim vlada Saturn, planeta discipline i posvećenosti.

 

Dok se sunce kreće kroz znak Jarca, uspostavlja se prizemljena, praktična atmosfera, ohrabrujući vas da se fokusirate na konkretne stvarnosti svakodnevnog života. Sezona kardinalnog zemaljskog znaka je takođe stvorena za pokretanje velikih projekata — i preduzimanje sporih, stabilnih, racionalnih koraka ka ciljevima i, idealno, priznanju.

 

Kako bi stekli ideju o tome kako Jarac funkcioniše u astrologiji i utiče na period od sredine decembra do sredine januara, razmotrite vladara znaka: Saturn, planetu posvećenosti, ograničenja, granica, pravila, organizacije i odgovornosti. To je žestoki profesor Sunčevog sistema, koji vas gura da napredujete, odrastete, kako biste prešli na sljedeći nivo bilo kojeg izazova koji vam predstavlja. Zauzvrat, Jarac je jedan od znakova koji su najviše usmjereni na ciljeve, hladnokrvni i vođeni znakovi, koji namjeravaju razviti korak-po-korak planove igre za pretvaranje uzvišenih težnji u svoju svakodnevnu stvarnost.

 

U želji za priznanjem, Jarčevi imaju tendenciju da ulože više od svog teškog rada. Drugim riječima, postojano korak po korak stižu do rezultata. Povezani sa 10. kućom karijere i imidža u javnosti, Jarčevi nisu prvi koji se nalaze u centru pažnje, ali imaju za cilj da budu visoko poštovani od strane u osnovi svih koje poštuju i kojima se dive.

 

Ipak, dok se sunce kreće kroz ovaj znak tokom sezone Jarca, svi smo malo praktičniji i željni da budemo prepoznati za naše napore. Nije ni čudo što dijelimo objave koje dokumentuju naša postignuća u protekloj godini, a zatim odlučujemo da pucamo u zvijezde.

 

Iako se sunce svake godine kreće kroz Jarca, svaki mjesec i druge planete imaju svoje jedinstvene uzorke na nebu, čineći jedinstvenu astrološku sliku koja se razlikuje od godine do godine. Evo šta se astrološki dešava tokom sezone Jarca 2022-2023.

 

Mlad mjesec u Jarcu predstavlja priliku za postavljanje ambicioznog cilja.

Iako Mars, planeta akcije i energije, nastavlja svoj retrogradni put kroz Blizance do 12. januara, možete iskoristiti snagu kardinalnog zemljanog znaka 23. decembra kada je mlad mjesec u Jarcu. Poletne i prizemne vibracije ove lunacije mogu biti posebno motivišuće i pokrenuti vašu maštu kako bi povećali svoje ambicije tokom narednih šest mjeseci. Kada pun mjesec u Jarcu nastupi 3. jula 2023., koje god sjeme sada posadite moglo bi lijepo procvjetati.

 

Merkur kreće retrogradno po četvrti i poslednji put ove godine.

Nakon što provede nekoliko sedmica u Jarcu, Merkur, planeta komunikacija, transporta i tehnologije, proći će kroz svoju četvrtu i posljednju retrogradnost u godini od 29. decembra do 18. januara. Jarac cijeni lekcije iz prošlosti i često je u misiji da obavi posao ne samo kako bi povezao labave krajeve, već i da se pobrine da se istorija ne ponovi. Iz tog razloga, ovo bi mogle biti posebno produktivne tri sedmice u kojima ćete moći završiti stare poslove u nastojanju da potpunije preuzmete nove poduhvate do sredine januara.

 

Venera se kreće kroz Vodoliju.

Venera prelazi u znak Vodolije, dajući nam kratak pogled na narednu sezonu kada će sunce boraviti u Vodoliji. Platonske veze, humanitarni ciljevi i neobičan osjećaj za ljepotu biće na prvom mjestu dok se planeta ljubavi kreće kroz ekscentrični fiksni vazdušni znak od 2. do 26. januara. Dan u kojem bi povezivanje trebalo da bude posebno zadovoljavajuće: 9. januar, kada Venera u Vodoliji formira trigon sa Marsom u  Blizancima.

 

Mars kreće direktno, podstičući više energije i akcije.

12. januara, Mars će konačno završiti svoju višemjesečnu retrogradnost koja je započela 30. oktobra. Iako će proći još skoro sedam dana dok se Merkur ne vrati na pravi put (tako da će tehnologija i komunikacija još uvijek biti problematični), možda ćete manje osjećati hibernaciju, a više energiju za nove akcije, kako biste ostvarili svoje snove. Još jedan bonus: Svi problemi ljutnje koji su tinjali ispod površine u posljednjih nekoliko mjeseci konačno mogu biti riješeni.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...