Razmišljate o skijanju? Evo koje je proglašeno najboljim u Europi

 

zima_snijeg_skijalište_europa_sport_skijanje_zabava

Europe Best Destinations objavio je listu najboljih skijališta za 2022./2023. godinu. Šesti put je skijalište u Francuskoj, Val Thorens, proglašeno najboljim skijalištem u Europi.

 

Radi se o najmlađem od svih velikih skijališta u Europi koje upravo ove godine slavi svoju 50. obljetnicu. Osim što je proglašeno najboljim skijalištem u Europi, ovo skijalište sedam je puta odnijelo prestižnu titulu najboljeg svjetskog skijališta.

 

Svake zime Val Thorens i njegovi timovi profesionalnih ljudi daju sve od sebe da bi turistima pružili čarobna iskustva. Na 2300 metara nadmorske visine, Val Thorens je predan inovacijama i stvaranju jedinstvenih uspomena.

 

Skijalište ostaje otvoreno sve do svibnja

Skijalište se otvara 19. studenoga 2022. i ostaje otvoreno do 8. svibnja 2023. Ski pass na ovom skijalištu može se kupiti za 4 sata skijanja pa do onog za 8 dana skijanja. Onaj za 4 sata stoji 44,80 € za djecu od 5 do 12 godina, 56 € za djecu i odrasle od 13 do 64 godine, a za one od 65 do 74 godina košta 50,40 €.

 

Ski pass za 8 dana skijanja stoji 316,80 € za djecu od 5 do 12 godina, 396 € za djecu i odrasle od 13 do 64 godine, a za one od 65 do 74 godina stoji 356,40 €. Kompletan cjenik možete vidjeti ovdje.

 

Ove godine ovo skijalište proslavilo je 50. godišnjicu svog otvorenja, a svoj uspjeh definitivno duguje svojoj poziciji u francuskim Alpama kao i činjenici da se skijalište prostire na čak 600 kilometara skijaških staza te to što mu je misija ponuditi gostima najbolje skijanje ikad. Ovo je mjesto koje posjeti na tisuće turista, a očito i s razlogom jer je ponuda koju imaju zaista fenomenalna – od restorana, hotela, apartmana do tehnoloških inovacija i slično, a o tome govori i njihov slogan “Live United”.

Ostala skijališta koja su se našla na popisu najboljih u Europi za 2022./2023. godinu su:

·      Val Gardena, Italija

·      Zermatt, Švicarska

·      Kitzbühel, Austrija

·      Cortina d’Ampezzo, Italija

·      Verbier, Švicarska

·      Baqueira-Beret, Španjolska

·      Gstaad, Švicarska

·      Sölden, Austrija

·      Garmisch-Partenkirchen, Njemačka

(ljepotaizdravlje)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...